Kako skinuti salo sa stomaka – muškarci – žene – posle porođaja – za 7 do 10 dana

Da li se često pitate: „Kako da skinem salo sa stomaka?“ ili „Zašto moj stomak nije ravan a naporno treniram“? Masne naslage na stomaku na stomaku je veliki problem i kod muškaraca i žena. Rešenje vašeg problema je u ishrani. Da biste postigli i održali pozitivne rezultate, trebalo bi da kombinujete vežbanje i odgovarajuću hranu. Rešite se masnih naslaga sa stomaka uz male trikove. U daljem tekstu ćemo vam otkriti: – najbolju hranu koja će vam pomoći da izgubite masnoću stomaka – koje namirnice treba da izbegavate kako biste sprečili pojavu i taloženje masti

Slično>>> Kako izgubiti salo na stomaku

Jedite hranu bogatu vlaknima od koje ćete biti sitiji

Istraživanje je pokazalo da hrana bogata vlaknima može pomoći da se duže osećate sito, pošto se vlakno sporije vari, vi ste siti i to ce sprečiti prejedanje.

Neke studije su pokazale kako vlakna mogu pomoći u borbi protiv masti koja se nalazi u predelu abdomena. Vlakno pomaže u održavanju vašeg nivoa šećera, tako da pomaže vašem telu da se oslobodi masti umesto da se lepe u telu.

Slično>>> Skidanje stomaka folijom

Stomak bez masnih naslaga

Ako želite ravan stomak, evo nekih vrhunskih namirnica koje vam pomažu da ostvarite svoj cilj:

Voće: avokado, bobičasto voće, grejpfrut, bademi, jabuke.

Sadrže puno vlakana koji doprinose čišćenju organizma i sagorevanju masti u predelu stomaka.

Povrće: grašak, spanać, brokoli, pasulj, paradajz.

Imaju malo kalorija i masti, a odličan su izvor vitamina koju su neophodni organizmu.

kako skinuti salo stomaka

Jedite proteine

Korišćenje proteina u ishrani je odličan način da izgubite neželjene masti u predelu stomaka. Uzimanje visokih proteina može pomoći u povećanju metabolizma, čime vaše telo sagoreva više masti nego ikada ranije, čak i dok spavate. Protein povećava nivo sitosti i čini da se osećate duže zasićeno. U svoju ishranu obavezno uključite sledeće namirnice koje obiluju proteinima: jaja, losos, ćuretina, piletina, grčki jogurt.

Povezano>>> Kako se rešiti tvrdokornog sala na stomaku

Izbegavajte hranu koja goji

Hranu koja goji stomak svakodnevno konzumiramo, a možda toga i nismo svesni. Ne moramo je ni konzumirati u većoj količini, a ona će svakako doprineti taloženju masnih naslaga u predelu struka. Mlečni proizvodi su namrnice koje najviše goje. Izbegavajte proste šećere koji su sadržani u slatkišima i kandiranom voću. Smanjite unos gaziranih pića i alkohola, a povećajte unos vode i prirodnog soka od breskve i limuna.

Saznajte više>>>  9 jednostavnih načina da skinete salo sa stomaka bez vežbi

Jedete previše procesirane hrane

„Rafinisane žitarice kao što su beli hleb, krekeri, čips, kao i rafinisani šećer u slatkim pićima i poslasticama povećavaju zapaljenje u telu. Masnoća na stomaku je povezana sa zapaljenjem, tako da konzumiranje velike količine procesirane hrane sprečava sposobnost da se oslobodite masnoće na stomaku“ kaže Paton. Prirodna hrana kao što je voće, povrće i integralne žitarice su puni antioksidanata, koje imaju antiinflamatorna (protivzapaljenska) svojstva i zato mogu da spreče/uklone nastajanje sala na stomaku.

Jedete pogrešne masnoće

Telo ne reaguje na sve masnoće na isti način. Istraživanja su pokazala povezanost unosa velike količine zasićenih masnoća (onih koje sadrži meso i mlečni proizvodi) i povećanih visceralnih (unutrašnjih) masnoća. Sa druge strane, mononezasićene masnoće (one koje sadrže masline i avokado) i specifična vrsta polinezasićenih masnoća (uglavnom omega 3 koje se nalaze u orasima, suncokretovim semenkama i lososu) imaju protivzapaljenski efekat u telu i ako se konzumiraju u pravilnim količinama dobro će uticati na vaše telo. Ali Paton upozorava da konzumiranje previše masnoća bilo koje vrste povećava kalorijski unos i može uzrokovati povećanje težine, tako da je bolje da masnoće konzumirate umereno.