Dijeta sa bananama i mlekom

U susret Vam stiže važan događaj  za koji želite da obučete omiljenu haljinu. Probate je ali Vam je nažalost mala. Kakvo razočarenje! Kako da se rešite tih par kilograma viška i obučete haljinu? Pa, probajte dijetu sa bananama i mlekom koja će Vam sigurno pomoći da izgubite na težini na lak i efektivan način.

Dijeta sa bananama i mlekom je dokazano jedan od boljih način da smršate. Praktikuje se 3 do 4 dana i nakon toga videćete neverovatne rezultate.

Dijetu sa bananama i mlekom prvi je razvio dr Džordž Harop 1934. godine, a zasniva se na smanjenom kalorijskom unosu a da pri tome nema negativnih uticaja po organizam. Podrazumeva uzimanje 2 do 3 banane sa šoljom bezmasnog mleka za svaki obrok. Postoje određene fleksibilnosti, pa tako možete da uzimate banane pre ili posle mleka, a možete i da napravite ukusan šejk. I još jedna bitna stavka – potrebno je da pijete što više vode tokom dijete.

Pridržavajući se režima ove dijete možete da izgubite višak masti u organizmu. Tokom ovog perioda unosićete manje od 1000 kalorija svakog dana, i na taj način moći ćete da smršate na brz i lak način.

Malo matematike

Svaka banana sadrži oko 100 kalorija dok jedna šolja mleka ne sadrži više od 80 kalorija. Dakle, konzumiranjem ovakvog obroka tri puta u toku dana unećete manje od 900 kalorija.

Dobre strane  dijete s bananama i mlekom

Opšte je poznato da su banane visoko nutritivno voće, bogato vitaminima i mineralima. Naročito su bogate kalijumom (jedna banana sadrži oko 422 mg K), koji je jako bitan za normalno funkcionisanje organizma. Takođe, bogate su i vlaknima (jedna banana sadrži oko 3 g) koja organizmu pomažu da se oslobodi akumuliranih toksina, a pored toga daju i osećaj sitosti. Povrh svega, jako su ukusne i lake za konzumiranje.

Bezmasno mleko je najbitnije činilac u našoj dnevnoj dijeti. Bogato je kalcijumom i proteinima, i ne sadrži masti. Kalcijum je bitan za razvoj i retenciju jakih kostiju, a takođe je bitan za normalno funkcionisanje hormona dok su proteini bitni za razvoj muskulature.

Banane i mleko zajedno obezbeđuju dovoljnu količinu proteina, vitamina i vlakana a bez masnoća.
Unos hranljivih materija tokom ove dijete je sasvim dovoljan da obezbedi organizmu dovoljnu količinu energije za funkcionisanje.

Neke mere opreza

Ovu dijetu može praktikovati svako ko želi da izgubi na težini za kratko vreme. Međutim, treba na umu imati sledeće stvari:
U početku se može osetiti slabost zbog umanjenog kalorijskog unosa, koja je prolazna a ako ne možete da izdržite možete uzeti jedan normalan obrok u toku dana. Ali, pokušajte da samnjite unos masti tokom tog obroka.

Dijeta sa mlekom i bananama se ne preporučuje ženama tokom menstrualnog ciklusa, jer dolazi do samnjenog unosa nekih minerala kao što su gvožđe, cink, bakar i nekih vitamina a čiji je unos jako bitan tokom ciklusa. Ali ako držite dijetu tokom tih dana potrudite se da uzimate suplemente nekih od tih minerala i vitamina.

Ne sme se držati više od četiri dana kako ne bi došlo do isuficijencije nekih od vitalnih elemenata za organizam. Tokom ova četiri dana trebalo bi da se izgubi oko 4 kilograma telesne težine. Ako neko želi da izgubi i više trebalo bi da napravi pauzu od jedne nedelje i krene sve ispočetka.
POVEZANO >>> Dijeta sa mlekom i zelenim čajem

loading...
loading...
Loading...