Sasi voda za mršavljenje

Sasi voda je rastvor limuna, đumbira, mente i krastavca u vodi. Obično se pije u početnoj fazi dijete za ravan stomak. Ovde dajemo recept i instrukcije korak po korak kako da napravite sasi vodu.

Sasi voda za mršavljenje je nazvana po Sintiji Sas (Cynthia Sass), ko-autoru svetskog best-selera „Dijeta za ravan stomak“ (“The Flat Belly Diet”). Ona preporučuje ovo piće i tvrdi da je ono prvi korak na putu do ravnog stomaka. Sa dijetalnim planom i ispijanjem 8 čaša Sasi vode dnevno, oni koji žele da smršaju mogu ostvariti svoj cilj.

Sasi voda ne samo da smiruje vaš gastro-intestinalni trakt, već i pomaže da eliminišete višak vode iz organizma.

Ako ovog leta želite da zablistate na plaži u novom kupaćem kostimu, najbolje je da počnete sa dijetom ranije, pogotovo ako ste se tokom praznika i tokom cele zime ugojili i želite da skinete suvišno salo sa stomaka. Nemojte se izgladnjivati niti previše nervirati, jer je recept na dohvat ruke – dijeta za ravan stomak. Sasi dijeta bi trebalo da vam pomogne da izgubite 7-8 kg i nekoliko centimetara u obimu struka za samo 32 dana, i to bez vežbanja. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Ipak pročitajte i nastavak teksta…

sasi voda dijeta

Recept za Sasi vodu

Sastojci:

  • 1 činija;
  • 8 čaša vode (filtrirana voda je idealna);
  • 1 krastavac osrednje dužine, isečen na kriške (to je prirodni diuretik koji pomaže vašem telu da se oslobodi viška vode);
  • 1 limun osrednje veličine, isečen na kriške (digestivna podrška vašem organizmu u cilju pročišćavanja jetre);
  • 1 kafena kašičica rendanog đumbira (za pospešavanje metabolizma);
  • 12 listića mente.

Priprema:

  • Koristite neljušteni limun;
  • Pomešajte sve sastojke u činiji;
  • Ostavite smesu da odstoji u frižideru preko noći;
  • Pijte Sasi vodu tokom narednog dana, počevši izjutra.

Važno je da se tokom ove pripremne faze suzdržite od pijenja jutarnje kafe, jer ona može iritirati želudac. Takođe je važno da ovo piće pijete hladno.

Ako vam se dopada ideja da običnu vodu zamenite sasi vodom kao pićem ili ne možete da se odreknete dijetalnih sokova, postoje još neke alternative koje možete isprobati.

sasi dijeta za ravan stomak

sasi voda

Dobrobiti od Sasi vode

Limun i voda od limuna su savršeni za proces gubitka viška kilograma. Limun je prirodan diuretik i predstavlja alkalnu (baznu) hranu koja uspostavlja pH ravnotežu. Između ostalog, trebalo bi da znate šta će se dogoditi ako pijete toplu limunsku vodu izjutra.

Krastavac je prirodni diuretik. Sadrži enzime za varenje proteina i er spin (eng. erespin). To je bubrežna funkcija koja služi sagorevanju masti preko urina. Ova funkcija ima odlučujući značaj u ostvarivanju zdravog efekta mršavljenja.

Nana. Dobro je poznata po smirujućim efektima koje ima na želudac. Takođe pomaže i u poboljšavanju varenja. Neki kažu da je udisanje prijatnih isparenja ove biljke dobro za nervni sistem.

Đumbir je jedan od najimpresivnijih sastojaka u ovom receptu. Ima izuzetan miris i ukus i nosi brojne zdravstvene dobrobiti. On je odličan za smirivanje vašeg gastro-intestinalnog trakta i dokazani je borac protiv raka.

Saznajte više>>> Limunada dijeta

Nešto o sasi vodi

Poznato je da voda pomaže u gubitku suvišnih kilograma, a sasi voda je odličan način da motivišete sebe da pijete više vode. Ovo osvežavajuće piće ne samo da gasi žeđ, već takođe i pomaže u sprečavanju napada gladi. Ova „začinjena“ voda ima i drugih benefiti; umiruje probavni trakt i sprečava nadimanje, što čini da se osećate bolje i energičnije.

Sasi voda se pravi mešanjem đumbira, limuna (ili limete), krastavca i mente u vodi. Sastojci koji se koriste za ovu vodu imaju mnogo zdravstvenih benefiti. Deluju kao antioksidansi i pomažu u borbi protiv karcinoma i sprečavanju preranog starenja, a takođe imaju i antiupalna dejstva. Ovo piće je bogato vitaminom C i može ojačati imuni sistem. Krastavac deluje diuretski i pomaže u izbacivanju toksina iz organizma. Đumbir i menta pomažu u smirivanju organa za varenje i sprečavaju nadimanje.

Oni koji su osmislili ovu dijetu tvrde da sasi voda ne samo da pomaže kod mršavljenja, već je takođe korisna u pripremi vašeg tela i uma za ovu dijetu. Trebalo bi da pijete po dve litre ili osam čaša ove vode dnevno tokom četiri dana. Možete ovo raditi tako što ćete rasporediti ovu količinu vode na manje „delove“ i piti je više puta dnevno.