Nega i lepota

Maslinovo ulje za nokte, kožu i kosu

By  | 

Maslinovo ulje je jedno od najboljih prirodnih ulja i može značajno da unapredi vaše zdravlje i izgled. Ono je najbliže ulje onome koje luči vaša koža, tako da, ako treba da se kupi nešto najpribližnije stvarnom, maslinovo ulje je pravi izbor. Unutrašnjom upotrebom, može da doprinese, od pomoći u varenju do stimulacije metabolizma. Ipak, danas ćemo se fokusirati nakoristima od maslinovog ulja za vašu kosu, kožu i nokte.

Na koji način zapravo može da se izvuče najviše iz flaše maslinovog ulja?

Maslinovo ulje za kosu

1. Maslinovo ulje je odlična hidratacija za vašu kosu. Ukoliko imate suvu ili oštećenu kosu, to može dovesti do problema kao što su procvetali krajevi ili iskrzane vlasi. Ali, maslinovo ulje može da deluje kao isceljujuće sredstvo, zaštitno sredstvo i pomogne u očuvanju vlažnosti vaše kose, da bi joj se vratila lepršavost i sjaj. Da bi se to postiglo, samo ga umasirajte u kosu. Zapamtite da ukoliko se maslinovo ulje previše ugreje, ono gubi svoja korisna svojstva.

Za ekstremno suvu kosu, pokušajte da pomešate 4 supene kašike maslinovog ulja sa pola kašike meda. Napunite činiju ključalom vodom i stavite drugu manju činiju sa ovom mešavinom u nju. Nanesite ovo na kožu glave i ostavite oko 20 minuta. Tada operite kosu sa šamponom i balzamom.

2. Maslinovo ulje odlično pomaže protiv peruti. Perut se obično pojavljuje kada je koža glave ljuspasta i suva. Maslinovo ulje pomaže u hidrataciji kože glave i smanjuje pojavu peruti.

3. Jedan od najboljih načina da kažete da vam je kosa zdrava, je kada blista, a maslinovo ulje može pomoći u tome. Kada se nanese na kosu, ono pokriva sve vlasi i daje kosi zdrav i blistav izgled.

Maslinovo ulje za nokte

1. Kada nanesete maslinovo ulje na podlogu ispod nokta, ono deluje kao hidratacija. Održava ih mekanim i zdravim tako da se ne listaju i ne izgledaju suvo i neuredno. I uvek je plus kada se možete osloboditi zanoktica.

2. Nanošenje maslinovog ulja na nokte daje im veliki sjaj, baš kao i kosi. Sve što treba da uradite je da ih potopite u maslinovo ulje 20-30 minuta i nakon toga da ih ispolirate sa tuferom od vate. Nakon toga, možete ih staviti u platnenu rukavicu ili ih držati po strani nekoliko minuta pre nego što nastavite dalje sa aktivnostima.

Maslinovo ulje za kožu

1. Maslinovo ulje pomaže u ishrani, zaceljivanju i obnavljanju kože. Ono može da hidrira ekstremno suva područja kao što su laktovi i kolena samo putem nanošenja u većoj količini, i puštanjem da se upije.

2. Ono pomaže učvršćivanju i zatezanju kože. Redovnom primenom može pomoći obnavljanju kožnog tkiva, zadržavajući je mekom i glatkom.

3. Glavni razlog zašto je maslinovo ulje toliko korisno je zbog visokog sadržaja zdravih masnoća i fenolskih antioksidanasa, vitamina E i drugih supstanci kao što su skvalen i oleinske kiseline. Ono pomaže uklanjanju slobodnih radikala i obnavlja oštećenja prouzrokovana suncem. Postoje glasine da smanjuje verovatnoću pojave raka kože i razvoj ćelija tumora.

4. Maslinovo ulje pomaže kod strija. Ulje pomaže u regeneraciji kože i povećava elastičnost kože. Ovo ublažava strije na koži i sprečava pojavljivanje novih. Da bi se lečile strije na vašoj koži, nanesite maslinovo ulje masirajući toplom masažom, na zahvaćeno područje, najmanje 2 puta nedeljno.

5. Maslinovo ulje se može koristiti za skidanje šminke. Nije grubo kao druga sredstva za uklanjanje i ne peče.
Ovde smo se samo površno dotakli ove liste, jer se maslinovo ulje može upotrebiti na još mnogo načina.

loading...
loading...
Loading...

Povezano