Nega i lepota

Ricinusovo ulje za kosu – pospešite rast kose!

By  | 

Ljudi ne koriste mnogo ricinusovo ulje za rast kose samo zbog toga što ne poznaju koristi od njegove upotrebe. Zato je potrebno ukazati ljudima na veliki značaj ricinusovog ulja za rast kose.

Kada treba koristiti ricinusovo ulje za kosu.

Ovo su najbolji načini za korišćenje ricinusovog ulja za Vašu kosu

Ricinusovo ulje se može koristiti za rast, sjaj, tamnjenje i protiv opadanja kose. Dakle, kada primetite da gubite kosu veoma brzo, koristite ricinusovo ulje da bi zaustavili njen gubitak.

Oštećeni krajevi kose su veoma česti, ali sada ne morate da brinete zbog njih. Korišćenjem ricinusovog ulja moći čete da se oslobodite oštećenih krajeva.

Infekcije kože na glavi uključujujući suvoću, najbolje se mogu tretirati masažom sa ricinusovim uljem.

Iako nemate bilo kakav problem sa kosom ili kožom na glavi, i dalje možete da koristite ricinusovo ulje za lepšu kosu.

ricinusovo ulje za kosu

Kako da koristite ricinusovo ulje

Iako izgleda prilično jednostavno i lako da se koristi ricinusovo ulje za kosu, to zapravo nije tako. Kada odlučite da koristite ricinusovo ulje za rast kose ili za masiranje oštećene kose na glavi, morate da ga koristite na pravi način, da bi ste dobili najviše od njega. Uvek postoji pravi način da se koristi ricinusovo ulje za kosu.

Operite Vašu kosu

Iako većina stručnjaka predlaže da koristite ricinusovo ulje za kosu pre upotrebe šampona, mi to ne preporučujemo. Potrebno je da operete kosu kako bi bila čista i uredna, pre nego što nanesete ulje na nju.

Toplota ulja

Zagrejte blago ricinusovo ulje. Sipajte ricinusovo ulje u posudu, tako da ga možete grejati lako. Možete da dodate i druga ulja u posudu, na primer maslinovo ili kokosovo ulje. Neće škoditi, ako stavite više različitih ulja u posudu.

Kada ste sipali ulje (a) u posudu stavite je na šporet, a možete čak i u vruću vodu u kadu. U svakom slučaju, treba da obezbedite da ulje ne postane veoma vruće. Samo ga blago zagrejte, tako da ga možete lako koristiti.

Masaža kose

Ako Vam je kosa potpuno suva, poprskajte je da bi je malo ovlažili. Podelite kosu na različite pramenove, a zatim nanesite brzo malu količinu ulja na jedan pramen, kojim ćete ga potpuno i nežno masirati. Ricinusovom ulju treba malo vremena da se upije, zato ga treba masirati neprekidno, dok se dobar deo ne upije.

Kada je jedan pramen gotov, pređite na sledeći.

Masaža kože glave

Masaža kose nije dovoljna, zato treba da masirate i kožu na glavi. Uzmite malo ricinusovog ulja i masirajte nežno kožu glave vrhovima prstiju, kružnim pokretima. Proverite da li se svo ulje upilo na koži glave, jer ako se ne upije neće biti koristi od masiranja. Potrebno je da se što više, koliko god je to moguće, upije ricinusovo ulje na koži glave.

Pokrijte Vašu kosu

Nakon masaže kose i kože na glavi, pokrijte glavu kapom za tuširanje najmanje jedan sat. Nemojte odmah isprati nakon nanošenja ricinusovog ulja na kosu. Neka koža glave i kosa potpuno upije ricinusovo ulje pre nego što ga sperete.

Povezano>>> Čičkovo ulje za kosu, lice i rast trepavica

Operite Vašu kosu

Konačno vreme je da operete kosu. Natrljajte šamponom kosu i proverite da li ste je oprali u potpunosti i odstranili svo ulje. Natrljajte šampon dvaput ili triput, ili koliko god je potrebno da uklonite svo ulje sa glave.

Povezano>>>  8 razloga da koristite ricinusovo ulje za kosu, kožu i kao lek

Rezultati

Možda nećete moći da vidite neke rezultate odmah nakon pranja kose, već posle masiranja kose i kože glave ricinusovim uljem dva puta nedeljno. Pratite postupke koji su navedeni gore i čekajte rezultate. Videćete pozitivne promene u roku od mesec ili dva.

loading...
loading...
Loading...

Povezano