Prirodna i zdrava dijeta za čišćenje organizma

Moderan način života, nezdrava ishrana i brzi tempo što nam nameće današnji svet, štetno deluju na zdravlje našeg organizma. Štetne materije koje se nakupljaju u organizmu, s vremenom mogu prouzrokovati razvoj različitih bolesti. Postoje razni načini kojima možemo pomoći našem organizmu da stvori imunitet i time ga ojačati u borbi protiv štetnih efekata spolja. Postoje mnoge dijete i kure, kojima se naše telo čisti kako bi odbacilo sve štetne materije i bilo spremno na sve izazove koje pred njega stavlja okruženje u kojem funkcioniše. Ali i neke dijete mogu štetno uticati na organizam, iscrpiti ga i oštetiti, čime ćemo zapravo dobiti suprotan efekat od onoga što smo želeli postići, a to je narušeno zdravlje.

Zato oprezno s odabirom pravog načina čišćenja organizma.

Pre svake dijete, potrebno je posavetovati se sa stručnjakom ili lekarom, kako bi oni dali zeleno svetlo za njeno sprovođenje. Dijetu mogu u pravilu sprovoditi samo zdravi ljudi, koji će time poboljšati stanje svog organizma. Nije preporučljivo bolesnicima ulaziti u takve kure čišćenja, osim ako im to nije propisano od strane njihovih lekara. Evo predloga za dijetu, koja bi u samo tri dana trebala očistiti organizam i poboljšati njegovo sveopšte stanje.

detoksikacija vocem

1. Prvi dan
Dijeta se započinje samo unosom tečnosti, koju morate piti tokom celog dana.Znači, prvi dan je tečni dan. U obzir za konzumiranje dolaze samo prirodni čisti sokovi od voća i povrća. Može se konzumirati istisnuti sok iz svežeg voća ili povrća ili nezaslađen prirodni sok iz limenke ili boce od bilo kojeg voća. Najviše se konzumira sok od ananasa, jabuke ili grožđa. Sok se pije pet puta na dan ali po jedna čaša. Vodu u koju mzete dodati par kapi svežeg soka od limuna možete piti neograničeno.

2. Drugi dan
Ovaj dan nije samo dozvoljena tečnost već i sveže, sirovo voće. Ali od tečnosti dozvoljena je čista voda i to u neograničenim količinama. Za doručak užinu i večeru možete se počastiti voćnim sokom, naravno nezaslađenim i prirodnim. U obzir dolazi nezaslađeni biljni čaj, a preporuka je čaj od lipe ili kamilice. Za glavne obroke jedite sveže voće koje možete kombinovati i napraviti voćnu salatu.

3. Treći dan
Zadnji dan dijete malo je raskošniji. Za doručakse  počastite sa jogurtom, po mogućnosti od kozjeg ili ovčijeg mleka, pomešanog sa kašicom od voća. Za ručak napravite salatu od korenastog i lisnatog povrća, u koju možete dodati semenke suncokreta ili suvo grožđe, zavisno od ukusa. Za desert jedite sveže voće. Supa od povrća ili povrće kuvano na pari preporučuje se za večeru. Kroz ceo dan pijte vodu u neograničenim količinama.

Nakon ove brze, trodnevne i lagane dijete, vaš organizam će biti očišćen od štetnih materija i regenerisan. A vi ćete se bolje osećati, što će delovati i na vaše psihičko stanje. Ova dijeta će vam pomoći i da izgubite koji kilogram. Potpuno je prirodna i zdrava, a to je najvažnije, jer priroda najbolje zna šta je najbolje za nas. Važno je samo imati jaku volju i pridržavati se uputstava.