Dijeta sa suvim šljivama i suvim smokvama

Suve šljive su poznate po tome da imaju visok sadržaj dijetetskih vlakana i sposobnost da spreče ili ublaže zatvor. Korist od ovih plodova je još u tome što sadrže bogatu ponudu vitamina C i kalijuma, a mogu biti redovna komponenta u dijeti. Jedite ih u bilo koje doba dana, a zadržite ostatak ishrane zdravom – da vidite rezultate za mršavljenje!

Da li ste čuli za popularnu dijetu sa suvim šljivama? Ako ste u potrazi za instant dijetom sa kojom ćete brzo skinuti kilograme – onda je dijeta sa suvim šljivama ono što vam treba!

Dijeta sa suvim šljivama se smatra “brzom” i “kratkom” dijetom i treba se primenjivati svega nekoliko dana po potrebi – kada vam se baš žuri da skinete neki kilogram viška. Kad kažemo neki kilogram, to se odnosi na svega 2-3 kilograma za par dana.

Ova dijeta je zaista dosadna i jednostavna, ali deluje.

dijeta sa suvim sljivama

Napomena: dijeta sa suvim šljivama se preporučuje samo apsolutno zdravim osobama! Vremenski period držanja ove dijete treba da bude maksimalno 3-5 dana. Za to vreme, obavezna ja fizička aktivnost u trajanju od najmanje 15-20 minuta, svakog dana. Ako se dijeta sa suvim šljivama pravilno sprovodi, možete izgubiti oko 1 kg dnevno.

Suve šlive kalorije

Treba da konzumirate manje kalorija nego što potrošite, ako želite da izgubite na težini. Svaka šolja kuvanih suvih šljiva sadrži 265 kalorija, a jednostavnim dodavanjem suve šljive u svojoj redovnoj ishrani bez kompenzacije za dodatne kalorije neće izazvati gubitak telesne težine. Da biste smanjili unos kalorija, treba jesti suve šljive umesto više-kalorijske hrane. Na primer, dodajte dve ili tri isečene suve šljive da se zasladite u pahuljice, umesto braon šećera i maslaca.

Suve šljive za mršavljenje imaju nekoliko prednosti.

Suve šljive mogu pomoći da izgubite težinu zbog visokog sadržaja vlakana. Svaka šolja kuvanih suvih šljiva sadrži 7,7 grama biljnih vlakana ili 29% dnevne vrednosti zasnovane na 2000-kalorijskoj ishrani. Jedenje hrane bogate biljnim vlaknima, kao što su suve šljive, može vam pomoći da izgubite težinu, jer vlakna pomažu da se zadovolji glad pre nego što jedete što više kalorija. Da biste sprečili nadimanje i zatvor, povećati potrošnju vlakana samo postepeno.

Najjednostavniji način pripreme suve šljive je da ih skuvate u vodi – tj. da napravite kompot od suvih šljiva i da ih jedete čisto, bez ikakvih dodataka. Eksperimentišite sa drugim upotrebama suve šljive da se spreči da se jedu suve šljive svaki dan na isti način. Za doručak, dodajte pasirane suve šljive u ovsenu kašu ili ih naseckajte preko palačinki od celog zrna. Dodajte iseckane šljive u spanać salatu sa crnim pasuljem za ručak, ili, za večeru, koristite suve šljive da dodate ćuretini malo slađi ukus. Kada pečete, koristiti pire od suve šljive, koji ima 47 kalorija po kašici, umesto putera, koja ima 102 kalorije po kašici.

Dakle, skuvajte kompot od suvih šljiva i uživajte u rezultatima! Kompot od suvih šljiva za mršavljenje, probavu i ubrzanje metabolizma daje odlične rezultate, a to su znale još i naše bake.

Napomena:

Sušeno voće, kao što su suve šljive, ima više kalorija nego njihove sveže kolege. Šolja sirovih šljiva ima samo 76 kalorija, ili manje od jedne trećine kalorija nego šolja suvih šljiva. Obratite posebnu pažnju na veličine porcija kada jedete suve šljive da izgubite težinu, jer veliki deo može da dovede do konzumiranja više kalorija nego što je potrebno. Dodatno ograničite kalorije izborom nezaslađenih pakovanja suve šljive.

Jelovnik

Kao i sama dijeta sa suvim šljivama, tako je i jelovnik poprilično jednostavan i dosadan. Evo šta biste mogli jesti, na primer:

Doručak: 6 suvih šljiva

Užina: 1 jabuka

Ručak: 1 kuvano jaje i 1 viršla

Užina: jedite isto što i za ručak

Večera: 1 čaša jogurta

Iskustva

Dijeta sa suvim šljivama nije dijeta koja treba da se drži duže vreme, već naprotiv, svega 3-5 dana. Takođe, morate se prvo posavetovati sa svojim lekarom, da li je ova dijeta dobro rešenje za vas, shodno vašem zdravstvenom stanju. Morate biti potpuno zdravi ako želite da držite dijetu sa suvim šljivama. Iskustva su pozitivna, uglavnom, kod ljudi koji su želeli da za par dana skinu par kilograma, npr. radi neke posebne prilike. Međutim, ova dijeta je prilično monotona i jednolična, što ste mogli videti i po jelovniku, a ako baš i niste ljubitelj suvih šljiva – onda vam se neće dopasti. Da biste postigli efektivne rezultate, obavezna je svakodnevna fizička aktvnost, minimum 15-20 minuta, a možete i više, naravno.

Više>>> Popijte napitak od 6 suvih šljiva svakog jutra i salo će nestati!

Dijeta sa suvim smokvama

Svi su oduševljeni magičnim receptom od svega 2 sastojka, koji skida neželjeno salo sa delova tela za samo dve nedelje, a uz to deluje i na zdravlje, jer čisti krv od nakupljenih toksina.

Ukoliko imate povišen nivo masnoća u krvi, preporučuje se ovaj lek, koji je mnogima pomogao – ne samo da smanje masnoće i tako spreče nastajanje mnogih kardiovaskularnih bolesti, već i da izgube suvišne kilograme.

Dijeta sa suvim smokvama i jabukovim sirćetom – preparat za mršavljenje od ova dva sastojka napravite uveče, a pijte ga ujutru.

Kako da pripremite ovaj preparat?

Pripremite 3 suve smokve i dobro ih izbockajte čačkalicom sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu posudu u koju ste stavili 200 ml organskog jabukovog sirćeta. Neka ovo odstoji preko noći i ujutru pojedite ove 3 ukiseljene smokve. Ostatak jabukovog sirćeta nemojte slučajno baciti, već u njega sledeće večeri ponovo stavite nove 3 smokve pripremljene na isti način.

Tih 200 ml jabukovog sirćeta koristite 7 dana, a većinu će smokve upiti. Osmi dan, međutim, promenite jabukovo sirće i postupak ponovite još nedelju dana. Dijeta sa suvim smokvama i jabukovim sirćetom, kao što vidite, traje 14 dana.

loading...
loading...
Loading...