Laneno ulje za kožu

Mnogi već znaju koliko je laneno ulje korisno za sveukupno zdravlje. Ali, da li ste znali da je ovo ulje odlično i za vašu kožu? Laneno seme je bogato omega-3 masnim kiselinama i drugim značajnim nutrijentima koji ne samo da podstiču dobro zdravlje, već čine i da koža blista!

Nije ni čudo što negovanje kože lanenim uljem polako postaje sve popularnije. Ne propustite korisna svojstva ovog ulja, stoga, evo jednostavnog vodiča u kom ćemo predstaviti načine i prednosti korišćenja lanenog ulja za negu kože.

Prednosti korišćenja lanenog ulja za negu kože

Laneno ulje je bogato omega-3 masnim kiselinama, koje pomažu da ten ostane ujednačen. Ove dobre kiseline snabdevaju kožu neophodnom vlagom, a ne maste je. Redovnom upotrebom se može odložiti pojava finih linija i bora na licu.

Laneno seme se već dugo koristi za smanjenje upala u telu. Na isti način, laneno ulje može da smanji kožne upale. Može da se koristi u lečenju osipa i ekcema, kao i na koži oboleloj od akni. Zbog ove osobine, laneno ulje je pogodno i za lečenje opekotina od sunca.

Laneno ulje nije komedogeno; štaviše, ono pomaže u čišćenju pora. Kada tome dodamo i protivupalna svojstva koja ima, lako je uvideti da je odlično za lečenje akni.

Takođe se smatra da laneno ulje smanjuje lučenje sebuma. To znači da će, uz redovnu masažu ovim uljem, vaša koža duže ostati čista i bez masnog sjaja.

Ono što je najbitnije, ulje je potpuno prirodno i jestivo. Ukoliko želite da počastite svoju kožu na prirodan način, ono je među najboljim opcijama.

Kako koristiti laneno ulje za negu kože

Za čišćenje kože – Pošto umanjuje lučenje sebuma i čisti pore, najbolje je koristiti laneno ulje za čišćenje kože. Naparite lice da bi se pore otvorile. Potom umasirajte nekoliko kapi ulja u kožu kružnim pokretima. Prekrijte lice toplim peškirom na minut, potom obrišite ulje vatom. Na ovaj način ćete očisiti lice i pore.

Za masažu –Nekoliko kapi lanenog ulja pomešajte sa nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Ovu mešavinu dobro umasirajte u kožu uveče. Rezultat će biti čvršća koža. U stvari, ukoliko koristite ovu mešavinu, moći ćete da preskočite korišćenje noćne kreme. Ulje će podmladiti vašu kožu dok spavate. Redovnom upotrebom, povećaće se tonus i glatkoća kože.

Za hidrataciju – Možete naneti malo lanenog ulja na kožu ubrzo nakon kupanja. Ovo će pomoći da se vlaga zadrži u koži i učiniti je nežnom i elastičnom. Takođe je poznato da ovo ulje pruža zaštitu od sunca.

Za negu kože nakon sunčanja – Nanesite malo lanenog ulja nakon sunčanja, da biste umirili kožu.
U pilinzima za telo – U pilinzima koje pripremate samostalno, možete kokosovo ili maslinovo ulje da zamenite lanenim, da bi vam koža postala sjajnija.

Nakon otvaranja flaše, laneno ulje može brzo da užegne, pa ga je najbolje kupovati u malim količinama i čuvati ga u frižideru. Laneno ulje je prepuno nutrijenata i odlično za zdravlje organizma i kože.Obavezno probajte ove metode za negu kože lanenim uljem!