Saveti za jačanje i brži rast noktiju

Za brži rast noktiju i njihovo jačanje danas ćete pronaći pregršt nimalo jeftinih preparata? Takvi proizvodi za nokte nisu cenovno prihvatljivi mnogima od nas. Opet sigurno se pitate koliko su oni zaista dobri i delotvorni?

U ovom članku nećemo se toliko baviti njima, već ćemo vam dati nekoliko odličnih saveta kako ojačati nokte kod kuće. Trebaće vam samo malo dobre volje i rezultata će sigurno biti. Za jačanje noktiju prirodnim putem od velike važnosti je i pravilna ishrana. Stoga smo vam pažljivo odaberale jelovnik bogat voćem i povrćem. Naravno ako želite jake nokte morate se i dovoljno hidrirati tokom dana. Pijte minimalno 2 litra vode. Mnoge devojke i žene nisu baš za nadogradnju noktiju, a žele da saznaju kako da nokti rastu brže. Upravo njima smo namenili ovaj tekst. Pa da krenemo….

Šta koristiti za brži rast noktiju Beli luk je neprikosnoven. Iako je poznat po svom intenzivnom mirisu i mnoge ne asocira na to, upravo je on savršen prirodni lek za brži rast noktiju. Ne sekirajte se puno zbog njegovog mirisa, to vam niko neće osetiti na noktima. Sam luk vrlo brzo isparava za razliku od toga kada ga žvaćemo pa se dugo zadržava neprijatan zadah.

Napravite sami regenerator za jačanje noktiju sa belim lukom

Priprema: Sve što vam je potrebno jeste da jedan čen belog luka sitno iseckate te ga stavite u neki korišćeni bezbojni lak. Pustite sve zajedno nek ostoji oko 48h . Preporučujemo vam da svaki drugi dan premazujete vaše nokte ovim regeneratorom i ojačaćete nokte. Savet plus: Nije potrebno da skidate slojeve sve do petog premazivanja noktiju. Za veoma kratko vreme (oko 3 nedelje) nećete moći prepoznati nokte, biće jaki u korenu, neće više pucatni ni listati.

Recept za jake nokte koji ne pucaju
I u narednom receptu ponovo imamo beli luk, savršen prirodni lek za jake nokte. Priprema recepta: Najpre zgnječite čen belog luka i utrljate na nokte. Držite tako oko pola sata, a zatim operite ruke. Kako biste se lakše oslobodili mirisa, satavite malo limuna i utrljajte ga po rukama. Ovo popularno povrće provereno jača i učvršćuje nokte. Ako vam ovaj receot ne daje rezultate, najbolje je da onda napravite regenerator za jačanje i brži rast noktiju, takođe od belog luka.