Kako povećati grudi prirodnim putem ? Piskavica, hrana, vežbe i masaža pomažu

Kako povećati grudi na prirodan način

Žene širom sveta žele da povećaju grudi na prirodni način. Grudi su jedna od najuočljivijih karakteristika žene. Veličina njenih grudi postaje sve značajnija u današnjem društvu.

Ako su grudi male osećate se manje ženstveno, a ako su prevelike skreću mnogo pažnje, a da ne pominjemo bol u leđima. Dakle dame traže zlatnu sredinu. Ne prevelike i ne previše male grudi.

Srednja vrednost, naravno to zavisi od veličine Vašeg tela. Ako imate manje grudi, i tražite načina kako da ih uvećate prirodnim putem, onda ste na pravom mestu.

Šta podrazumevamo kad kažemo povećati grudi prirodno ? Prvo, to znači da nema operacije. Na ovoj strani naći ćete informacije o tome kako povećati veličinu grudi na prirodan način, brzo i kod kuće.

povecanje grudi

Žene širom sveta su u potrazi za metodom kako da uvećaju veličinu grudi. Modni trendovi se menjaju i prirodan izgled je vruća tema trenutno. Najnovija istraživanja takođe pokazuju da žene smatraju kozmetičke operacije dojke zastrašujućim i skupim. Da ne pominjemo bezbrojne priče o pucanju silikonskih implantata unutar grudi.

Šta ćete naučiti ?

 • Kako povećati veličinu grudi hranom
 • Vežbe za povećanje veličine grudi
 • Masaža grudi za uvećanje veličine

Kako povećati veličinu grudi uz pomoć hrane ?

Hrana za povećanje grudi

Počećemo sa hranom najpre i objasniti zašto je tako važno da jedete pravu hranu. Estrogen je ključan za rast grudi. Bez ove važne hemikalije u Vašem telu, rezultati su nikakvi. Hajde da malo bolje ispitamo estrogen i pokušamo da razumemo zašto je tako važan.

Ukratko, estrogen je odgovoran za reprodukciju i ženske fizičke karakteristike.

Slično>>> Kako da Vam porastu grudi

Zašto je estrogen važan ?

Estrogen je glavna hemikalija u telu koja utiče na fizičke promene u ženskom telu. To se dešava tokom faze puberteta.

Koje su neke od promena:

 • Rast grudi
 • Stidne dlake i dlake ispod pazuha počinju da rastu
 • Menstrualni ciklus počinje.

Kako estroge deluje?

Glavni izvor estrogena su jajnici. Jajnici su odgovorni za proizvodnju jajnih ćelija. Drugi izvor estrogena su nadbubrežne žlezde koje se nalaze u gornjem delu bubrega. Međutim, one luče samo male količine hormona estrogena. Ovde je ključ problema.

Vaše telo može da proizvede premalo estrogena ili previše. Postoji mnogo razloga za to. Estrogen direktno utiče na veličinu grudi.

Jedan od načina da se poveća veličina grudi je da jedete pravu hranu koja povećava estrogen u telu. Ovo je prvi korak koji treba da se preduzme. Navešćemo sve važne namirnice koje treba jesti kako bi povećale nivo estrogena u Vašem telu.

Dakle, utvrdili smo da je estrogen važan za rast grudi. Pravo pitanje je onda kako povećati količinu estrogena u organizmu. To se radi tako što se jede odgovarajuća hrana.

povecanje grudi prirodnim putem

Samo malo. Šta je sa testosteronom? Da li ste znali da žene imaju muški hormon testosteron i da on zapravo smanjuje veličinu grudi. Srećom po Vas, pokazaćemo Vam ispravnu ishranu koja će smanjiti proizvodnju testosterona.
Dakle, ukratko, moramo smanjiti testosteron u svom telu i povećati estrogen. Jednostavno, zar ne? Počnimo.

Namirnice koje smanjuju količinu testosterona u telu:

 • Piletina
 • Beli luk
 • Integralne žitarice
 • Piskavica
 • Trešnje
 • Pasulj
 • Jabuke
 • Leblebije
 • Semenke kima

Kako povećati veličinu grudi prirodno uz crvenu detelinu

Jedan od najboljih metoda za povećanje grudi prirodnim putem je biljka koja se zove crvena detelina. Ona sadrži veoma posebno jedinjenje pod nazivom genistein. Ovo jedinjenje ima sposobnost vezivanja za receptore estradiola koji pomaže u razvoju i rastu grudi. Crvena detelina se takođe može koristiti za lečenje raznih bolesti poput kancera i srčanih oboljenja. Takođe se može koristiti za smanjenje bola i temperature. Ako želite veće grudi na prirodan način potražite crvenu detelinu u prodavnicama zdrave hrane.Napravite sebi malo čaja od crvene deteline i uživajte.

Saznajte više>>> Čaj od hmelja za veće grudi

Piskavica za prirodno povećanje grudi

Piskavica je ženski steroid koji može biti od velike pomoći u ženskom telu. Sadrži diosgenin koji se može konvertovati u estrogen i progesteron. Piskavica potiče iz Indije i sa Mediterana. Jedna od njenih ključnih funkcija je da podstakne Vaše mlečne žlezde.

To u suštini čini da se tkivo dojke proširi i raste. Ova jednostavna biljka će povećati nivo estrogena u Vašem telu i povećati količinu tkiva u grudima.

Uputstva:

Možete nabaviti seme piskavice u prodavnicama zdrave hrane i znajte da nije skupo.

Najbolji način da se unesete piskavicu u Vaše telo je u vidu kapsula. One su široko dostupni u većini prehrambenih radnji i prodavnicama zdrave hrane.

Još jedna popularna metoda je da se ekstrakt piskavice. To je supstanca koju može primeniti direktno na grudi, zasnovana na ulju. Počnite sa kružnim pokretima i masirajte ekstrakt piskavice na grudima, ona će se apsorbovati i pomoći da se poveća masa tkiva u Vašim grudima.

Saznajte više>>> Piskavica : Biljka od koje ženske grudi rastu ko lude

Povećajte veličinu grudi prirodno uz pomoć soje

Evo još jedne interesantne činjenica o kojoj možete da razmišljate. Nacionalni institut za zdravlje je naveo da je soja je efikasno uvećava grudi. Soja će pomoći u izgradnji i obnovi tkiva dojke jer je bogata proteinima. Soja sadrži fitoestrogen. Soja je mahunarka sa ogromnim količinama biljnog proteina. Postoji više vrsta soje među kojima možete birati. Možete koristiti sojino mleko, tofu, edamame i miso.

Upitstva:

 • Idite ulokalnu radnju zdrave hrane  i nabavite različite vrste sojinih proizvoda.
 • Dalje istraživanje bi bilo potrebno kako biste saznali kako da uvrstite ove proizvode u Vaše dnevne obroke.
 • Trudite se da barem popijete jednu čašu sojinog mleka tri puta dnevno.

Najbolje vežbe za povećanje grudi

Sada kada smo obradili najbolje metode ishrane za uvećanje grudi vreme je da se fokusiramo na vežbe. Da bi se povećala veličina grudi prirodno morate da jedete pravu hranu i fokusirate se na vežbe grudi. Ove vežbe se odnose uglavnom na gornji deo grudnog koša. Vežbe u nastavku će pomoći da zategnete svoje grudne mišiće. Kada su grudni mišići jaki i zategnuti, oni podižu i uvećavaju grudi.

Povezano>>> Trikovi za veće grudi

Vežba: Izgradnja grudnih mišića

Grudni mišići se nalaze ispod grudi. Radeći na ovim mišićima možete efikasno pomoći da se poveća veličina grudi, i učiniti ih čvrstim i izdignutim.

Uputstva:

Počnite nizom od deset sklekova. Počnite tako što ćete se spustiti prvo na kolena i ruke. Ispružite noge i polako ali sigurno ruke i počnite da gurate ponovo. Ako možete da uradite deset to je odlično. Napravite malu pauzu i uradite još deset. Početnite polako i postepeno pojačajte setove kako i sami budete jačali.

sklekovi za grudi

Uzmite tegove. Počnite ležeći na leđima. Podigne tegove u vazduh i spustite ih ponovo. Težina tegova povećava napetost u grudnim mišićima, jača ih i zateže. Počnite sa 3 serije po 10 ponavljanja.

Korišćenje tegova

Biće Vam potrebna klupa za vežbanje ili ako nemate možete i na podu. Počnite ispravljanjemruku, tako da su paralelno sa podom sa tegom u svakoj ruci.

vezbe za gudi

Počnite podizanjem tegova dok se skoro ne dodirnu. Potom spustite ruke. Uradite 3 serije od 10 ponavljanja.

Iako su ova uputstva efikasna, ona će zahtevati trud i znoj, ali ipak ćete uživati i to je dobro. Ove tri metode su neke od najboljih vežbi za grudi poznate da uvećavaju grudi na prirodan način.

Vežba za grudi: Pravite krugove rukama

Opisivanje krugova su odlična vežba za stimulaciju tkiva dojke. Šta to tačno znači? Pa da bi dojka postajala veća, potrebno je da se uvećava tkivo a opisivanje krugova rukama je idealan način za to. Vežba je jednostavna i zabavna.

vezbe za povecanje grudi

Uputstva:

 • Pobrinite se da nabavite par lakih tegova.
 • Držite po jedan u svakoj ruci.
 • Podignite ruke u visini ramena
 • Počnite opisivanjem krugova u sporijem tempu.
 • Poenta je da vidite koliko brzo možete, ali stabilan tempo će povećati tkivo dojke.

Savetujemo vam da date prednost prirodnim metodama. Iz više razloga:

 •  Neki od njih uključuju zdravu ishranu, čime utičete na zdravlje svog organizma.
 • Neki uključuju masažu čime ujedno proveravate da li na vašim grudima ima nepravilnosti i čvorova i radite svojesvrnu prevenciju raka dojke.
 • Neki uključuju seks ili fizičku aktivnost koji će vam nakon svega podići raspoloženje i staviti osmeh na lice. Vežbama ćete ojačati grudne mišuće, ali i smanjiti salo na stomaku čime će vaše grudi više doći do izražaja.

Svaka od ovih metoda uključuje dozu strpljenja i realnih očekivanja. Ne postoji zdrav prirodan način da povećate grudi za 3 broja u roku od par dana.  Tome može doprineti porast telesne težine, ali je pitanje koliko će ovakve grudi biti privlačne u pakovanju sa ogromnim salom na stomaku. Čak ni to nećete postići za svega nekoliko dana.

Zato budite razumni i relani i strpljivo gradite svoje grudi – postepeno i prirodno.