Vitamin E za lice i kožu, kosu, plodnost…

IStraživanja pokazuju da je vitamin E odlično sredstvo za sprečavanje oštećenja krvnih sudova, jer uspešno sprečava suženje arterija, a posredno utiče i na sprečavanje različitih srčanih oboljenja. Naravno, uvek se savetuje kombinovati različite vitamine, kako biste postigli željeni efekat.

Vitamin E

vitamin E

Vitamin E za lice i kožu

Uzevši u obzir da se smatra jednim od najboljih prirodnih antioksidanata, vitamin E važi za odlično sredstvo za negu lica i kože u celini, ali i za negu kose, posebno u slučajevima kda je ona oštećena i sklona krzanju.
Pored toga što pomaže zaštiti kože od negativnog UV zračenja, unos vitamina E obezbeđuje i zaštitu organizma u celosti.

Vitamin E ulje za lice

Vitamin E ulje za lice i kožu se prvenstveno koristi za poboljšanje elastičnosti, jer zahvaljujući svom dejstvu pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u organizmu, pa se smatra odličnim saveznikom u borbi protiv starenja kože. Takođe, vitamin E ulje za lice otklanja fleke na koži, ali i bore, a istraživanja pokazuju da sprečava pojavu novih bora.

Odlično je sredstvo za negu suve kože, a poznato je i da leči opekotine nakon sunčanja, koje nisu velikog obima, kao i da uklanja ožiljke, a efekat je trajan. Da bi neki ožiljak nestao, neophodno je na njega duži vremenski period utrljavati vitamin E ulje za lice i kožu.

Takođe, smatra se da čisti kožu u celosti, te leči različita kožna oboljenja i sprečava nastanak strija.

Vitamin E ulje za kosu

Istraživanja koja su sprovedena o uticaju ovog vitamina na kosu pokazuju da vitamin E ulje za kosu ima izrazito pozitivan efekat na rast kose, kao i da oporavlja ispucale krajeve, a naročito blagotvorno dejstvo ovo ulje pokazuje kod suve kose.

Ukoliko vitamin E ulje za kosu utrljate blago u koren, a zatim u dlaku budite sigurni da će nakon određenog perioda, koji se razlikuje od osobe do osobe i zavisi od stepena oštećenosti kože, uživati u neverovatno sjajnoj i zdravoj kosi.