Nega i lepota

Limun za kosu

By  | 

Limun je sjajan za promovisanje rasta kose i borbe protiv infekcija kože glave. Poznat po svojm antigljivičnim i antibakterijskim svojstvima, limun je vrlo preporučljiv kao prirodni način za negu kose i kože glave.

Savremeni način života čini da često u organizam ne unosimo hranu koja sadrži potrebne količine vitamina i minerala, što dovodi do štetnih rezultata po zdravlje našeg tela. Kvalitet kose može da otkrije mnogo o načinu ishrane, kao i o zdravstvenim navikama čoveka. Postoje mnogi prirodni sastojci koji mogu biti iskorišćeni za pospešivanje rasta kose i poboljšanja zdravstvene situacije, uopšte. Limun, kao jedan od takvih sastojaka, sadrži sok koji je obogaćen vitaminima B i C, kao i fosforom, pruža suštinsku negu za folikule kose ipomaže u lečenju oštećene kose.

limun za kosu

Prednosti limunovog soka za našu kosu

Limunov sok pomaže u borbi protiv peruti i sprečava njegovo ponovno pojavljivanje.
Pomaže jačanju korena kose.
Smanjuje preterano lučenje sebuma koje prouzrukuje masnu kožu glave i dovodi do začepljena folikula kose.
Stimulativno deluje na kožu glave i pospešuje rast kose.
Čini kosu mekom i lakom za oblikovanje.
Koristi se i za posvetljivanje kose i kao prirodni izbeljivač.
Jača kosu, čineći je otpornijom na lomljenje. (oštećenje)
Čini kosu svetlijom i pospešuje gustinu.
Pomaže u borbi protiv infekcija kože glave i uništava bakterije.
Neutrališe nuspojave po vašu kosu od korišćenja hemijskih proizvoda , kao i oštećenja kose usled zagađenosti vazduha.

Limun kao sredstvo za rast vaše kose

Limun se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima, kako bi se njihovim nanošenjem pojačala nega kose. U nastavku teksta vam nudimo neke mešavine prirodnih sastojaka koje če učiniti vašu kosu zdravijom i lepšom.

Limunov sok i limunova kora

Potrebno je upotrebiti pola limuna, ili čak ceo, zavisno od dužine vaše kose. Sve što je potrebno da uradite je da iscedite limun i nanesete sok na kosu, počevši od korena pa sve do njenih krajeva. Nakon toga, unutrašnjom stranom limunove kore protrljajte površinu kože vaše glave. Ovaj postupak će ubrzati cirkulaciju i pomoći porama da brže apsorbuju limunov sok. Ostavite sok da deluje sat vremena, nakon čega je potrebno da osu isperete hladnom vodom. Ukoliko želite da posvetlite kosu, ponovite opisanu proceduru i osušite kosu pomoću sunčevih zraka. Ovaj postupak će učiniti vašu kosu svetlijom, čak možete naneti sok na određene delove kose, kako biste postigli efekat presijavanja.

Limun i jabukovo sirće

Promešajte 4 supene kašike jabukovog sirćeta sa limunovim sokom i nanesite dobijenu smešu, podjednako na kožu vaše glave i na ostatak kose. Jabukovo sirće je takođe izuzetno bogato vitaminima i mineralima i veoma korisno za čišćenje kože glave i za rast kose. U kombinaciji sa limunovim sokom, hranljiva vrednost jabukovog sirćeta se višestruko povećava, što ga čini izvanrednim za rast, jačanje i negu kose, ali i za zdravlje uopšte.

Kokosovo mleko i limun

Sveža kokosova voda je veoma bogata hranljivim sastojcima i odličan je kondicioner. Možete dodati sok celog limuna jednoj šolji kokosove vode i dobijenu tečnost naneti na kosu. Ostavite tečnost na kosi da deluje sat vremena, nakon čega sledi ispiranje vodom. Pažljivo isperite kosu, imajući u vidu da je kokosova voda može učiniti lepljivom.
Kopiranje dozvoljeno samo uz navodjenje linka ka izvoru

loading...
loading...
Loading...

Povezano