Ricinusovo ulje protiv peruti i opadanja kose, hidrira kosu i oporavlja ispucale krajeve

Ricinusovo ulje se vekovima koristi u kozmetičke svrhe. Ovo je prirodno ulje koje se obično koristi i za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, jer ima antiupalna i antibkterijska svojstva.

Ricinusovo ulje vam može pomoći da rešite mnoge probleme sa kosom poput oštećivanja kose, suve kože glave, opadanja kose, ispucalih krajeva itd.

Nutrijenti koje sadrži, poput vitamina E, minerala i proteina podstiču oporavak kose i čine čuda za brži rast kose.

1. Podstiče rast kose i sprečava opadanje kose

Ricinusovo ulje je veoma bogato ricinoleinskom kiselinom i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama, koji potpomažu cirkulaciju krvi u koži glave i na taj način podstiču rast kose. Odlično hrani kožu glave i ojačava koren kose uz pomoć esencijalnih nutrijenata koji sadrži.

ulje od ricinusa

Savet: izmešajte malo kokosovog ulja sa ricinusovim uljem u maloj posudi. Uzimajte po malo ove smese u ruke, protrljajte i tako dobro umasirajte ovu mešavinu u kožu glave. Kada završite, umotajte kosu u kapu za tuširanje i tako prespavajte ako imate vremena da ujutru operete kosu. Sutradan dobro operite kosu blagim šamponom.

2. Uništava infekcije na koži glave i perut

Pošto ricinisovo ulje ima antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva, savršeno je za uklanjanje infekcija na koži glave i probleme sa opadanjem kose u pečatima i svrabom kože glave. Sve ove benefiti ricinusovog ulja uspešno uništavaju patogene mikroorganizme koji žive na koži glave. Dodatno, pročišćavaju je od najčešćeg problema sa kosom – peruti.

Savet: da biste napravili što efikasniji „lek“ protiv peruti, izmešajte jednu kašiku ricinusovog ulja i kašiku maslinovog ulja i u to dodajte sok od pola limuna. Sve dobro izmešajte, nanesite na kosu, držite pola sata a zatim operite kosu.

3. Oporavlja ispucale krajeve

Ispucali krajevi su još jedan od najčešćih problema sa kosom, a prirodna namirnica poput ricinusovog ulja pomaže kod rečavanja ovog problema tako što ulje duboko prodire u kožu glave i kosu i pomaže u omekšavanju grube i suve kose.

Savet: ricinusovo ulje je prilično gusto i zato biste trebali da ga malo razblažite maslinovim ili uljem jojobe kako biste ga lakše naneli na kosu. Maslinovo ulje pomaže u „smirivanju“ neposlušne kovržave kose i dodatno pomaže kod oporavljanja ispucalih krajeva. Nanesite mešavinu ovih ulja na sve delove kose i dobro je natopite i operite kosu nakon pola sata.

4. Deluje kao prirodni balzam i hidrira kosu

Ricinusovo ulje je vrlo „bogato vlagom“ i duboko prodire u kožu glave i dlaku i na taj način odmah deluje na kosu kao prirodni balzam. Iz istog razloga, ovo ulje je savršen način da kosi povratite izgubljeni sjaj i lepu teksturu. Sa svojim izvrsnim oporavljajućim i hidrirajućim svojstvima, ricinusovo ulje oblaže dlaku spolja, tako da se vlaga duže zadržava u njoj.

Savet: nanesite ricinusovo ulje na kosu najmanje 15 minuta pre nego što je operete. Takođe možete dodati malo ricinusovog ulje u balzam koji redovno koristite i normalno ga naneti na kosu. Još jedan način da koristite ricinusovo ulje kao balzam jeste da ga izmešate sa malo gela od aloje, meda i soka od limuna. Izmešajte sve ovo i nanesite dobro na kožu glave. Ostavite da deluje oko pola sata pre nego što operete kosu.
Šta biste trebali da proverite pre nego što kupite ricinusovo ulje?

Uvek kupujte hladno ceđeno i nerafinisano, 100% čisto ricinusovo ulje. Isto važi i za sva ostala ulja – ako piše na deklaraciji da su hladno ceđena, to znači da su uglavnom zadržala sve hranljive sastojke tokom procesuiranja.

loading...
loading...
Loading...