Najbolji prirodni lek za prostatu – polen, mlečika, crveni koren

– Polen prirodni lek za prostatu
– Mlečika za prostatu
– Origano
– Ulje od bundeve za prostatu
– Uvin čaj za prostatu
– Crveni koren
– Najbolji vitamini za zdravlje prostate

Kažu da ono što je za žene oboljevanje reproduktivnih organa ili dojki, to je za muškarce oboljevanje prostate.
Smatra se da čak preko 30 % muškaraca nakon 65. godine života ima neki problem sa prostatom. Zato je najbolje na vreme početi sa upotrebom prirodnih sredstava i namirnica koje blagotvorno utiču na funkcionisanje prostate.

Prirodni lekovi za prostatu

Kada su u pitanju prirodni lekovi za prostatu, važno je da znate da su oni zaista brojni. Pa ukoliko ne deluje jedan onako kako ste očekivali, možete da isprobate neki drugi.
Svakako, uz bilo koji prirodni lek za prostatu neophodno je da obratite pažnju i na ishranu, te da unosite namirnice koje su bogate vitaminima A i E, te cinkom i selenom, na prvom mestu. Preporučljivo je unositi, između ostalog : paradajz, semenke bundeve, semenke suncokreta i lana, susam, žitarice, beli luk, različite vrste ribe, ali i kvasac i pšenične klice.

Polen kao prirodni lek za prostatu

Jedan od brojnih prirodnih lekova za prostatu jeste i polen. Ukoliko koristite polen kao prirodni lek za prostatu imajte na umu da se preporučuje koristiti svakog dana po jednu ravnu kafenu kašičicu polena dva puta dnevno. Ovih 15 grama polena, koliko je preporučena doza za svaki dan je najbolje unositi svako jutro i svako veče.

Mlečika za prostatu

Čaj od biljke koja je poznata kao Mala mlečika ( lat. Epilobium parviflorum ) spada u jedan od najboljih prirodnih lekova za prostatu.

Prema čuvenoj austrijskoj travarki Mariji Treben, koja je u svojoj nadaleko čuvenoj knjizi ” Zdravlje iz Božije apoteke ” posvetila dosta pažnje ovoj biljci, čaj od male mlečike se kuva tako što se jedna kafena kašičica ovog čaja prelije sa 250 ml ključale vode i ostavi kratko da odstoji. Takođe, sa upotrebom čaja treba biti naročito pažljiv, pa se preporučuje tokom dana piti ukupno dve šolje i to jedna šolja ujutru na prazan želudac, a druga uveče i to pola sata pre večere.

Povezano>>> Uvećana prostata

Origano

Pored toga što se često koristi kao začin, origano ima brojna lekovita svojstva. Zahvaljujući karvakrolu, koji je bitan sastojak origana, došlo se do zaključka da origano čak pomaže i kod raka prostate.

Ulje od bundeve za prostatu

Ulje od bundeve za prostatu se savetuje koristiti uz semenke bundeve, jer postoje podaci da u tom slučaju ima najjači efekat na uvećanu prostatu.

Vrlo je važno da kao prirodni lek za prostatu koristite hladno ceđeno ulje od bundeve, koje je odličan izvor vitamina A i E, koji se preporučuju za prostatu, ali i vitamina : C, D, B1, B2 i K, kao i mnogih drugih minerala.

Uvin čaj za prostatu

Pored toga što se uvin čaj najčešće preporučuje za lečenje mokraćnih puteva, te se smatra odličnim sredstvom za izbacivanje kamena ili peska u njima, uvin čaj se koristi i za prostatu.
Uvin čaj kao lek za prostatu se preporučuje za korišćenje kada je ona uvećana.

Povezano>>> Ovo je najbolji prirodni lek za prostatu

Crveni koren

Biljka koja je poznata kao Crveni koren je vrlo otporna, uzevši u obzir da raste u blizini lednika, u oblasti Altaj. Dokazano je da pomaže jačanju imuniteta, ali i čišćenju jetre, a naročito se pokazala korisnom kod bolesti urinarnog sistema muškaraca, sa posebnim akcentom na prostatitis i adenom prostate.

Lečenje crvenim korenom se može sprovoditi čajem ili tabletama, koje se mogu kupiti u specijalizovanim prodavnicama.

Slično>>> Oboljenje prostate uzroci

Najbolji vitamini za zdravlje prostate

Pored toga što postoje brojni prirodni lekovi za prostatu, postoje i vrlo važni vitamini i minerali koji sprečavaju pojavu promena na prostati.

Uz cink, selen i lecitin, najbolji vitamini za zdravlje prostate su vitamin A i vitamin E.
Svakako se savetuje da osobe koje imaju bilo kakav problem sa prostatom povedu računa o ishrani, te da izbegavaju da unose ljute začine, gazirana i alkoholna pića.

Saznaj više>>> Prostata i ishrana – najbolja hrana za prostatu