Dijeta sa kokicama i jogurtom

Možda mnogi ne smatraju kokice kao najbolju stvar za dijetu za mršavljenje, ali to je zato što se one obično pripremaju u ulju i prelivaju maslacem i solju. Kokice su zapravo niskokalorične ako su bez ikakvih dodataka, i zamena hrane koja ima više kalorija sa kokicama u vašem svakodnevnom meniju može vam pomoći da izgubite težinu.

Kokice dijeta jelovnik
Plan mršavljenja podrazumeva konzumiranje kokica bez ulja ili maslaca umesto svih grickalica,slatkiša i kalorijske hrane.Premisa ove dijete je da je grickanje glavni krivac za debljanje. Za najbolje rezultate, jedite tri mala zdrava obroka dnevno, uključujući i voće i povrće, i pijte isključivo vodu umesto sode i sokova.Druga varijanta dijete sa kokicama uključuje zamenu dva obroka dnevno sa kokicama i jogurtom.dijeta sa kokicama

Za doručak i večeru svakog dana jedete kokice bez ulja i čašu jogurta 200 ml sa malim procentom masnoće.Za užinu možete pojesti neko voće na primer jednu jabuku ili bananu.Za ručak jedite povrće i posno meso kao što su pileće grudi ili riba.
Pokušajte da ne jedete hleb a ako baš nemožete bez njega jedite jedno parče integralnog hleba za ručak što vam je i količina za ceo dan.Broj kalorija nije ograničen ali se trudite da se ne prejedete.Da nebi pogrešili spremite 200 grama pilećih grudi i to kao pečene ili kuvane a nikako pržene u ulju.
Za prilog izbegavajte pirinač i krompir.
Izmedju obroka takodje možete jesti kokice kao grickalicu uvek kad osetite glad.Dva sata pre spavanja bi trebalo prestati sa uzimanjem bilo kakve hrane.Kokice dijetu možete sprovoditi najviše 10 dana a ako želite da i dalje mršavite nastavite još 10 dana ali zamenjujte kokicama samo večeru.
Za doručak možete jesti po volji ali izbegavajte svakako peciva i testenine.Ako već jedete hleb jedite integralni i to najviše jedno parče.

Jedna šolja kokica spremljenih na ulju ili puteru sadrži oko 155 kalorija. Ona takođe ima 14 g masti, a ako dodate malo soli, oko 200 mg natrijuma.Kokice mnogih prizvodjača mogu imati čak i više kalorija,jer mnogi brendovi pakuju kokice spremljene sa zasićenim uljima kokosa ili palminim uljem. Nasuprot tome,jedna šolja kokica bez dodataka sadrži samo 30 kalorija i gotovo uopšte nema masti.
Za pripremu ovakvih kokica je potreban vazdušni poper ali ako se odlučite za kokice dijetu može da vam posluži i neka stara šerpa.Kukuruz kokičar koji se može kupiti skoro u svakom marketu sipate u zagrejanu šerpu i kokice će biti gotove za tren.

Kako funkcioniše dijeta sa kokicama.
Kokice su bogate vlaknima, što ih čini pogodnom niskokaloričnom hranom koja može da pomogne u kontroli gladi. Jedna šolja kokica takođe obezbeđuje oko 1 g proteina, 6 g ugljenih hidrata i malu količinu gvožđa.

Ako vam dodadi ukus neslanih kokica za poboljšanje ukusa a bez dodavanja kalorija pokušajte da dodate beli luk, crni luk u prahu, alevu papriku ili male količine rendanog sira.Suva mirođija još jedna mogućnost.

Kokice ne mogu biti zadovoljavajući obrok, naročito na redovnoj osnovi. Pored toga, dijete sa zamenom obroka nekom namirnicom su obično nefikasne za postizanje gubitka težine i njeno dugoročno održavanje.