9 jednostavnih načina da skinte salo sa stomaka bez vežbi

Kako skinuti salo sa stomaka bez vežbanja?

Masnoće nataložene oko struka su najopasnije za zdravlje. Ako ih na vreme ne uklonite ili bar ne smanjite, mogu izazvati niz zdravstvenih problema poput šloga, srčanih bolesti, dijabetesa i problema sa metabolizmom. Najčešći način da se izborite sa ovim problemom jesu vežbe. Međutim, potrebno je mnogo vremena i napora kako biste izgubili salo u predelu stomaka. Evo nekih jednostavnih, a efikasnih načina da skinete salo sa stomaka bez vežbanja.

 

1. Naši hormoni otežavaju gubitak masnoća sa stomaka. Jedan od tih hormonna je kortizon. Previše stresa uzrokuje povećano lučenje kortizola, što utiče na taloženje masnoća oko stomaka. Pokušajte da ublažite stres kako biste smršali. Pokušajte sa meditacijom, svakodnevnom penušavom kupkom, slušanjem muzike ili bavljenjem nekim hobijem.

2. Manjak sna izaziva tromost i lenjost i navodi nas da vše jedemo. Zato je 7-8 sati sna dnevno neophodno kako biste održali normalnu telesnu težinu. Pre spavanja ugasite sve elektronske uređaje ili, još bolje, udaljite ih od sebe. Istraživanja su pokazala da bolje spavamo ako nismo izloženi talasima koje emituju električni uređaji.

3. Popojte čašu vode pre svakog obroka. To će Vam napuniti želudac i sprečiti da se prejedete. Dodatno možete piti vodu u što većim količinama između obroka.

Povezano>>> Kako ukloniti salo sa područja stomaka

4. Kako biste istopili mast oko stomaka bez vežbanja, potrebno je da trošite što više kalorija. Kako biste skinuli oko pola kilograma mesečno, morate sagoreti oko 500 kalorija tokom dana. Izbegavajte brzu hranu i grickalice koje goje. Umesto toga, jedite hranu bogatu vlaknima koja se duže vari. Ovo će Vas zasititi i održavati metabolizam u savršenoj formi.

5. Dok jedete, nemojte uzimati velike zalogaje, već pokušajte da uzimate što manje. Iseckajte meso na manje komade i izlomite hleb u manje komadiće i duže žvaćite. Podelite obroke u 3-5 tokom dana umesto da jedete tri obilna obroka. Ovo će Vam ubrzati metabolizam i održati optimalan nivo šećera u krvi.

6. Nepravilna ishrana i neaktivan način života su najčešći razlozi prekomerne tešine. Zato, kako biste otopili masnoće sa stomaka, potrebna Vam je odgovarajuća dijeta. Dijeta koja sadrži malo masti, bazirana uglavnom na voću, povrću i žitaricama, pomoćiće da brzo smršate, posebno u predelu stomaka. Jedite hranu bogatu vlaknima, jer pored toga što sadrži vitamine i minerale, takođe i umanjuje apetit. Izbegavajte brzu hranu i koštunjavo voće.

Povezano>>> Dijeta bez prostih ugljenih hidrata za skidanje sala sa stomaka

7. Pijte mnogo tečnosti ako želite da skinete masnoće sa stomaka. Pod pojmom „tečnost“ podrazumevaju se obična voda i biljni čajevi. Zeleni čaj je odličan za ovo i ako ga redovno pijete primetićete kako Vam se obim struka smanjuje. Bogat je katehinima, sastojkom koji ubrzava metabolizam masti u organizmu. Tako olakšava i skidanje masti sa stomaka. Izbegavajte zašećerena pića i alkohol.

Povezano>>> Zeleni čaj dijeta

8. Šetnja je jedan od najboljih načina da se zauvek otarasite masti sa stomaka. Šetnja ne samo da pomaže u sagorevanju kalorija, već je i generalno dobra za zdravlje.

9. Nikada ne preskačite doručak. Istraživanja su pokazala da zdrav doručak „budi“ i ubrzava metabolizam i čini da radi punom parom tokom dana. Preskakanje obroka ili izgladnjivanje na duže staze ima kontraefekat. Iako će se otopiti i „rezerve“ masti, gubi se i mišićna masa.

Većina nas je isprobala razne dijete i naporne vežbe kako bi izgubila salo na stomaku. Međutim, ovi saveti zaista deluju na gubitak masnoća u predelu stomaka i imaju duži efekat.

Saznajte više>>> Skidanje stomaka folijom