Mršavljenje bez gladovanja u 5 koraka

Zahvaljujući ovom malom triku lakše ćete se osloboditi viška kilograma i zadržati vitku liniju.

Da li vam se često dešava da ručak pojedete na brzaka, za radnim stolom ili da večerate ispred televizora? Ako je vaš odgovor potvrdan, postoji velika verovatnoća da ćete se ugojiti. Naime, ako niste fokusirani na tanjir ispred sebe, gutaćete hranu bez razmišljanja, što dovodi do nagomilavanja kilograma. Bilo bi najbolje da, dok jedete, isključite TV, odložite svoj smartfon, knjigu i druge stvarčice koje bi vas mogle sprečiti da se koncentrišete na obrok. Sali Bejker i Liz Hogon, nutricionistkinje i autorke knjige “Sedam jednostavnih trikova da sprečite prejedanje”, otkrile su da većina njihovih klijenata ima problem s istim obrascem ponašanja. Njihov vodič u pet koraka oslobodiće vas navike da jedete automatski i podstaći će vas da žvačete sporije i uživate u svakom zalogaju. “Pramenom prehrambenih navika izgubićete kilograme bez držanja dijete”, kažu one.kako smrsati u butinama

 5 JEDNOSTAVNIH KORAKA

1. Ako želite da smršate, počnite redovno da jedete za stolom. I potrudite se da barem večerate s članovima porodice. Televizor, kompjuter ili telefon ne smeju biti ispred vas (radio možete ostaviti uključen).

2. Ne servirajte na sto svu hranu koju ste pripremili. Ispred sebe stavite samo deo toga i jedite polako. Nemojte se koncentrisati na to da tanjir bude prazan, nego na to da je želudac pun.

3. Oni koji jedu bez razmišljanja često pojedu pun tanjir hrane, a da uopšte ne osete ukus hrane. Zato se fokusirajte na miris, teksturu i ukus namirnica i uživajte u svakom zalogaju – od početka do kraja.

4. Ponašajte se po principu “Usta puna -ruke prazne”. To znači da između zalogaja treba da spustite escajg kako biste sporije jeli. Ako nikada ne odlažete viljušku, znači da jedete prebrzo i otežavate mozgu da na vreme primi poruku iz želuca da više niste gladni.

5. Svaki dan jedite u isto vreme. Redovni obroci će vam pomoći da programirate svoje telo tako da će ono uvek moći da prepozna odgovarajuće signale gladi i sitosti. Sledeći put uz omiljenu seriju ili neki napet film zaboravite na hranu!

loading...
loading...
Loading...