Zašto treba piti vodu sa limunom

Ukusni biljni napici s limunom pokreću metabolizam, regulišu apetit, podstiču varenje, detoksikuju telo i pomažu vam u nastojanjima da telesnu težinu dovedete na optimalan nivo.

Čim ste prešli na hrono režim ishrane ili počeli neku dijetu za mršavljenje – dan treba započeti čašom mlake vode ili šoljom toplog BILJNOG napitka u koje ste dodali malo limunovog soka Pred vama je mali vodič koji će vam pomoći da odaberete ukusan napitak u kojem ćete zaista uživati, a koji će ujedno pospešiti proces mršavljenja.

Zašto treba piti vodu sa limunom

Voda sa limunom je neverovatno zdrava. Podstiče metabolizam, balansira pH vrednost, detoksikuje organizam, čini kožu sjajnom i čistom, pomaže varenju, podstiče gubitak kilograma…

voda sa limunom

Podstiče mršavljenje

Prema jednoj studiji, u kojoj je učestvovalo 240 žena na dijeti, dokazano je da su ispitanice koje su svoje zaslađene napitke zamenile vodom obogaćenom limunovim sokom u prošeku izgubile 1,3 kg više na godišnjem nivou u odnosu na one koje to nisu učinile. Takođe, osobe koje su pile više od četiri čaše vode dnevno skinute su dodatnih 900 g. Stručnjaci upozoravaju na to da treba treba piti vodu sa limunom umesto gaziranih napitaka, jer fosforna kiselina doprinosi gubitku koštane mase – osteoporozi, usled promene balansa kiseline u krvi.

Alkalizuje organizam

Iako se smatra kiselom namirnicom, voda sa limunom u telu stvara baznu reakciju – alkalizuje ga. Na taj način uravnotežuje pH vrednost organizma. Zahvaljujući ovoj osobini, štiti vas od mnogih bolesti.

Poboljšava iskorišćavanje minerala iz hrane

Limun predstavlja namirnicu bogatu vitaminom C (askorbinskom kiselinom), ključnom materijom u apsorpciji gvožđa iz hrane. Povrće zelene boje, bogato gvožđem, bolje se apsorbuje u digestivnom traktu uz prisustvo askorbinske kiseline. Savet je da se u salatama od svežeg povrća sirce zameni svežeceđenim sokom od limuna.

Vraća energiju

Limun je i prirodni izvor energije, hidrira, detoksikuje i snabdeva vaš organizam kiseonikom, osvežava ga i revitalizuje. Mnogi čak tvrde da ih topla voda s limunom bolje razbudi od kafe.

Pomaže varenje

Dok topla voda poboljšava varanje, limun stimuliše i čisti jetru.

Čisti i hidrira kožu

Napitak sa vodom i limunom detoksikuje organizam i odličan je izvor antioksidansa, koji igraju ključnu ulogu u revitalizaciji kože, a ujedno su i najbolji borci protiv starenja.

 

loading...
loading...
Loading...