Nega i lepota

Bubuljice na vratu uzrok i prirodno lečenje

By  | 

Sledeći članak govori o osnovnom uzroku nastanka bubuljica na bilo kom delu tela, uključujući i vrat. Takođe se predlažu neki recepti koje sami možete napraviti kako bi se brzo uklonile bubuljica na vratu, bradi, grudima, itd. Bubuljice na vratu su prilično retka pojava. Ipak, ako vi ili neko poznat vama ima bubuljice na vratu , pročitate ovaj članak. Nastavite da čitate kako biste se upoznali sa mogućim osnovnim faktorom nastanka zajedno sa nekoliko efikasnih mera prirodnog lečenje akni na vratu.

Uzrok nastanka:

Osnovni uzrok nastanka bubuljica na bilo kom delu tela je taloženje prirodnih ulja, mrtvih ćelija, prljavštine i mikroorganizama kao što su bakterije u pore kože. Mogu se javiti na bilo kom delu tela, ali uglavnom se mogu videti na delovima tela koji su izloženi: lice, vrat, ruke, itd. Postoji nekoliko uslova koji mogu povećati šanse za pojavu bubuljica oko vrata. Pre svega, među njima je redovno brijanje ili depilacija. Ove dve metode uklanjanja dlačica mogu dovesti urastanja-dlaka ne raste iz svojih folikula dobro i onda začepiti pore. Bubuljice na zadnjem delu vrata nastaju i kada se ne o čisti lepo to područje kože. Taloženje prirodnih ulja iz kože, kao i iz kose pospešuje pojavu bubuljice oko vrata.

bubuljice na vratu

Domaći recepti:

Postoje neke stvari koje možete da pokušate kako biste se otarasili akni na vratu, bradi, i leđima. Pre svega, skratite kosu na kratko i ne dozvolite da kosa dodiruje vrat. Ako ne želite da idete na šišanje, potrudite se kosu dobro vežete tako da ne dodiruje vrat ili bradu i da pospeši nastanak bubuljica. Pročitajte kako da sami napravite lekove koji ubrzavaju proces oporavka od bubuljica na vratu i leđima:

Beli luk:

Sameljite 2-3 čena belog luka i napravite pastu. Nanesite smešu na bubuljice i pustite da stoji oko 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Ovaj postupak primenite dva puta dnevno i veoma brzo ćete primetiti nestanak bubuljice.

Brašno:

3-4 kašičice brašna pomešajte sa 3 kapi meda i malo jogurta. Napravite od ove smeše pastu i nanesite svuda po vratu. Ostavite da odstoji oko 10 minuta i nakon toga isperite vodom. Dok ispirate vodom istrljajte tu površinu i tako ćete izlečiti vrat od bubuljica i smanjiti šanse za formiranje ožiljaka.

Eterična ulja:

Eterična ulja kao što su ulje od šipka, ulje semenki, ulje sandalovine, ulje jagorčevine i ulje lavande mogu ukloniti akne na vratu, bradi, grudima, ili bilo kom drugom delu tela. Možete koristiti samo jedno ulje ili kombinaciju 2-3. Konsultujte se sa aromaterapeutom kako biste odabrali najbolju kombinaciju.
Najbolji način da se spreči nastanak bubuljica na vratu je da se održava visok nivo higijene, posebno na vratu i leđima. Međutim, ako se bubuljice i pored toga pojave primenite prirodne preparate koji su predloženi u ovom članku. Tretman bubuljica obično ne zahteva medicinsku intervenciju; Međutim, ukoliko je potrebno ipak posetite dermatologa.

loading...
loading...
Loading...

Povezano