Nega i lepota

Upotreba kokosovog ulja za negu kose

By  | 

Kokosovo ulje je preporučljivo za negu kose, kako za njeno kondicioniranje, tako i za stimulisanje rasta, lečenje problema sa kožom glave i opadanjem kose. Ovaj tekst će vam pokazati pozitivne uticaje ovog ulja za negu kose.

Rezultati upotrebe kokosovog ulja na zdravlje uopšte, su impresivni. Ovo je magični biljni proizvod koji se koristi kako za negu kože, kose, mršavljenje, zdravlje zuba, regulisanje nivoa holesterola, tako i za jačanje imuniteta i lečenje infekcija. Kokosovo ulje se koristi u zdravstvene svrhe već vekovima. Mnogi ljudi koriste ovo ulje kako bi hidrirali kosu. Takođe, isti hidratantni efekat se ostvaruje njegovom primenom na koži. Zaista, upotreba kokosovog ulja dovodi do savršene kose i kože.

Upotreba kokosovog ulja u nezi kose

Retko koje prirodno ulje ima takve hranljive sastojke kao što je slučaj kod kokosovog ulja. Ono sadrži antioksidantne, antifungalne i antibakterijske sastojke, u koje spadaju laurična kiselina, linoleična kiselina, kao i ostale masne kiseline.

Kokosovo ulje sadrži značajne količine triglicerida srednjeg lanca, koji su glavni pokretači rasta kose. Takođe, kod ovog ulja su prisutna i antimikropska svojstva koja pomažu lečenju infekcija kože glave.
Kokosovo ulje prodire do korena kose pružajući dubinsko kondicioniranje bez upotrebe štetnih hemijskih materija.

Zamislite bilo koji problem kože glave – kokosovo ulje će biti prirodan lek za njega.
Kako biste se otarasili peruti kod dece i odraslih, koristite ovo prirodno ulje u kombinaciji sa drugim esencijalnim uljima zbog jačeg efekta.
Kokosovo ulje je prirodan odstranjivač vaši. Napada kako jaja tako i odrasle vaši, služeći kao lek za ovaj nezgodan problem.
Redovna upotreba ovog ulja povećava efektivnost tretmana protiv ćelavosti.

Saveti za pravilnu upotrebu kokosovog ulja u nezi kose

Svi koristimo šampone, kondicionere i ostale proizvode za negu kose na dnevnoj bazi. Nakon određenog vremena, hemikalije koje oni sadrže uzimaju danak našoj kosi, dovodeći do njenih oštećenja u vidu tanjenja, rascvetalih krajeva, opadanja i tako dalje. Sjajan način da smanjite oštećenja kose i prevremeno opadanje je da koristite kokosovo ulje. Na tržištu možete pronaći prirodno i rafinirano kokosovo ulje, pri čemu vam savetujemo da se opredelite za prirodno, zbog aktvinih komponenti koje ono sadrži. U nastavku su prikazani načini upotrebe kokosovog ulja.

Za rutinsku negu kose

Koristite prosto kokosovo ulje kao deo vaše dnevne rutine u nezi kose. Bićete zadovoljni kada nastupe pozitivni rezultati. Dodatan sjaj kose, kao i volumen tankoj kosi i njen brži rast, sve su to vidljiva poboljšanja. Dakle, nanosite ga redovno i ubrzo ćete imati bujnu, dugu, zdravu i jaku kosu pogodnu za oblikovanje vašem obliku lica.

Promoviše rast kose

Dakle, može li upotreba kokosovog ulja doprineti rastu kose? Odgovor je DA! Ovo ulje hrani kosu proteinima i nutritijentima koji igraju važnu ulogu u rastu i razvoju kose. Nanosite ga na kosu redovno. Možete ga ostaviti na kosi preko noći ili isprati nakon 2-3 sata držanja. Takođe, potrudite se da ispirate kosu blagim šamponom koji ne sadrži mnogo jakih hemikalija.

Za kondicioniranje kose

Ukoliko se često suočavate sa problemom suve kože glave, možete definitivno da koristite kokosovo ulje kao kondicioner. Možete utrljati malo ulja na skalp ili koristiti mešavinu kokosovog, ruzmarinovog i ulja geranijuma uz blagu masažu. Ovo daje ublažujući efekat i na kosu i na kožu glave.

Za kontrolisanje peruti

Zagrejte prirodno kokosovo ulje na blagoj vatri par minuta. Mlako ulje nanosite na kožu glave i masirajte je. Ostavite ulje neko vreme a zatim ga isperite dobrim šamponom protiv peruti. Ili kombinujte jednake količine ulja i limunovog soka, utrljajte na skalp i isperite sledećeg dana. Ponavljajte proces jednom nedeljno i oslobodite se trajno peruti.

Za tretiranje oštećene kose

Da, ovo ulje je sjajno za negovanje oštećene kose. Jedan od glavnih faktora za pojavu rascvetalih krajeva kose jeste gubitak proteina, koi su inače prisutni u kokosovom ulju. Ono revitalizuje kosu pružajući joj potpunu negu sve do njenih folikula. Nanesite mlako ulje na skalp i kosu od krajeva do glave i ostavite ga da deluje sat vremena. Nakon toga, isperite sa biljnim šamponom.

Pošto sada znate kako da upotrebljavate kokosovo ulje u nezi kose, kupite jednu bocu u prodavnicama zdrave hrane, jer to je jedini korak koji vas deli od zdrave kose. Biće potrebno malo vremena dok rezultati ne postanu vidljivi, ali uz malo strpljenja očekuju vas sjajni efekti. Ne postoje kontraindikacije pri upotrebi ovog ulja, osim mogućeg zapušenja pora. Prednosti kokosovog ulja daleko nadmašuju ovu blagu nuspojavu.

loading...
loading...
Loading...

Povezano