Izostala mi je menstruacija – da li sam trudna?

Izostala mi je menstruacija – da li sam trudna?

Izostanak menstruacije svakoj ženi je prvo zrnce sumnje da je zatrudnela. A kako pouzdano da znate da ste trudni pre nego odete do ginekologa? Teško, ali tu je još nekoliko znakova rane trudnoće.

Znaci rane trudnoće:

Umor, učestalo mokrenje, počinju da vam smetaju jaki mirisi, jede vam se baš nešto određeno i to neizostavno, osećate metalni ukus u ustima, počinje da vam biva muka (posebno ujutru), možda ćete povraćati, a grudi će vam sigurno biti uvećane, osetljive i bolne, možda ćete menjati raspoloženja i lako ćete se rasplakati, a onda se odjednom javlja zatvor…

Pročitajte još:

Proverite da li ste trudni i bez testa >>>

Naravno da ništa od navedenog nije obavezno i da ne morate da imate sve ove simptome. Ako iz bilo kog razloga imate razloga za sumnju, uradite test na trudnoću ili još bolje – posetite ginekologa.

Da li je test koji se kupuje u apoteci pouzdan?

da li sam trudna
Pipetom koja se nalazi u kompletu, uzme se uzorak prvog jutarnjeg urina, kane se na posebnu pločicu i, nakon nekog vremena, očita rezultat.

Da, ako pažljivo sledite uputstva za upotrebu. Najbolje je malo sačekati sa primenom, mada su vrlo osetljivi i mogu pokazati da pokažu trudnoću već dan nakon izostanka menstruacije. Za svaki slučaj, sačekajte nekoliko dana kako biste bili sigurni u odgovor. Testovi za utvrđivanje trudnoće se uglavnom koriste na isti način – pipetom koja se nalazi u kompletu uzme se uzorak prvog jutarnjeg urina, kapne se na posebnu pločicu i, nakon nekog vremena, očita rezultat. Kako se rezultat očitava morate proveriti na kutiji, jer nekada se načini tumačenja rezultata razlikuju.

>>>> Znaci koji pokazuju da ste trudni vidljivi posle dve nedelje

Kako da budem 100% sigurna da sam trudna?

Najbolji način da se uverite da ste trudni je da posetite svog ginekologa, koji će uraditi pregled ili ultrazvuk i tako potvrditi radosnu vest.

Rana trudnoća donosi velike psihičke i fizičke promene.