Prirodni lek za bolove u jajnicima

Bolove u jajnicima mogu uzrokovati mnogi faktori, od upala preko cisti, a mi vam danas donosimo mali vodič kako da na prirodan način lečte bolove u jajnicima.

Vrste bolova u janicima

Bolove u jajnicima osetićete kao tupu bol, grč ili napad oštre boli u predelu donjeg stomaka. Bol se može postepeno pojačavati ili doći iznenada, u zavisnosti od samog uzroka. Isto tako bol može biti konstantan ili isprekidan.

U većini slučajeva bol u jajnicima je povezan sa cistama koje su uvećani folikuli koji nisu pukli. Kada je u pitanju bol koji uzrokuju ciste on može da bude veoma tup i da se reflektuje od zadnjeg dela leđa do kolena.

bol u jajniku

Bol u jajnicima može izazvati i sindrom policističnih jajnika kao i neki benigni te maligni poremećaji.

U svakom slučaju, ako osećate bol u jajnicima treba da se obratite lekaru koji će vam dati tačnu dijagnozu.

Prirodni lek za bolove u jajnicima

Valerijana je višegodišnja biljka koja raste uglavnom u predelima Severne Amerike, Evrope i Azije, a njen koren se koristi u medicinske svrhe. Iako je najpoznatija po svojim opuštajućim svojstvima, te se preporučuje za probleme sa insomnijom ili anksioznošću ona se veoma delotvornom pokazala i kad su u pitanju problemi sa jajnicima.

Upravo zbog toga što opušta mišiće, valerijanu bi trebalo koristiti za bolne grčeve.

Ako koristite proizvode na bazi valerijane ne bi trebalo da upravljate velikim mašinama jer ima jako sedativno dejstvo. Isto tako nemojte je koristti duže od dve-tri nedelje jer biste mogli razviti tolerancij na biljku pa neće imati nikakav efekat.