Nega i lepota

Kako se rešiti urasle dlake na nogama

By  | 

Inficirane urasle dlake na nogama zaista mogu biti iritantne. One mogu prouzrokovati osip ili izrasline i mogu vas naterati da sklonite svu vašu omiljenu garderobu. Pa, ako ste suočeni sa problemima koje izaziva urasla dlaka na nogama, evo par načina za tretiranje istog.

Termin ‘urasla dlaka’ odnosi se na dlaku koja se uvija natrag u svoju folikulu, umesto da izraste. Ponekad, nakon procedure uklanjanja dlake, krajevi dlaka ostaju sa zašiljenim vrhovima. Kada ovi vrhovi počnu da rastu, može se desiti da ponovo urastu u okolnje tkivo iste folikule, umesto da rastu van. Ovo dalje može dovesti do infekcije na nogama. Inficirana urasla dlaka češće se javlja na nogama nego na bilo kom drugom delu tela. Ako se ne leči na vreme, urasla dlaka na nogama može prouzrokovati bolove. Štaviše, može postojati upala kože, crvenilo koje svrbi i osip. Uklanjanje urasle dlake na nogama dlake je najbolji tretman nakon kojeg može da sledi neka od preventivnih mera kako bi se ovaj problem izbegao ubuduće.

Kako se rešiti urasle dlake

Ribanje: Počnite pilingom obolelog područja koristeći rukavicu za piling. Nežno ribajte dva puta dnevno. Ovo će pomoći pri uklanjanju mrtvih ćelija kože, prljavštine i masnoća koje mogu preusmeriti rast dlake. Ovo će pomoći da vrh urasle dlake na nozi lakše izbije na površinu. Možete vršiti piling i duže, ali budite nežni, nemojte praviti grube poteze. Ovo je jedna od najboljih terapija.

Nanošenje tople tkanine: Stavite toplu, vlažnu tkaninu na zahvaćeno područje na nogama na par minuta. Pokvasite krpu za pranje toplom vodom, pritisnite uz dlaku. Kada se krpa ohladi, ponovo je pokvasite toplom vodom i pritisnite. Moći ćete da vidite uraslu dlaku na nozi, tretman će omekšati dlaku i približiti je površini kože. Sada koristite pincetu kako biste nežno uklonili dlaku. Zapamtite, ako ne vidite dlaku na nozi nakon deset minuta terapije, verovatno je u pitanju nešto drugo. Zato ne kopajte za dlakom ako ne možete lako doći do nje, samo ćete još više oštetiti kožu.

Pinceta za urasle dlake na nogama: Nakon što se dlaka približi površini kože posle korišćenja prethodno opisanog tretmana, koristite pincetu i nežno izvadite dlaku iz kože. Prvo dezinfikujte pincetu alkoholom. Pazite prilikom korišćenja pincete, da ne zasečete kožu. Operite područje i nanesite antiseptik kako biste izbegli infekciju.

Igla za urasle dlake na nogama: Ponekad možete videti omču dlake blizu površine kože. Ovo se dešava kada vrh dlake počne da raste natrag u kožu. Provucite sterilisanu iglu kroz omču i lagano povucite, ovo će ispraviti vrh iznad površine. Pažljivo koristite iglu tek nakon što je sterilišete. Očistite područje i nanesite antiseptik.

Preventivne mere

Morate poštovati sledeće mere kako biste na dalje izbegli kožne infekcije. Vodom isperite oblast iz koje je dlaka izvađena. Nanesite antiseptik na ovo područje koji će vam pružiti dodatnu zaštitu protiv infekcije. Pre nego što uklonite dlaku, uradite piling kože. Ovo će pomoći da se uklone mrtve ćelije kože i da se otkriju sve folikule dlake, što će dodatno olakšati proceduru uklanjanja. Ako se brijate, proverite da oštrice nisu stare ili zarđale. Redovno čistite opremu za brijanje kako biste izbegli dalje probleme sa infekcijama.

Redovno radite piling nogu kako biste sprečili ovaj problem. Piling takođe pomaže da koža bude meka i glatka. Korake procedure uklanjanja dlaka bi trebalo pažljivo ispratiti. Zapamtite da redovna briga i higijena kože je od suštinskog značaja kako biste sprečili urastanje dlake i imali savršenu kožu.

loading...
loading...
Loading...

Povezano