Dijeta sa ovsenim pahuljicama

U nizu iscrpljujućih režima ishrane, koji prema mnogim podacima dovode do uspeha, postoji jedna koja je pravo osveženje! Naime, dijeta sa ovsenim pahuljicama ni u kom slučaju nije tako opterećujuća, a uz to je i prilično korisna za organizam.

Dijeta sa ovsenim pahuljicama

Kada je u pitanju dijeta sa ovsenim pahuljicama morate znati da postoji više varijanti, stim da nijedna od njih nije posebno agresivna. U principu, svako prema sopstvenim afinitetima može da drži ovu dijetu, te da očekuje ne samo gubitak kilograma, već i poboljšanje opšteg stanja organizma.

Ovsene pahuljice za mršavljenje

Razlog zbog koga se preporučuje koristiti ovsene pahuljice za mršavljenje treba tražiti u njihovom sastavu, te dobro poznatoj činjenici da imaju izuzetno pozitivan uticaj na regulisanje rada probavnog sistema, ali i da ubrzavaju pražnjenje creva, čime posredno utiču i na ubrzavanje metabolizma, što opet dovodi do mršavljenja.

dijeta sa ovsenim pahuljicama

Dijeta sa ovsenim pahuljicama osnove

U zavisnosti od toga za koju se odlučite, zavisiće i osnove ove dijete. Prema onoj, da tako kažemo blažoj varijanti, dovoljno je da ovsene pahuljice uvrstite u svakodnevni jelovnik, te da u doglednom vremenskom periodu očekujete i pozitivne efekte koje one neosporno imaju.

A kada je u pitanju rigoroznija dijeta sa ovsenim pahuljicama, osnove su nešto drugačije, pa se podrazumeva da jedan dan u toku nedelje treba jesti samo ovsene pahuljice i piti dosta tečnosti, dok je tokom ostalih dana jelovnik precizno određen.

Dijeta sa ovsenim pahuljicama jelovnik

Ako vas zanima kako je koncipirana dijeta sa ovsenim pahuljicama, jelovnik će vas još više zanimati. No, imajte na umu da je opšta preporuka da se ova dijeta ne drži duže od 14 dana, uzevši u obzir da je u pitanju, manje više jednolična ishrana. Uz to, napominjemo da je ovo samo jedna od mnogih varijanti ove dijete, ali je princip u svakoj od njih vrlo sličan, budući da su osnov ovsene pahunljice.

Dakle, onih dana kada ne jedete samo ovsene pahuljice, svakako ih konzumirate za doručak i večeru, dok je ručak glavni obrok i sastoji se od kombinacije tunjevine i hleba, odnosno barenog krompira i hleba, a uz obe varijante možete jesti i sezonsku salatu koja bi trebalo da bude začinjena samo limunovim sokom i solju (ali u vrlo maloj količini).
Ovsene pahuljice za doručak i večeru možete rastopiti u jogurtu ili mleku i to ako je moguće sa minimalnim procentom masti. Za užinu bi trebalo da pojedete jedan komad odabranog voća. Podrazumeva se da treba da vodite računa i o dovoljnom unosu vode.

A onog dana kada jedete samo ovsene pahuljice, za doručak ih spremate tako što ih natopite mlekom, te nakon toga možete da iscedite sok od grejpfruta i popijete ga. Užina su ovsene pahuljice pomešane sa nemasnim jogurtom, a za ručak i večeru ih mešate sa sokom od sveže pomorandže i dodate malo maslinovog ulja, naravno hladno ceđenog.

Ovsene pahuljice dijeta iskustva

Kada se uzme u obzir da su ovsene pahuljice izuzetno zdrave i korisne za naš organizam, sasvim je očekivano što o ovoj dijeti možete čuti samo pozitivna iskustva. A neretko se događa da osobe koje je isprobaju, nakon toga ovsene pahuljice uvrste u redovnu ishranu.

Iako, kada su u pitanju ovsene pahuljice, odnosno dijeta, su iskustva pozitivna, ono što se može istaći kao eventualni nedostatak jeste što se u roku od dve nedelje u proseku može skinuti do 3 kilograma. Međutim, ono što je dobro kod ove dijete jeste činjenica da ona ima dugoročnije efekte ne samo na mršavljenje, već i na zdravlje celokupnog organizma.

loading...
loading...
Loading...