Nega i lepota

Glicerin – glicerol

By  | 

Glicerin ili glicerol je prirodan lek koji se upotrebljava za negu kože i za zdravu, blistavu kosu. Ovo jedinjenje bez boje i mirisa ima slatkast ukus kakav se tipično nalazi u sirupima protiv kašlja i eliksirima. Takođe je i osnovni sastojak u kremama, sapunima i pilinzima za telo. Glicerin deluje umirujuće na sve tipove kože i otklanja akne, bore, sitne linije i kožne infekcije. Takođe je i blag i bezbedan sastojak koji doprinosi lepoti a nema neželjena dejstva.


Kako glicerin doprinosi vašoj lepoti


Leči suvu kožu

Suva koža može biti pravi problem, posebno tokom zimskih meseci. Glicerin vam u tome može pomoći. Dodajte nekoliko kapi vode u glicerin i nanesite direktno na kožu. Kada je tako nanešen, on formira zaštitni sloj na koži čime sprečava isušivanje. Glicerin vezuje vlagu iz vazduha i time doprinosi vlažnosti kože. Ako koristite ovo ˝jedinjenje za kontrolu vlažnosti˝ ono će regulisati masnoću vaše kože a da pritom čuva vašu kožu elastičnom i mekom.

Oslobađa kožu od bora

Ako želite da imate glatku kožu bez bora, glicerin je lek za vas. Kada se nanese na kožu, glicerin prodire u unutarćelijski sloj i snabdeva ga sa dovoljno vlažnosti. Time neguje ćelije dok istovremeno sprečava nastajanje bora.

Leči ožiljke

Glicerin pomaže u lečenju i uklanjanju ožiljaka koji su nastali kao posledica kožnih infekcija, akni ili čak rana. Potrebno je da nanosite razblažen ili sirov glicerin na kožu najmanje dva puta dnevno kako bi se postigli efikasni rezultati. Glicerin pomaže da se pokrene ćelijski metabolizam na delovima kože koji su zahvaćeni ožiljcima pri čemu se obnavlja oštećeno tkivo.

Sprečava ekcem i psorijazu

Oboljenja kože poput ekcema i psorijaze mogu se sprečiti ovim ključnim sastojkom. Po svojoj prirodi on je višenamenski jer hidrira vašu kožu i sprečava izbijanje oboljenja istovremeno. Takođe pruža olakšanje kod preterano iziritirane kože i svraba. Glicerin prema tome pomaže vašoj koži da sačuva svoj prirodni sjaj snabdevajući je sa dosta vlažnosti.

Neguje kovrdžavu kosu

Održavanje kovrdžave kose često je pravi izazov. Sklona je da bude suva i da formira sitne kovrdže. Međutim, glicerin pomaže tako što vezuje vlažnost iz vazduha za vlakna kose. Doprinosi tako što intenzivno kondicionira kosu poput balzama, sa obzirom da je kovrdžava kosa osetljiva na isušivanje.

Glicerin, mleko, med i ovas

Pore na koži možete odmastiti i očistiti tako što ćete npraviti masku od glicerina, meda, mleka i ovsa. Dodajte jednu supenu kašiku glicerina i po dve supene kašike meda i mleka. Dobro izmešajte sastojke da se formira pasta. Dodajte ovsenu kašu u postojeću smesu i nanesite je na lice. Ova maska za lice garantuje sjajnu kožu.

Glicerin i med

Glicerin i med se mogu pomešati kako bi se dobila intenzivna maska za suvu kožu. Nakon što ste izmešali sastojke, nanesite pakovanje na delove tela sa suvom kožom. Držite mešavinu oko 20 minuta a zatim isperite hladnom vodom. Ovaj lek će snabdeti vašu kožu vlažnošću otklanjajući svaki trag isušenosti.

Glicerin i voda

Jednaki delovi glicerina i vode mogu se pomešati da bi se dobio odličan sprej za kosu. Mešavina se može čuvati u flaši i koristiti za negu kovrdžave kose. Deluje kao efikasan balzam za kosu.

loading...
loading...
Loading...

Povezano