Dvodnevna dijeta – pravi izbor ako nikad ne uspetevate da izdržite duže od 2 dana na dijeti

Bezbroj puta do sada bili smo svedoci pojave različitih „zdravih“ dijeta. Ipak, ono što kao optimalnu varijantu za održavanje kilaže nude dr Mišel Harvi i prof. Toni Hauel za mnoge će delovati sasvim prihvatljivo.

Dr Mišel Harvi i prof. Toni Hauel godinama se bave istraživanjem optimalnog režima ishrane kako bi ljudima pomogli da za kratko vreme i na jednostavan način izgube kilograme, kao i da dugo održe postignutu težinu.

Rezultat njihovih kliničkih istraživanja je takozvana „dvodnevna dijeta“, koja sadrži plan ishrane i sto recepata za pripremu ukusnih jela, objavljeni su u knjizi ”Dvodnevna dijeta”.

Šta je to što ovu dijetu razlikuje od drugih?

Sprečite starenje

Dijeta se sprovodi samo dva dana nedeljno. Naime, pet dana jedete sasvim normalno a samo dva dana hranu unosite po režimu doktorke Harvi i profesora Hauela. Dijeta je klinički dokazana i laka za sprovođenje, jer se uobičajeni režim ishrane ne menja osim u toku dva dana nedeljno. Takođe, ono što je izuzetno značajno jeste trajno zadržavanje postignute težine.

Ovo dvoje stručnjaka koji rade u Centru za prevenciju raka dojke Dženezis u Mančesteru kažu da se kod ovog načina ishrane ne radi samo o jednostavnom gubitku kilograma. Dvodnevna dijeta, naime, može radikalno da spreči starenje i nastanak karcinoma.

Održavajte željenu težinu

Dr Mišel Harvi je nagrađivani istraživač u oblasti dijetetike i poslednjih sedamnaest godina specijalizovala se za planiranje optimalnog režima ishrane i vežbanja za mršavljenje i prevenciju nastanka i ponovne pojave raka dojke. Prof. Toni Hauel je profesor onkologije na Univerzitetu u Mančesteru, specijalista u oblasti lečenja raka dojke već više od trideset godina. Danas se najviše bavi farmakološkim metodama i životnim navikama kojima se sprečava rak dojke. Oboje se godinama bave istraživanjem i razvojem optimalnog režima ishrane sa ciljem da pomognu ljudima da za kratko vreme i na jednostavan način izgube kilograme, kao i da dugo održe postignutu težinu. Ova neverovatno uspešna dijeta rezultat je njihovih kliničkih istraživanja.