Piskavica za povećanje grudi i potenciju

Piskavica je od davnina poznata kao lek za respiratorne tegobe i oboljenja limfnih žlezda, a koristi se i kao sredstvo za povećanje grudi ,za jačanje polne moći i povećanje plodnosti muškarca…

Piskavica je poreklom iz mediteranskih krajeva, a njena lekovita svojstva poznata su od davnina. Drevni Egipćani su istucano seme ove biljke stavljali na opekotine, dok su ga stari Kinezi i Indijci upotrebljavali za lečenje otečenih vratnih žlezda. Budući da piskavica izuzetno efikasno rastvara sluz, učenici legendarnog starogrčkog lekara Hipokrata koristili su je protiv upale bronhija. Pored toga što su poznavali njena lekovita svojstva, drevne civilizacije piskavicu su upotrebljavale i prilikom kultnih obreda, a bila je omiljena i kao začin.

piskavica za povecanje grudi

Izgled
Ova jednogodišnja zeljasta biljka pripada rodu deteline i dostiže visinu od 30 do 40 cm, dok joj koren urasta duboko u zemlju. Listovi su joj poredani naizmenično, a žuti ili žuto-beli cvetovi razvijaju se pojedinačno ili u paru, nemaju peteljku i smešteni su u pazuhu lista. Piskavica cveta u junu i julu, a njen plod, mahuna u obliku kozjeg roga (otuda i jedno od imena biljke) sakuplja se u avgustu. Iako je ova biljka u Srbiji uglavnom gajena, može se pronaći i poludivlja, samonikla na suvim proplancima.

Piskavica ima veoma jak, karakterističan miris, pa se njeno seme uzima uz marmeladu, pekmez, voćni sok ili med.

Lekovito dejstvo piskavice
Najlekovitiji deo biljke je seme (nalazi se u mahuni) koje je izuzetno tvrdo i glatko, zbog čega se veoma teško usitnjava.

Kuvanjem se od njega dobija lekovita kaša, mada je najdelotvornije ukoliko koristi kao prah. Veoma je bogato proteinima, aminokiselinama i vitaminima A, D i C. Osim toga, sadrži 20-309 sluzaste materije, fosfor, kalcijum, lecitin, a odlici je zamena za riblje ulje,pa se koristi u lečenju rahitisa i tuberkuloze žlezda (skrofuloze). Zbog izuzetne koncentracije sluzi, prah od semena piskavice koristi se za iskašljavanje i poboljšavanje funkcije digestivnog trakta i urogenitalnog sistema, jača organizam i ubrzava metabolizam. Veoma je korisno i kao sredstvo za pročišćavanje limfe, krvi i koštane srži, blagotvorno deluje na nervni i reproduktivni sistem, sprečava upale i ubrzava zarastanje rana. Istucano u prah, seme se koristi za pripremanje obloga koji ublažavaju bolove u slučaju gihta, neuralgije, išijasa i otoka žlezda, a otklanjaju čireve na koži i otvorene rane na nogama. Porodiljama se preporučuje čaj od semenki piskavice radi bržeg zarastanja materice, obnavljanja snage i podsticanje lučenja mleka.

Seme ove biljke pozitivno utiče i na polne funkcije muškarca jer pospešuje pokretljivost spermatozoida i jača potenciju.

Piskavica za povećanje grudi
Seme i izdanci piskavice u narodu su poznati kao provereno sredstvo za povećanje grudi i to zahvaljujući fitoestrogenu (biljni estrogen). Ovaj hormon ima višestruku ulogu u organizmu, a između ostalog, utiče i na povećanje grudi, izazivajući rast ćelija u dojkama i zadržavanje vode u tkivu.

Priprema čaja od piskavice za povećanje grudi: U 1/2 litra vode sipati solju izdanaka
piskavice, dodati bosiljak, kim, mirodiju i sladić. Kad provri, ostaviti da se ohladi i dodati med i sok od limuna po ukusu. Piti najviše 2 šolje dnevno.

Saznajte više>>> Trikovi za veće grudi

Čaj od piskavice za podsticanje lučenja mleka

Pomešati po 20 g piskavice, dobričice, lišća matičnjaka, ploda anisa i mirodije, pa u 1/2 litra vode dodati 4 supene kašike ove smeše i kuvati pola sata. Nakon toga poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Procediti i piti po šolju pre obroka, 3 puta dnevno.

Piskavica za jačanje polne moći muškarca
Kafenu kašičicu semena piskavice samleti u blenderu i pomešati sa medom ili jogurtom da bi se ublažio opor ukus. Uzimati 3 puta dnevno pre obroka.

Dnevno uzimati trećinu kafene kašičice semena piskavice u kombinaciji sa 50 ml napitka od semena špargle koji se priprema na sledeći način: ubaciti u 2 dl kipuće vode 12-15 semenki špargle i ostaviti da odstoji preko noći.

Povezano>>> Namirnice afrodizijaci za bolju potenciju

Latinski naziv:
Trigonella foenum graecum
Narodni naziv:
grohotuša, grčko seme, grčka detelina, kozji rog, prosenica, rožnjača.
Saznajte više>>> Piskavica : Biljka od koje ženske grudi rastu ko lude