Pužev gel za lice, ožiljke, strije, akne – upotreba i iskustva

Krema od puža

Kozmetička industrija neprestano otkriva i stvara nove proizvode koji su sve više na potpuno prirodnoj bazi jer je sve više onih koji se okreću prirodi kad je nega tela u pitanju. Jedan od takvih proizvoda je i čuveni pužev gel.

Pužev gel sadrži mnogo aktivnih komponenti koje blagotvorno deluju na očuvanje kože. Mukopolisaharid puža sadrži sastojke kao što su alantoin, kolagen, elastin, glikolna kiselina, proteini, vitamini i peptidi. Dakle, pužev gel sadrži sve što je koži potrebno da bi bila elastična, zdrava i mladolika.

Krema od puža za lice

Čim se pojavila na tržištu, krema od puževe sluzi je izazvala mnogo pažnje. Iako njen glavni sastojak ne zvuči previše primamljivo, mnogi su odlučili da svoju kožu neguju upravo puževim gelom. Naime, krema od puža za lice korišćena je još u antičkoj Grčkoj, što dosta govori o njenoj delotvornosti, čim se njena upotreba održala sve do danas. Krema od puževe sluzi za lice deluje tako što smanjuje crvenilo, bubuljice, ožiljke, upale itd.

puzev gelPužev gel pravi se od tečnosti koju luče puževi, kao što mu i samo ime kaže. Ova sluz je veoma viskozna i rastegljiva, a to je zbog sadržaja alantoina, hemijskog jedinjenja koje veoma blagotvorno deluje na kožu. Alantoin, koji sadrži pužev gel, obnavlja ćelije kože i veoma efikasno eliminiše bore. Veoma je bogat izvor vitamina A, B i C, pa zato ima i antioksidativno dejstvo. Zbog svih ovih sastojaka, gel od puža za lice se može koristiti i za razne upale i iritacije kože.

Krema od sluzi puža protiv bora

Kada je u pitanju uklanjanje bora i usporavanje procesa starenja, krema od puževe sluzi je takoreći nezamenljiva jer na kožu lica deluje tako da ćelije i tkivo hrani hijalutonskom kiselinom, koja doprinosi mlađem izgledu kože. Krema sa puževom sluzi za bore će nesumnjivo eliminisati vidljive znake starenja na vašem licu, a može se koristiti i za uklanjanje fleka i staračkih pega na licu. Bez obzira na to koliko godina imate, pužev gel nikako ne može biti loš izbor za vaše lice i kožu.

Puževa sluz za ožiljke

Mnogi ožiljci koje imamo ne koži ne mogu se isceliti uprkos prirodnoj regeneraciji kože, pa taj proces isceljenja ožiljaka mora biti potpomognut određenim preparatima. Ipak, ožiljci, iako su bezbolni, mogu predtavljati ozbiljan estetski problem. Pužev gel za ožiljke je ono sa čime nikako nećete pogrešiti.

Ukoliko imate neki ožiljak koji želite ukloniti sa kože, koristite pužev gel za ožiljke. Možete ga čak koristiti i za ožiljke na licu. Puževa sluz sadrži vitamin B, kolagen i elastin, koji najviše utiču na proces uklanjanja ožiljaka sa kože.

Pužev gel za strije

Jedan od najvećih neprijatelja, naročito ženske populacije, jesu strije koje se pojavljuju usled pucanja kože izazvanog naglim gubitkom kilograma, a mnogima se pojave još u pubertetu. Mnoge dame bezuspešno pokušavaju da uklone strije različitim skupim preparatima i tretmanima. Ipak, treba znati da je najbolje koristiti pužev gel za strije s obzirom na to da on sadrži sve što je koži potrebno za obnavljanje. Pužev gel možete kosristiti i preventivno kako do pojave strija ne bi ni došlo. Mažite problematične regije koje su sklone pojavi strija kao što su bokovi, zadnjica, butine, stomak, ruke. Što je najvažnije, koristeći kremu sa puževom sluzi, koža će vam biti zategnutija, elastičnija i ujednačenog tena.

Pužev gel za akne

Znamo da su akne i bubuljice jedan od najvećih estetskih problema mladih. I kod ovog problema vam može pomoći krema od puževe sluzi. Naime, pužev gel za akne sadrži glikolnu kiselinu, koja čisti pore, pa kao takav je idealan za uklanjanje akni i ožiljaka od akni. Pužev gel za akne će eliminisati sve neprijatne, iritirajuće i bolne pojave na licu izazvane aknama. Krema od puža protiv akni koristi se svako veče pre spavanja, jer će koža tako najbolje upiti sve hranljive sastojke koji će ukloniti sve nagomilane nečistoće.

Pužev gel za opekotine

Kao što smo već napomenuli, pužev gel ima protivupalno i umirujuće dejstvo po kožu, tako da njegovo anestetičko dejstvo umanjuje bol usled opekotina. Pužev gel ovo može pripisati zikonotidu, koji se u njemu nalazi. Dakle, ako ste se opekli na nešto, slobodno koristite pužev gel protiv opekotina, jer će vam veoma brzo regenerisati kožu i ubrzati proces zaceljenja opekotine.

Pužev gel iskustva

Iskustva onih koji su koristili ili koriste pužev gel su isključivo pozitivna, bez obzira na to u koje svrhe su je koristili – za lice, za strije, za ožiljke, za akne, za opekotine itd. Gel od puževe sluzi pretežno koriste žene, ali ni muškom delu populacije nije nepoznata njegova delotvornost.

Pužev gel procentualno najviše koriste trudnice preventivno kako bi sprečile nastanak strija tokom trudnoće. I ne samo to, one koje nisu koristile pužev gel tokom trudnoće, koristeći ga nakon porođaja, nisu pogrešile, jer su neverovatnom brzinom postigle željene rezultate. Takođe, sve je više bodibildera koji koriste pužev gel za strije i imaju samo reči hvale.

Krema sa puževom sluzi nije strana ni tinejdžerima koji imaju problema sa aknama i koriste je. I njihovi komentari su samo pozirivni. Pužev gel za akne ne samo da uklanja akne i sprečava njihovo dalje širenje nego uklanja i ožiljke nastale usled akni.

Važno je napomenuti da krema od puževe sluzi ne izaziva nikakva neželjena dejstva. Reč je o potpuno bezbednom proizvodu bez obzira na to za koju namenu ga koristite. Pužev gel je pogodan za bilo koje starosno doba i za oba pola. Jedino na šta treba obratiti pažnju kada je korišćenje kreme od puža u pitanju jeste to da ne dođe u kontakt sa očima. U tom slučaju se odmah obratite lekaru, a prethodno oči dobro isperite mlakom vodom kako ne bi došlo do iritacije.

Krema od puža cena

Pužev gel možete naći u svim bolje snabdevenim apotekama, a možete ga i naručiti preko interneta. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da pogledate da li se u proizvodu puževa sluz nalazi u koncentraciji najmanje 80%, jer će vam jedino tako dejstvo biti zagarantovano. Što se tiče cene puževog gela, ona u proseku iznosi oko 850 dinara za pakovanje od 50 ml, u zavisnosti od proizvođača.

loading...
loading...
Loading...