Miceralna voda za lice

Micelarna voda je u poslednjih nekoliko godina postala popularna i to sve zahvaljujući manekenkama. Njima je bio potreban proizvod kojim će moći jednom potezom da skinu svu šminku sa lica. To su upravo i dobile ovom blagom vodom zbog čega sad nema brenda koji u svojoj ponudi nema ovu vodu koja čisti ujedno neguje lice, a ne ispira se.

Miceralna voda za lice

Micelarna voda je odlična za čišćenje lica i ono što je karkteristično je da ova voda sadrži u sebi pantenol koji prirodno neguje kožu lica i zahvaljujući kojem ne dolazi do iritacije očiju. Ovom vodom se može skidati sva šminka, uključujući i maskaru i jako je korisna jer posle nje nema potrebe lice umivati vodom. Naziv ove vode potiče od micele koje su u stvari vrsta molekula i koje se dobijaju iz prirodnih šećera. Zahvaljujući ovim česticama, skida se sva šminka sa lica jer ove čestice vezuju svu nečistoću.

miceralna voda za lice

Miceralna voda nije agresivan proizvod zbog čega je mogu koristiti i devojke koje imaju jako osetljivu kožu lica. Vrlo lako se koristi, natopite parče vate ili tufer i lagano pređite preko celog lica. Čišćenje se bukvalno vrši u jednom potezu.

Ovakvi tipovi voda su prvo počele da se koriste u Parizu i u gradovima koji imaju tvrdu vodu. Najviše ih kupuju i koriste modeli i zauzete poslovne žene koje ne mogu mnogo vremena da provode ispred ogledala. Miceli se drugačije zovu i tečnim kristalima.

Ono što je možda najveća mana miceralnih voda je njihova cena koja je znato viša nego kod ostalih proizvoda koji služe za skidanje šminke. Mnogi kažu da je to ipak samo voda, ali popularnost koju ima miceralna voda raste iz dana u dan.

Kao prednost, ističe se to što ne morate kupovati posebno sredstvo za skidanje maskare i to što miceralna voda čisti i ujedno neguje celo lice.