Mezoterapija lice, tela, kose

Saznajte:

– šta je mezoterapija ?
– mezoterapija lica
– iskustva
– mezoterapija tela
– protiv celulita
– za kosu

Šta je mezoterapija ?

Poznato vam je da se u poslednje vreme sve više spominje mezoterapija u svetu kozmetologije i estetske medicine. Šta je mezoterapija? Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance mikroinjekcijama ubacuju direktno u dubinski sloj kože – mezoderm, u kome se nalaze sitni krvni sudovi koji su odgovorni za ishranu kože. Ovo je efikasna metoda kojom se mogu korigovati različiti nedostaci na licu i telu.

Mezoterapijom se usporava starenje kože, vrši se hidratacija i ishrana kože – zahvaljujući tome što se aktivne supstance ubrizgavaju u dubinski sloj kože. Većina krema na tržištu ima samo površinsko delovanje, dakle ne prodire u dubinske slojeve kože, te je njihova efikasnost neuporedivo manja nego u slučaju tretmana mezoterapije.

mezoterapija

Cilj mezoterapije je podmlađivanje kože tako što se podstiče produkcija kolagena, elastina i hijalurona u koži. Sa ponavljanjem tretmana – smanjuje se broj i dubina postojećih bora, povećava se količina kolagena a samim tim se popravlja tonus kože. Pitate se da li ova metoda boli? Tačno je da će vas ubadati sitnim iglama, ali ne treba da se plašite – u pitanju je neznatan bol u vidu peckanja, kao kad vas ujede komarac.

Mezoterapija lica

Lepa koža i blistav ten više nisu nedostižan san, od kada je na scenu stupila ona – mezoterapija! Mezoterapija lica će vam uspešno pomoći u rešavanju sledećih problema kože lica: bore, opuštena i dehidrirana koža, poremećaj pigmentacije, uklanjanje fleka, akni, ublažavanje ožiljaka. Dakle, bilo koja nepravilnost na licu biće korigovana zahvaljujući hranljivim i vitaminskim koktelima koji se ubrizgavaju u dubinski sloj kože, a koji su osnova mezoterapije. Efekti mezoterapije lica se postižu na dva načina: lekovitim dejstvom preparata koji se ubrizgava i samom fizičkom stimulacijom kože mikroubodima. Mogu se koristiti preparati koji sadrže samo jednu aktivnu supstancu (hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin A , aminokiseline itd.) ili se mogu koristiti kokteli navedenih supstanci – u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo. Obično se mezoterapija lica radi na nedelju-dve dana, a može i jednom mesečno – u zavisnosti od stanja kože. Svakako da čitav tretman sprovodi obučeno i stručno lice koje će pravilno izvesti mezoterapiju, a pre toga pregledati vašu kožu i ustanoviti način lečenja.

Mezoterapija lica iskustva

Mezoterapija lica je nešto čemu se većina korisnika iznova vraća, upravo zbog pozitivnog iskustva. Mezoterapija lica usporava proces starenja kože i efikasno se bori protiv bora – kao ni jedna druga krema koju ste koristili u ove svrhe. Koža je obnovljena i osvežena, a sve to zato što je dubinski ishranjena, zahvaljujući lekovitim koktelima koji se ubrizgavaju u dubinski sloj kože. Jako je bitno da mezoterapiju izvodi stručno lice, tako da je potrebno da se dobro raspitate pre nego što odete na tretman. Dešava se i da osobe budu alergične na ovaj tretman, u smislu da se pojavi iritacija i crvenilo lica, pa će reći da je njihovo iskustvo negativno. Zato je jako važno da vas pre izvođenja tretmana pregleda stručno lice koje će utvrditi u kakvom stanju je vaša koža, kakav koktel treba koristiti za vaš problem i da ispita eventualnu osetljivost na sastojke iz koktela.

Mezoterapija tela

Mezoterapijom ne morate podmladiti i zategnuti samo kožu lica – možete to učiniti i za kožu čitavog tela! Vremenom koža stari, postaje opuštena i neelastična (ovo je uočljivo posebno u delu nadlaktica i natkolenica). Zahvaljujući mezoterapiji tela, ovo je moguće rešiti, i to ubrizgavanjem koktela koji sadrže kolagen i elastin u kožu – tako da se dubinski sloj kože stimuliše da proizvodi ove supstance, a vezivno tkivo se obnavlja i jača. Ovo postepeno dovodi do cilja – a to je zategnuta i elastična koža.

Mezoterapija tela se koristi i za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga na telu. Pitate se na koji način? Naime, kada se u koktel koji se ubrizgava u kožu kritičnog dela tela dodaju tzv. lipolitici (supstance koje trajno razlažu masne ćelije) – višak masti sa tog dela tela postepeno nestaje. Ovo se posebno odnosi na kritične regije tela kao što su: stomak, butine, zadnjica, nadlaktice i dr. Međutim, treba naglasiti, da kao i u slučaju liposukcije i kavitacije, mezoterapijom se ne skida višak kilograma, ovo nije metoda za mršavljenje – već za lokalizovano uklanjanje masnih naslaga i preoblikovanje tela. Za neke uočljive rezultate, preporučuje se od 4-8 tretmana mezoterapije tela.

Mezoterapijom tela možete tretirati i neke druge promene na koži tela (npr. strije, ožiljke), u dogovoru sa stručnim licem svakako.

Mezoterapija celulita

Rešite se upornog celulita uz pomoć mezoterapije! Mezoterapija celulita ima sve veću primenu i daje dobre rezultate, pa se sve veći broj žena odlučuje upravo za ovu metodu eliminacije celulita.

Princip izvođenja mezoterapije u ovom slučaju je isti kao i kod mezoterapije tela. Koktel aktivnih sastojaka se ubrizgava u kožu zahvaćenu celulitom, tzv. kritičnu zonu: celulit na natkolenicama, bedrima, stomaku, listovima, rukama i dr. U ovom slučaju je potrebno podstaći cirkulaciju vezivnog tkiva, pojačati limfnu drenažu i pojačati ćelijski metabolizam masnog tkiva – kako bi se eliminisale masne ćelije koje stvaraju masne naslage. Na ovaj način se obnavlja i ishranjuje propalo vezivno tkivo. Dakle, aktivne supstance se ubrizgavaju u sloj kože iz koga potiče sam celulit, pa je mezoterapija celulita veoma efikasna metoda za rešavanje ovog problema. Delujući na jačanje vezivnog tkiva i poboljšanje cirkulacije, koža postaje zategnuta i glatka – nema više ‘’pomorandžine kore”!

Upravo supstance koje podstiču ove procese se ubrizgavaju u kožu u vidu koktela. Naravno, stručno lice će oceniti u kom stadijumu je celulit, pa shodno tome određuje tačan sastav koktela koji se ubrizgava.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je našla svoju primenu, posebno u terapiji opadanja kose. Opadanje kose i narušen kvalitet kose i kože glave su problemi koji se često javljaju. Kako je mezoterapija postala toliko popularna i našla svoju primenu u rešavanju nepravilnosti na koži lica i tela, ustanovljeno je da može pomoći i u terapiji opadanja kose. Potrebno je samo ubrizgati tankim iglicama lekoviti koktel aktivnih sastojaka u kožu glave. Kako se ovo ubrizgavanje dešava u dubinskom sloju kože glave, dlaka se dubinski ishranjuje i jača, se te sprečava opadanje kose i podstiče rast nove. Osim toga, poboljšava se i kvalitet kose, kosa postaje lepša i zdravija. Probali ste razne tretmane za rešavanje problema opadanja kose ili regeneracije oštećene kose – ali mezoterapija kose je nešto čemu ćete se uvek vratiti.