Prirodno lečenje

Soda bikarbona – medicinska upotreba

By  | 

Soda bikrabona ili natrijum bikarbonat se koristi u mnogim domovima – ali postoji velika verovatnoća da ne koristite u potpunosti sve sto soda bikarbona može da ponudi.

Na primer, da li ste znali da postoji mnogo medicinskih upotreba sode bikarbone jer ona je “Rame uz rame “ sa hidrogen-peroksidom kao jedan od najjeftinijihi i najbezbednijih zdrasvstvenih materijala.

Medicinska upotreba sode bikarbone

Bićete zapanjeni brojem bolesti i stanja koje mozete tretiratiako imate kutiju sode bikarbone pri ruci.

Medju njima :

Bolovi kod čira : Mnogi su probali sodu bikarbonu kao le protiv bolova kod čira u želucu i prosto je iznenadjujuće koliko je efektivno.Soda bikarbona trenutno neutrališe stomačnu kiselinu i olakšava stanje.Doziranje je obično 1-2 kasicice u punu času vode.

Lek za opekotine od sunca – Dodati pola čase sode bikarbone u mlaku vodu za kupanje, onda se kupati u kadi radi opuštanja. Kada izadjete, dozvolite da se koža sama osuši, radije nego da obrište peškirom višak sode bikarbone. Takodje možete dodati mešavinu sode bikarbone i vode na hladnu kompresu i staviti direktno na opekotinu.

Dezodorans : Ako želite da zaobidjete paraben ( grupa jedinjenja koji se stavljaju u dezodoranse ) i aluminijum koji se nalaze u mnogim dezodoransima kao antipersiranti, probajte prstohvat sode bikarbone pomešane sa vodom. Ova jednostavna pasta stvara efektivan i prirodan dezodorans.

Povećane sportske performance : Trkači na duge staze dugo praktikuju nešto što je poznato kao “ soda doping” ili uzimanje kapsula sode bikarbone pre trke kako bi povećali svoj učinak, metoda koja se smatra da ima sličan učinak kao “kljukanje” ugenjim hidratima. Iako se ne preporučuje da probate ovo kod kuće, ovo je još jedan primer korisnosti sode bikarbone.

Pasta za zube i desni : Za vrlo efektivnu pastu za zube i desni, koristite mesavinu 6 prema 1 sode bikarbone i morske soli . Stavite ih u blender i mešajte 30 sekundi a onda ih stavite u posudu iz koje ćete je koristiti. Nakvasite vrh kažiprsta i stavite malu količinu mešavine morske soli i sode bikarbone na desni. Počnite od gornje spoljne strane ka gornjoj unutrašnjoj, pa na donju spoljašnju stranu desni I na kraju donju unutrašnju, razmažite mešavinu na zube i desni. Pljunite ostatak. Nakon 15 minuta isperite usta. Međavina izuzetno efektivno uništava bakterije.

Ujedi insekata : Nanesite pastu napravljenu od sode bikarbone i vode na ujed insekta kako bi se olakšao svrab. Takodje možete utrljati suvi prah na kožu. Ovo je takodje efektivno kod alergija i kod otrovnog bršljana.

Izbeljivač zuba : Za prirodan način izbeljivanja zuba jednu zrelu jagodu pomešajte sa pola kasicice sode bikarbone. Razmažite mešavinu na zube i ostavite 5 minuta. Onda operite zube i isperite usta. Ova metoda ne bi trebalo da se koristi više od jednom nedeljno, jer preterana upotreba može oštetiti gledj zuba.

Piling : Pasta napravljena od 3 dela sode bikarbone i 1 dela vode može se koristiti kao piling za lice i telo. Prirodno je, jeftino i dovoljno nežno za svakodnevnu upotrebu.

“Kupka za pročišćavanje” : Soda bikarbona i jabukovo sirće čine predivnu banjsku kupku za “ispiranje” bolova I opuštanje. Takodje čisti kadu i odvod kao bonus.

loading...
loading...
Loading...

Povezano