Prirodno lečenje

Kondilomi lečenje sirćetom i ostale metode za uklanjanje bradavica prirodnim putem

By  | 

Kondilomi lečenje sirćetom i još 2 najdelotvornija leka protiv kondiloma (genitalnih bradavica)

Premda su u najvećem broju slučajeva bezbolni, kondilomi često stvaraju osećaj nelagode i svrbe. Da biste se izborili sa njima, predlažemo vam 3 veoma delotvorna prirodna leka za lečenje kondiloma prirodnim putem, sačinjena od jednostavnih sastojaka.

Šta izaziva kondilome ?

Genitalne bradavice, odnosno kondilomi, često su drugo ime za nelagodu i svrab. To su meke izrasline koje se pojavljuju na mukoznoj membrani (sluzokoži) genitalnih organa nakon polno prenosive infekcije koju izaziva humani papiloma virus (HPV). HPV je uzročnik 90% slučajeva pojave kondiloma. U veoma retkim slučajevima HPV se povezuje sa rakom grlića materice. Seks bez zaštite je najveći faktor rizika za infekciju HPV-om.

Kada se nađe u organizmu, HPV je neizlečivi virus ali može lako da se drži pod kontrolom ako ste zdravi i imate jak imuni sistem.

Budući da su ružni, kondilomi se lako prepoznaju (vidljivi su golim okom). U nekim slučajevima oni mogu da izazovu pojavu vaginalnog sekreta, svraba, krvarenja ili osećaja pečenja. U retkim slučajevima, kada počnu da rastu i da se šire, mogu da budu bolni.

Zdrav imuni sistem je od suštinske važnosti za prevenciju i lečenje kondiloma. Međutim, ako želite brže da se rešite kondiloma ili bar da smanjite njihov broj, postoje 3 delotvorna prirodna kućna leka.

Koji su to prirodni lekovi protiv kondiloma ?

Prirodni lek br. 1 – jabukovo sirće ili obično belo sirće

Lekovita svojstva jabukovog sirćeta su dobro poznata i ovaj višenamenski proizvod je deo kuhinjskog inventara koji morate da imate u kući. Zahvaljujući koncentraciji sirćetne kiseline, jabukovo sirće je veoma delotvoran prirodni lek protiv brojnih kožnih oboljenja, uključujući i kondilome.Lecenje kondiloma sirćetom za kuhinjsku upotrebu je takođe moguće. Međutim, pre lečenja morate da proverite da li ste alergični na jabukovo sirće, tako što ćete ga naneti na neku površinu kože i sačekati da vidite da li će doći do alergijske reakcije. Ako osetite pečenje, jabukovo sirće nije lek za vas.Isto važi i za lečenje kondiloma sirćetom koje se koristi za kiseljenje salata. Ukoliko nema alergijske reakcije, možete koristiti sirće za lečenje kondiloma na sledeći način:

Stavite par kapi jabukovog sirćeta na komadić vate i nanesite na kondilome. Vatu na zahvaćenoj površini možete da pričvrstite flasterom i ostavite da deluje tokom noći kako biste delotvorno lečili kondilome. Narednog dana, prva stvar koju morate da uradite je da tretiranu površinu isperete čistom vodom.

Međutim, čak i da niste alergični, budite oprezni sa jabukovim sirćetom jer ovaj metod ponekad može da bude bolan. Ukoliko ne možete da izdržite da komadić vate natopljen jabukovim sirćetom držite toliko dugo, pokušajte sa tretmanom u trajanju od 10 – 15 minuta, nekoliko puta dnevno.Isto važi i za lečenje kondiloma običnim belim sirćetom.

Kondilomi lečenje sirćetom trajanje

Ovaj način lečenja obično traje 2 do 3 nedelje jer je toliko potrebno da kondilomi počnu da otpadaju (ponavljajte svake nedelje).

Prirodni lek br. 2 – eterično ulje čajevca

Eterično ulje čajevca je veoma korisno za lečenje svih vrsta kožnih oboljenja – herpesa, akni itd. Ovo je veoma delotvorno antivirusno ulje protiv kondiloma. Kao i kod je u pitanju jabukovo sirće za kondilome, nanošenje eteričnog ulja čajevca direktno na inficiranu površinu može da bude bolno. Da biste bol sveli na najmanju moguću meru, možete da ga razblažite nekim drugim uljem, kao što su slatko ulje badema ili maslinovo ulje, na primer.

Kako se koristi ovaj prirodni lek protiv kondiloma ?

U manjoj činiji pomešajte malo ulja čajevca i malo maslinovog ili slatkog bademovog ulja (u odnosu 1:4). Potopite štapić za uši u mešavinu i nanesite je direktno na kondilome. Ovaj tretman morate da ponavljate nekoliko puta dnevno da bi lečenje bilo delotvorno. Ovaj metod lečenja može da traje dve nedelje, a ponekad i do tri meseca da bi se kondilomi delotvorno lečili i nestali u potpunosti. Ovaj tretman morate da ponavljate 2 puta nedeljno.

Brojne naučne studije su pokazale da eterično ulje čajevca ima i antifungalno, antibakterijsko i antivirusno dejstvo.

Prirodni lek br. 3 – crni luk

Crni luk ima veoma jaka antibakterijska i antivirusna svojstva koja su naročito delotvorna za lečenje kondiloma prirodnim putem.

Kako se koristi?

Isecite malu krišku crnog luka i stavite je direktno na kondilome, prekrijte gazom i pričvrstite flasterom. Nakon nekoliko sati, sklonite upotrebljenu krišku crnog luka i stavite svežu, ponovo prekrivajući gazom i flasterom.
Postoji i druga mogućnost. Krišku limuna posolite kašičicom soli jer ćete tako dobiti još delotvorniji lek. Potom površinu prekrijte gazom i flasterom, ostavite da deluje nekoliko sati pa isperite čistom vodom.

Kod ovog metoda za lečenje kondiloma prirodnim putem obično je potrebno manje od 2 meseca pre nego što genitalne bradavice nestanu. Tretman za uklanjanje kondiloma prirodnim putem ponavljajte svakodnevno ako želite da vidite rezultate.

loading...
loading...
Loading...

Povezano