dijete

Dijeta 21 dan

By  | 

Danas se svako može pojaviti sa novom dijetom ali malo ko će verovati ovakvim planovima za mršavljenje, jer najčešće nisu kreirani od strane profesionalaca.Ali ipak postoje i režimi za mršavljenje poput dijete 21 dan koje su kreirali ljudi koji znaju šta rade.

Takva jedna osoba je nutricionista, pisac i lični trener Brian Flatt koji je kreirao tronedeljnu dijetu poznatu pod nazivom “dijeta 21 dan”.Popularnost ove dijete raste zahvaljući rezultatima koje je pokazala, pa automatski zaslužuje i detalnije proučavanje kako bi se bolje shvatile sve prednosti i mane ovog programa za mršavljenje od tri nedelje.

Kako funkcioniše dijeta 3 nedelje?

Dijeta 21 dan obećava gubitak od 10 do 12 kilograma za tri nedelje.Nemožemo a da ne budemo impresionirani, ali smo zainteresovani da saznamo kako se ovom dijetom postižu tako dobri rezultati.

Za razliku od mnogih drugih dijeta ova objedinjuje ukupno 5 različitih metoda za mršavljenje i kombinuje ih kako bi se postigli najbolji rezultati.

Ove metode uključuju smanjenje kalorija, povremeni post, vežbe, smanjenje unosa ugljenih hidrata i upotrebu suplemenata,

Tokom tri nedelje ove dijete, proći ćete kroz tri faze, koje počinju od drastičnih promena i postepenog rada do povratka u normalu.

Lista dozvoljenih namirnica i suplemenata uključuje i protein surutke, crveno i posno meso, jaja, povrće, bademe, semenke, maslinovo ulje i majonez.

Dijeta 21 dan takodje zateva i vežbanje od 20 minuta dnevno tokom 4 dana nedeljno.Ove vežbe zajedno sa suplementima neće dovesti samo do mršavljenja nego i do izgradnje snažnih mišića, koji će ostati kao budući veliki potrošači kalorija pa se nećete ponovo brzo ugojiti.

ZA
– Stabilan program za mršavljenje u kratkom vremenskom periodu
– Naučno utemeljen
– Potrebne namirnice i suplemente nije teško nabaviti
– Vežbe su obavezne

PROTIV
– Veliko smanjenje kalorija u prvoj fazi nije lako pratiti pa mnogi mogu odustati pre postizanja cilja
– Preveliko smanjenje unosa količine hrane može dovesti do neprijatnosti i jakog osećanja gladi
– Eliminacija ugljenih hidrata iz ishrane može značiti i eliminaciju zdravog voća, mahunarki, integralnih žitarica što nije najzdravija preporuka.

ZAKLJUČAK

Dijeta 21 dan uspešno funkcioniše a to ne možemo reći za mnoge dijete.Kada se uzme u obzir i da iza nje stoje naučna istraživanja, jednostavno moramo reći da dijeta 21 dan nije šala.

Ipak ovaj program za mršavljenje je veoma restriktivan i zahteva veliko strpljenje i odricanje, a posebno na samo početku.

Ali ako ste spremni da se na tri nedelje žrtvujete i izdržite kako bi efikasno skinuli višak kilograma i to više od 10 kg sala onda definitivno dijeta 3 nedelje jeste prava preporuka za Vas!

Za sada nije moguće besplatno objavljivati jelovnik po fazama i plan dijete jer je zaštićena autorskim pravima a knjiga se mora kupiti. https://www.the3weekdietsystem.com

loading...
loading...
Loading...

Povezano