Mikrodermoabrazija lica prirodnim putem

Mikrodermoabrazija, mezoterapija i ostale Spa kozmetičke procedure sve više privlače pažnju osoba u potrazi za novim tretmanima lepote.

Šta je mikrodermoabrazija lica?

Mikrodermoabrazija lica je nehirurškakozmetička proceduranaročito korisna za uklanjanje fleka i hiperpigmentacija, postaknoznih ožiljaka i bora, kao i za generalno podmlađivanje kože.

Kao što joj  samo ime kaže, mikrodermoabrazija predstavlja skidanje površinskog sloja kože kako bi se ona lakše regenerisala. Ovaj kozmetički metod spada u mehanički piling (postoje i hemijski i enzimski).

mikrodermoabrzija

Mikrodermoabrazija lica se obavlja pomoću dijamantske sonde čiji kristali padaju na površinu kože i uklanjaju mrtve ćelije epiderma. Na taj način se podstiče proizvodnja kolagena i elastina, a koža neposredno nakon tretmana izgleda glatko i sjajno.

Mikrokristali koji padaju na kožu se zatim, zajedno sa mrtvim ćelijama i nečistoćama, ususavaju pomoću blagog vakuma.

Kada se primenjuje mikrodermoabrazija lica?

Mikrodermabrazija lica je pogodna za sve one koji žele da poboljšaju izgled svoje kože. Mnogi problemi sa kožom se mogu rešiti mikrodermabrazijom: staračke pege i fine bore, beživotni izgled kože, proširene pore, ožiljci od akni, mitiseri, znaci prevremenog starenja kože. 

Mikrodermoabrazija lica se naročito preporučuje pre svakog tretmana koji podrazumeva upotrebu aktivnih supstanci jer olakšava i ubrzava njihovo prodiranje u dublje slojeve kože.

Tretman traje oko 30 minuta i primenjuje se po potrebi, tj. dok se ne dobiju željeni rezultati. Za postizanje maksimalnih rezultata idealno je kombinovanje sa drugim kozmetičkim tretmanima, na primer sa masažom lica umasiravanjem Royal Balm – Seruma za suvu i osetljivu kozu za određeni tip kože.

Mikrodermoabrazija lica nije preporučljiva za trudnice, osobe sa gnojnim aknama, bradavicama, herpesom,rozaceom, oštećenom kožom (ranicama i opekotinama od sunca), dijabetesom, kao ni za osobe koje su nedavno radile hemijski piling ili imaju veoma osetljivu kožu.

Nakon tretmana se može javiti crvenilo lica. Ono je prolazno i nestaje nakon nekoliko sati. Takođe nije preporučljivo izlaganje suncu jer je koža veoma osetljiva.

Prirodna mikrodermoabrazija lica kod kuće

Mikrodermoabrazija lica može se izvoditi i bez odlaska u estetske centre – možete je uraditi u toplini svog doma.

Ovaj tretman možete sprovesti na dva načina: aparatom za kućnu mikrodermoabraziju (što je slično tretmanu u centrima lepote) ili potpuno prirodnim tretmanom pomoću sastojaka koje već imate u kući.

Tretman se sastoji iz tri dela: čišćenjapre pilinga, pilinga i čišćenje posle pilinga.

Čišćenje kože je neophodno uraditi pre i posle pilinga. Prvo čišćenje je zato što koža na sebi zadržava spoljne nečistoće i ukoliko koristite šminku predhodno je morate skinuti. Drugo čišćenje kože se vrši nakon skidanja pilinga kako bi se uklonile mrtve ćelije kože nakon pilinga i oslobodile pore.

Primer pilinga:

  1. Možete koristiti ovsenu kašu pomešanu sa limunovim sokom isitan braon šećer koji ćete sipati na tufer prethodno natopljen limunovim sokom i jednom kašikom hladnog ceđenog ulja napr. maslinovo ulje
  1. Izrendati delić krastavca i ocediti njegov sok. Spremiti kašićicu maka i jedno organsko žumance. Navedene sastojke pomešati i pripremiti piling.

Veoma je važno napomenuti da piling treba da bude blag da se koža lica ne ošteti. To ćete postići tako što piling smesu blago pritisnete na lice i utrljavate je kružnim pokretima.

Posebno obratite pažnju na nežnu kožu oko očiju koju treba isključiti iz operacije čišćenja.

Nakon ovog tretmana obavezno trebanahraniti kožu kremu bogatu mineralima, antioksidansima i vitaminima. Kao najbolji primer za to bila bi prirodna krema protiv bora ili serum,koja bi se lagano i nežno umasiravala u kožu lica.

Primer masaže seruma nakon mikrodermoabrazije lica

Naučite da uživate, pustite sebi opuštajuću muziku, ostavite piling da malo deluje, desetak minuta.

Ovakav tretman ne bi trebalo primenjivati češće od jednom nedeljno.

Na slici je dat primer kako i u kojim pravcima treba umasiravati vašu prirodnu kremu ili serum. Ukoliko imate pamučne rukavice za ovakvu vrstu tretmana bile bi najpogodnije, naročito ukoliko imate duge nokte.

Masažu sprovedite vrhovima prstiju odnosno jagodicama, kružnim pokretimapočnite od čeone oblasti, gde treba obuhvatiti tačke 1,2 i 3. Kada ste završili sa čeonom oblasti nastavite redom nadole kako strelice i oblasti masaže pokazuju.

image006

Mikrodermoabrazija lica – iskustva

Iskustva osoba koje su imale tretman mikrodermoabrazije su različita. Na to utiču razni faktori, kao što je iskustvo osobe koja obavlja proceduru, ali i njena stručnost.

Treba biti vrlo oprezan pri izboru estetskog centra jer u Srbiji ova oblast nije uređena pa neretko nestručna lica uzimaju u ruke često jeftine i neproverene aparate.

Time se može desiti da učinite sebi medveđu uslugu jer možete završiti sa ranama na licu koje se vrlo lako mogu inficirati.

Zato je najbolje da prvo uradite mikrodermoabraziju kod kuće, da vidite kako Vaša koža reaguje na ovu vrstu tretmana.

Ukoliko ipak želite da posetite neki centar lepote, dobro se raspitajte o iskustvima osoba koje su imale ovaj tretman lica. Ili pak možete to učiniti sami kod kuće.