Nega i lepota

Najbolja ulja za kosu

By  | 

Sva biljna ulja su blagotvorna za negu oštećene kose , ali arganovo ulje i hladno cedjeno ulje suncokreta posebno su pogodni jer u sebi sadrže nezasićene masne kiseline , koje nalikuju prirodnim lipidima koje proizvode lojne žlezde . Oštećena struktura kose teži ka svojoj poznatoj strukturi i upravo iz toga razloga je spremna upiti te sastojke istih praktičnih vrednosti kao što su to prirodne supstance kose.

Saznaj više Hladno cedjeno ulje suncokreta

Ulje šafrana
Glavni sastojak šafranikovog ulja je oleinska kiselina, koja je poznata po tome da čini kosu gušćom i snažnijom. Ovo nije ni čudo, jer redovna upotreba proizvoda za negu kose, koji sadrže oleinsku kiselinu vraćaju kosi sjaj i čine je zdravijom. Dakle, ako želite da transformišete vašu beživotnu i oštećenu kosu u sjajnu i svilenkastu, preporučuje se redovna upotreba šafranovog ulja. Štaviše, ovo ulje širi krvne sudove, što olakšava snabdevanje folikula hranljivim materijama, čime se stimuliše rast kose. Nanošenje samo nekoliko kapi ulja šafrana, momentalno hidrira neposlušnu i suvu kosu.

Eterično ulje ruzmarina
Ukoliko želite zdravu, jaku kosu, onda je za vas idealno rešenje eterično ulje ruzmarina. Zahvaljujući sastojcima kao što su više od deset različitih antioksidanata i drugih vitamina, eterično ulje ruzmarina može učiniti čuda kada je u pitanju podsticanje rasta kose. Posebno je dobar izvor vitamina B, gvožđa i kalcijuma, tako da njegova primena omogućava jačanje lomljive kose i efikasno pomaže kod pojave peruti. Iako mnoga ulja za kosu, kada se umasiraju u kožu glave, poboljšavaju cirkulaciju krvi, ruzmarinovo ulje čini čak i mnogo više od toga. Često se preporučuje za tanku kosu, jer eterično ulje ruzmarina prodire u folikulu dlake (torbica koja sadrži koren vlasi), isporučujući esencijalne hranljive materije, čime se postiže brži rast kose i gustina. Na taj način se hrani koren kose, koji je od presudnog značaja za rast dlake. Dakle zdrava, sjajna frizura je nešto što se može lako postići uz redovnu upotrebu eteričnog ulja ruzmarina.

Eterično ulje timijana
Kada se primenjuje redovno, eterično ulje timijana može imati pozitivan efekat na vašu kosu. Korišćenje timijanovog ulja je jedan od najefikasnijih tretmana za proređenu kosu. Ovo ulje je prirodno antibakterijsko sredstvo, tako da njegova upotreba može svakako pomoći u lečenju svraba kože glave, koji se stvara zbog bakterija i gljivica. Masaža temena kose timijanovim uljem je korisna da bi se zaustavio progresivni gubitak kose i da bi se poboljšao njen volumen.

Ulje od semenki nara
Ulje od semenki nara idealno je za hidrataciju kose, što pomaže pri regeneraciji oštećenja. Bilo da se radi o vraćanju izgubljenog sjaja ili o očuvanju vaše kose od štetnih zagađenja, ulje od semenki nara čini sve da bi održalo zdravlje vaše kose u optimalnom stanju. S obzirom na to da pozitivno utiče na rast kose, ulje od semenki nara je postalo uobičajeni sastojak u raznim proizvodima za negu kose, kao što su balzami i šamponi. Ulje semenki nara sadrži punicinsku kiselinu (omega-5 masna kiselina), koja može da transformiše vašu suvu, oštećenu kosu u sjajnu i svilenkastu. Korišćenjem ovog ulja ćete sigurno transformisati vaše suve pramenove u glatke i svilenkaste.

Kombinovanje ulja za kosu
Još jedno rešenje koje pomaže pri stimulisanju rasta kose, jeste kombinovanje ulja za kosu, koja se najčešće upotrebljavaju. Osobama koje pate od problema gubitka kose, se najčešće savetuje da pomešaju ricinusovo ulje, kokosovo ulje i maslinovo ulje u jednakim količinama. Ova smeša se zatim izvesno vreme zagreva. Nakon toga smešu ostavljamo da se hladi i kada postane mlaka, može se primeniti na kožu glave. Masirajte ovaj rastvor nekih 5-10 minuta, da bi se koža glave snabdela hranljivim materijama.

Korisni saveti za rast kose
Potpuno se oslanjajući samo na balzame i hidratantna sredstva, a pritom izbegavajući zdravu ishranu može imati razočaravajuće rezultate. Najadekvatniji uljani tretman kose u kombinaciji sa bogatom proteinskom ishranom predstavlja idealno rešenjeza postizanje bujnosti i gustine kose. Naime, kosa se sastoji od 85-88% proteina, stoga konzumiranje hrane bogate proteinima je od suštinske važnosti da bi se povratila njena lepota.
Iako, prethodno spomenuta ulja pomažu u sprečavanju ćelavosti i pospešuju rast kose, ali ne očekujte rezultate preko noći. Uglavnom je potrebno oko 6 do 7 nedelja da bi se postiglo primetno poboljšanje stanja kose.

loading...
loading...
Loading...

Povezano