Šta vas očekuje kada dođe 28. nedelja trudnoće

28 nedelja trudnoće

Od prve nedelje trudnoće , sada smo već stigli do 28. nedelje trudnoće , kako vreme prolazi brzo. Ove nedelje trudnoće, Vaša beba je već praktično formirana, koja sada čeka završetak svog formiranja i da dođe konačni trenutak da se satane sa svojom mamom.

Roditelji će biti malo zabrinuti, uplašeni i sumnjičavi, te je dvadest osma nedelja pravo vreme da se razjasne sumnje i da se uživa u trudnoći u najvećoj mogućoj harmoniji.

Pravi je trenutak da se sažive krajnji trenutak sa imenovanjem bebe i odagnaju strahovi i sumnje, u potrazi za informacijama i stvaranju plana porođaja koji je bezbedan za mamu i bebu.

Ove nedelje je skoro izvesno da ako se beba rodi ne bi bilo problema. Ipak, ona je skoro potpuno formirana. Ako nije otvorila oči, mada je verovatno to već uradila , učiniće to ove nedelje i takođe će okretati vrat sa jedne strane na drugu.

Simptomi u 28-oj nedelji trudnoće

Verovatno je da je ove nedelje lanugo sa glave bebe nestao i da ona ima glavu punu kose.

Normalno je da težinu bebe osećate na veoma nelagodan način, imajte nadimanje, grčeve i poznate lažne kontrakcije, tako da bi trebalo da funkcionišete u opuštenom tempu, i što više možete držite noge uzdignute, radite mirne vežbe ali one koje omogućavaju kretanje i posebno vodite računa da ne zadržavate tečnosti.

Kada prođe 28 nedelja trudnoće Vaša materica je 3 cm iznad pupka što znači da je izuzetno napredovala. Ako je Vaša krvna grupa RH – dobićete vakcinu da ni beba ni majka ne bi trpele nikakve komplikacije, to će se vršiti samo u slučaju kada je RH vrednost negativna, ako je pozitivna neće biti problema niti treba da se vakcinišete zbog toga.

Trebalo bi da konsultujete lekara ako ste preležali toksoplazmozu, trebalo bi da bude negativna i ako živite sa mačkama trebalo bi da perete ruke posle svakog kontakta sa predmetima koji su bili u dodiru sa  životinjom ili svakog direktnog kontakta, takođe trebalo bi da budete oprezni sa unosom sira ili mesnih proizvoda iz mesare koji nisu upakovani ili pregledani.

Uvek je bolje da spavate na levoj strani tela, kako ne biste pritiskali koronarnu venu, i nema nijednog drugog poznatog razloga zašto se savetuje spavanje na ovoj strani.

Kako dati ime bebi

Izbor imena kada je u pitanju ova nedelje trudnoće je teško načiniti, pogotovo ako niste razjasnili opcije sa prijateljima ili porodicom, ali uvek je kompromis između Vašeg partnera i Vas pravo ime za bebu.

Pogledajte neku internet stranicu ili pročitajte knjigu kako biste se upoznali sa najpopularnijim imenima i i dobili ideju ako Vam se neko učini interesantno.

28-nedelja-trudnoce

Ili uvek možete izabrati neko Vama blisko ime, ime nekog daljeg ili bližeg rođaka, koje ima istoriju i povezano je sa Vašim precima i njihovim bliskim rođacima.

Razmišljajte o pevačima, glumcima i poznatim ljudima, na njihova imena, odatle biste mogli dobiti ime Vašeg budućeg deteta, i ako se odlučite za složeno ime, možete da izaberete dva različita.

Kad god pomislite na ime Vaše bebe, normalno je da se bojite da ne pogrešite i ako to učinite nema povratka, ali je poželjno da mislite da ste pogodili i da će Vaše dete živeti srećno sa tako posebnim izborom koji su napravili njegovi roditelji kada su odlučili kako će se zvati.

Saznajte više>>>  Promene kod mame i bebe u 29. nedelji trudnoće

Nije lako da se par dogovori o imenu bebe, ali uvek mogu da naprave spisak imena sa značenjima , tako da mogu stići do zajedničke ideje o tome koje je idealno ime za njihovu bebu ili mogu da pokušaju da igraju igre kao izvlačenje imena iz šešira i da ih definišu, prodiru u smisao svakog od njih i vide koja osećanja budi svako od njih, i tako će se više približiti željenom imenu za bebu.

Registrujte svoje dete na rođenju

Kada se beba rodi pitaće roditelje odmah u porođajnoj sali za ime, ime majke i prezime majke i to će biti konačno ime bebe.

Sa ovim bi trebalo otići u registar kod zvaničnika da ozvaničite ime koje će Vaša beba nositi celog života. Ovo može da se nastavi sa drugom dokumentacijom, kao što su potvrda o očinstvu, zdravstvena knjižica itd…

Kada se Vaš partner i Vi odlučite da imenujete svoju bebu, možete joj govoriti dok je u stomaku i družiti se sa njom, svaki put će Vam ime zvučati bolje i bićete sigurniji da je to savršeno ime. Izbor imena stvara posebnu vezu između roditelja koja im omogućava da savladaju strahove i sumnje i da zajedno gledaju napred.

Ako su roditelji iz različitih mesta mogu mešati različita imena i stvoriti jedno jedinstveno i posebno.

Ako se odlučite da bebi date ime člana porodice, ne samo da će biti već poznato u Vašoj porodici, već će se stvoriti specijalna veza sa bebom.

Imena su samo to, ali je jasno da je to ono što u budućnosti daje Vašoj bebi identitet, zbog čega roditelji imaju sumnje, svesni su da ne žele da se pokaju, kao ni dete, a pogotovo ako ostali članovi porodice imaju svoje favorite pa stvaraju sumnju, zbog toga je teško biti siguran i zadovoljan imenom koje smo odredili za bebu.