Ricinusovo ulje protiv peruti i opadanja kose, hidrira kosu i oporavlja ispucale krajeve

Ricinusovo ulje se vekovima koristi u kozmetičke svrhe. Ovo je prirodno ulje koje se obično koristi i za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, jer ima antiupalna i antibkterijska svojstva.

Ricinusovo ulje vam može pomoći da rešite mnoge probleme sa kosom poput oštećivanja kose, suve kože glave, opadanja kose, ispucalih krajeva itd.

Nutrijenti koje sadrži, poput vitamina E, minerala i proteina podstiču oporavak kose i čine čuda za brži rast kose.

1. Podstiče rast kose i sprečava opadanje kose

Ricinusovo ulje je veoma bogato ricinoleinskom kiselinom i omega-6 esencijalnim masnim kiselinama, koji potpomažu cirkulaciju krvi u koži glave i na taj način podstiču rast kose. Odlično hrani kožu glave i ojačava koren kose uz pomoć esencijalnih nutrijenata koji sadrži.

ulje od ricinusa

 

3. Oporavlja ispucale krajeve

Ispucali krajevi su još jedan od najčešćih problema sa kosom, a prirodna namirnica poput ricinusovog ulja pomaže kod rečavanja ovog problema tako što ulje duboko prodire u kožu glave i kosu i pomaže u omekšavanju grube i suve kose.

4. Deluje kao prirodni balzam i hidrira kosu

Ricinusovo ulje je vrlo „bogato vlagom“ i duboko prodire u kožu glave i dlaku i na taj način odmah deluje na kosu kao prirodni balzam. Iz istog razloga, ovo ulje je savršen način da kosi povratite izgubljeni sjaj i lepu teksturu. Sa svojim izvrsnim oporavljajućim i hidrirajućim svojstvima, ricinusovo ulje oblaže dlaku spolja, tako da se vlaga duže zadržava u njoj.

Ricinusovo ulje za rast kose

Ovaj jednostavni preparat za rast kose možete napraviti koristeći ricinusovo i arganovo ulje.

U tamnu, staklenu bočicu sa pipetom, sipajte 3 kašike ricinusovog ulja i jednu kašiku arganovog ulja. Promešajte ih dobro. Teme prethodno nakvasite vodom i nanestite par kapi ovog rastvora, trudeći se da sa svih strana glave sipate po kap.

Umasirajte ga nežnim pokretima prstiju u kožu temena. Stavite plastičnu kesu na glavu i tako prespavajte. Ujutru operite kosu na uobičajen način. Postupak ponavljajte sve dok ne uočite poboljšanje.

Za najbolji efekat, preporučuje se da ovako prenoćite, koristeći peškir kako biste zaštitili posteljinu od ulja. Ukoliko niste u mogućnosti, dovojno je koristiti preparat i par sati. Da biste lakše isprale kosu nakon ovog tretmana, regenerator umasirajte u teme glave i nakon toga kosu isperite.

Ulje argana u ovoj kombinaciji, obnoviće oštećene krajeve, vratiti sjaj, mekoću i pospešiti rast kose. Njegovo hidrantno dejstvo čini kožu glave zdravom. Kombinacijom ova dva ulja, obezbedićete svojoj kosi dubinsku negu koja će kao rezultat, dati mekanu i zdravu kosu.

Preporuka:

Kako bi ricinusovo ulje podstaklo brži rast kose i dubinsko delovanje, možete ga dodatno zagrejati. To ne podrazumeva grejanje na šporetu, već je dovoljna toplota tela.

Ricinusovo ulje za kosu protiv peruti

Ovo je sjajan tretman za vas ukoliko se borite sa belim tačkicama po svojoj glavi. Možete ga upotrebiti u nekoj od velikog broja maski koje će vam pružiti niz koristi. Za pripremu tretmana protiv peruti, biće vam potrebno:

  • 1 kašika ricinusovog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ½ kašike soka od limuna

Sve sastojke dobro promešajte i nanesite najpre na teme glave, a potom i na celu kosu. Zbog antigljivičnog dejstva upotreba ovog ulja uspešno otklanja perut i utiče na kožu glave.