Gorka so za čišćenje jetre i žuči

Čišćenje žučne kese i jetre kao način za revitalizaciju organizma, odavno je poznato. Prema mišljenju dr Hilde Klark, najbolje je da se ova metoda sprovede tokom zime i proleća, a može da se ponavlja na dva meseca, sve dok se ne izbace svi kamenčići.

Da li ste ih se rešili najbolje ćete znati ako posmatrate sadržaj stolice. Zeleni kamenčići iz jetre i žuči plivaće po površini jer sadrže holesterol, dok će holesterolni kristali iz žučnih kanala biti kaša koja pliva po površini sa hiljadama belih kristala.
Kad očistite jetru i žuč koristite svakog dana dve kašike kvalitetnog maslinovog ulja da biste obezbedili optimalnu efikasnost jetre.

Pre nego što se upustite u čišćenje, obezbedite dovoljno voća i povrća, jabukov sok, gorku so, grejpfrut, hladno ceđeno maslinovo ulje, limun.

Gorka so se priprema tako što četiri kašike soli pomešajte sa tri čaše vode i 1/2 kašičice vitamina C (zbog ukusa, a i da bi se izbegla nekontrolisana dijareja).

Tri dana jede se samo sirovo voće i povrće i pije velika količina soka od jabuka, jer pektin iz jabuka omekšava i ravna kamenčiće u žučnoj kesi i jetri.

Cetrvrti dan: Doručkuje se voćni obrok, za ručak kuvane cerealije( bez mleka) čime se podstiče proizvodnja žuči i pojačava pritisak u je-tfi( zajedno će izgurati višak kamenja).

– Od 14 časova ne jede se i ne pije ništa do 18 časova, kad se popije prva doza gorke soli.
– U 18 časova popije se prvi obrok rastvora – 3/4 čaše gorke soli.
– U 20 časova popije se drugi obrok – 3/4 čaše gorke soli. Nećete osećati glad iako niste jeli.
– U 21.45 časova u posudu za mućkanje uspite 3/4 čaše (tačno izmerite) visoko kvalitetnog maslinovog ulja, 3/4 čaše iscedjenog grejpfruta i limuna. Dobro sjedinite mešavinu da postane tečna, skoro kao voda. Voće mora da bude sveže iscedeno.
– U 22 časa popijte mešavinu maslinovog ulja, grejpfruta i limuna. Lezite odmah.
Što pre legnete više ćete kamena izbaciti. Prislonite kolena na grudi zauzimajući položaj fetusa i tako ležite na desnom boku pola sata. Mešavina ulja i citrusa će stići do vaše žučne kese i jetre koji neće znati šta da čine sa tolikom zasićenom uljnom emulzijom, grčenjem će izlučiti svu žuč, plus kamenje, šljunak i kristale. Nakon pola sata možete se okrenuti na leđa.Pokušajte da ostanete nepomični najmanje 20 minuta(do pola sata). Opustite se i spavajte. Sutra će vaša jetra biti čista.

Peti dan: Kada se probudite, popijte treću dozu pripremljenog rastvora gorke soli.
Dva sata kasnije popijte poslednju dozu gorke soli. Naredna dva sata možete jesti nešto lagano, a posle još jednog sata možete se vratiti normalnoj ishrani.