Maska za lice od semena lana

Postoji jedan jedini domaći proizvod koji sami možete da napravite kod kuće, a koji uklanja bore i odgovara svim tipovima kože! Tajna je u maskama od semena lana.

Semenke lana sadrže velike količine kalijuma, magnezijuma, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega-3 masne kiseline. Blagotvorno deluju ne samo na zdravlje čoveka, već i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo.

Najinteresantnija komponenta lanenog semena je fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogenu dobijenom iz hrane, koža žene ostaje lepa i mlada, čak i u zrelom dobu. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

maska za lice laneno seme

Kada je reč o ovom receptu za masku od lanenog semena, lanene semenke donose u vaše potkožno tkivo svoje lekovite, pomlađujuće masnoće i vraćaju onu mladalačku zategnutost u naborane zone lica, posebno u osetljiva područja oko očiju, gde je koža najtanja i najsklonija borama.

Recept za masku od semena lana:

Najbolje je kupiti cele semenke lana, jer imaju duži rok trajanja, i samleti ih kod kuće svaka 2-3 dana, kako biste zvek imali svežu smesu. Možete ih samleti u mlinu za kafu.

Čuvajte ih dobro zatvorene, na hladnom, tamnom i suvom mestu. Čuvajte mlevene semenke u frižideru, jer lako propadnu.

Pripremite smesu za masku ujutro, a upotrebite je uveče:

U posudu stavite 1 kašiku lanenog semena i prelijte sa 1/3 čaše vrele prokuvane vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do uveče.

Uveče procedite. Koristite samu gustu želatinoznu vodu u koju je laneno seme pustilo svoje lekovite materije. Na očišćeno lice i vrat nanesite ovu smesu pomoću vate. Ne izbegavate zonu oko očiju, slobodno nanesite i tu, samo pazite da ne upadne u oko.

Kada se maska na licu sasuši, namažite ponovo. Proceduru ponovite ukupno 5 puta. Pokušajte u vreme postupka nanošenja maske da ne pričate i ne smejete se. Najbolje je da sve raditi u tišini i budete opušteni.

Kada završite sa postupkom, isperite lice vodom (najbolje prokuvanom vodom sobne temperature) i namažite lice hranljivom kremom, serumom ili uljem.

Pored zatezanja lica, ova maska sa semenkama lana temeljno čisti i uklanja nečistoće sa kože, podiže konture lica, tonira kožu, smanjuje velike pore, hidrira, ima efekat pilinga, smanjuje višak sebuma na masnoj koži, sprečava nastanak akni i oslobađa kožu od mitisera, ali i sprečava nastajanje novih bora.

Uradite ukupno 12 tretmana tokom 12 dana i nećete moži da prepoznate sebe!