Najbolji narodni lekovi protiv bolova u zglobovima

Ako imate problema s bolovima u zglobovima, imate osećaj „težine“ u nogama, čukljeve, stare povrede i slično, prirodni lekovi mogu uspešno zameniti skupe gelove i kreme…

Bolovi u zglobovima i kostima u današnje vreme su sve češći slučaj.Mnogo sedenja, stajanja, vlage, nošenja tereta, kao i nekvalitetnog načina života dovode do degenerativnih promena na zglobovima, koje se manifestuju neprijatnim bolom.

Obično bol osećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osećamo se slomljeno. Posle četrdesete verujemo da je to propratna pojava starenja. A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost?

Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se rešimo bolova u zglobovima u rekordnom roku !

narodni lekovi bolovi u zglobovima

Recept protiv bolova u zglobovima sa alkoholom i aspirinom

Sastojci: 300 ml alkohola (70%), 100 ml povidon joda i 10 tableta analgina (aspirina ili andola od 300 mg).

Priprema: Alkohol pomešajte sa jodom i dodajte izgnječene tablete analgina. Promućkajte i ostavite da odstoji na tamnom mestu tri nedelje.Posle toga možete početi da koristite melem, tako što ćete stavljati obloge ili utrljavati na bolna mesta.

Ovaj narodni lek za bolne zglobove pomaže kod lečenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima, kao i sve što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.

Još jedan izuzetan narodni lek za bolove u zglobovima

Priprema:

Za pripremu masti biće potrebno: med, senf (najbolje je ljuti), so i soda bikarbona. Od svega po 1 supena kašika. Sve dobro promešajte da smesa postane homogena. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. Ovo će biti vaša spasonosna mast.

Primena:

Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osetiti već posle prve procedure. Posle ponavljajte po potrebi. Masti će biti  dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Prirodni lek za reumu od divljeg kestena

U teglu uliti litru domaćeg maslinovog ulja i dodati 5 kašika sitno iseckanog lista jorgovana i 5 kašika iseckanog cveta divljeg kestena.Teglu dobro zatvoriti i mesec dana je držati na sobnoj temperaturi. Nekoliko puta na dan smesu promućkati. Nakon mesec dana ulje procediti, te sa njim masirati reumatične delove tela.

Povezano>>> Prirodni lekovi za artritis i bolove u zglobovima

 Oblozi protiv bolova od vinskog sirćeta i rakije lozovače

Ujutro i uveče bolna mesta izmasirajte mešavinom rakije lozovače i vinskog sirćeta (jednake količine), a potom premazati tankim slojem maslinovog ulja i laganim kružnim pokretima utrljavati ga u kožu dok se skroz ne upije. Nakon toga, bolesne delove umotati pamučnim ili lanenim krpama i boraviti u toploj prostoriji.

Povezano>>> Bolovi u zglobovima uzrok i lečenje

Kukuruzna i prosena kaša

Kukuruzna i prosena kaša su stari narodni lekovi protiv bolova.Pogodne su za obloge protiv reumatičnih bolova i bolova u zglobovima, jer dugo ostaju vrući i njima se postiže željena ishrana tkiva krvlju.
Pripremaju se obično bez dodataka. Oblozi moraju biti toliko vrući da se može podneti.

Saznajte više>>>  Bolovi u zglobovima: Ishrana pola leka