Dijeta sa jagodama

Dijeta sa jagodama se sprovodi u vreme kada ima zrelih jagoda,bitno je da jagode budu sveže i zrele kako bi se maksimizirao njihov efekat na ubrzanje metabolizma i potiskivanje apetita.

Crvene, zrele, i ukusne, jagode nagoveštavaju leto. Od pijace do lokalnog supermarketa, ovi raskošne bobice pojaviljuju se skoro svuda već od Maja. Jun je vrhunac sezone jagoda.

Ali ove neverovatne bobice,mogu raditi prekovremeno za vaše zdravlje. Istraživanja pokazuju da jagode stimulišu vaš metabolizam i potiskuju apetit. One vam mogu pomoći da izgubite težinu, pa čak i pomoći u kontroli šećera u krvi.
Kroz dijetu s jagodama jagode mogu da pomognu mršavljenje na tri načina:

Jagode mogu da povećaju proizvodnju hormona u telu koji stimuliše vaš metabolizam i potiskuje apetit.
One mogu usporiti brzinu varenja skrobne hrane. Ovo pomaže da se kontroliše rast šećera u krvi koji prati usiljen obrok. Ovo je ključna prednost za one sa (Tip 2) dijabetesom.

Jagode, takođe mogu da pomognu smanjenju težine akoredukcioni hormoni funkcionišu pravilno.

dijeta sa jagodama

Jagode su savršeni zamena za masne obroke, jer jedna šolja sadrži samo 49 kalorija, a dolazi napunjena sa vitaminom C, tri grama vlakana, plus solidnim sadržajem kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Jagode će vam dati ukus, boju i aromu, buđenjem vašeg čula ukusa za sveže, prirodne namirnice koje vaše telo treba da bi bilo zdravo i vitalno.

Jagode mogu da imaju anti-inflamatorno dejstvo, inhibirajući aktivaciju gena i enzima koji podstiču upalu. Većina ove pomoći je zbog antioksidanata koje daju zrele jagode koje su dostigle u potpunosti svoju bujnu crvenu boju. I jagode mogu pomoći kod poboljšanja pamćenja.Studije sa laboratorijskim životinjama pokazale su prednosti jagoda za starenje mozga.

Kada kupujete bobice, svežina je ključ. Izaberite jagode koje su jarko crvene i čvrste. Jagode su odlična užina ili desert, pa dodajte boju i ukus zdravim recepatima. Naravno slatko i sočno, jagode su uzvišeno zadovoljstvo kao što su, bez dodavanja šećera ili sa pavlakom.

Dijeta za mršavljenje sa jagodama
Ključ za mršavljenje je u uzimanju 5 malih obroka umesto 3 velika.
-Doručak treba da bude jak sa jajima i šunkom ali ne i obilan pojedite samo jedno parče integralnog hleba.
-Užina jagode u neograničenim količinama
-Ručak po želji više posnog mesa kao što je piletina i povrće,jedno parče integralnog hleba.Količina hrane koju pojedete neka bude mala.Posle ručka pojedite jagode da bi ste se zasitili.
-Užina jagode
-Večera 200 gr pavlake sa jagodama,bez hleba.
Rezultati će biti vidljivi već posle nekoliko dana.
Za početak sprovodjenja dijete sa jagodama nemože se dugo čekati jer sezona brzo prolazi.

loading...
loading...
Loading...