Zeleni caj dijeta

Zeleni čaj dijeta za mršavljenje je efikasan i jednostavan način da se oslobodite viška masnoće i budete u odličnoj formi, bez potrebe da idete na strogu dijetu.

Zeleni čaj postaje sve popularniji, ne samo zato što mu je ukus odličan, već i zato što ima ogromnu količinu zdravstvenih beneficija. Uključivanje zelenog čaja u dijetu i zdravu ishranu će povećati vaš imunitet, ubrzati metabolizam, usporiti starenje i pomoći vam da izgubite težinu.zeleni caj dijeta

Zeleni čaj koristi
Zeleni čaj i slične biljke iz porodice čajeva su prošli test vremena, korišćeni su od strane bezbroj generacija,a pokazli su velike zdravstvene doprinose u obimnim istraživanjima u proteklim decenijama.Možete iskoristiti brojne koristi od zelenog čaja uključujući mršavljenje i usporavanje starenja pijući samo nekoliko šolja čaja svaki dan.

Da li ste se ikada zapitali zašto mnoge Japanke ostanu u dobroj formi i izgledaju mlado i kasnije u životu? Pa, to je zato što piju mnogo zelenog čaja. Vekovima zeleni čaj se koristio zbog svojih antioksidantnih svojstava,i kao pomoć u borbi protiv mentalnog i fizičkog zamora.On je cenjen zbog svojih opštih osobina u poboljšanju zdravlja, pa čak i u borbi protiv raka. Zeleni čaj je takođe poznat po tome što može da spreči zgrušavanje krvi što snižava nivo holesterola u krvi i reguliše nivoa šećera u krvi.

Dijeta sa zelenim čajem
Pijte samo 3 do 4 šolje zelenog čaja dnevno i to će vam pomoći da izgubite težinu ili održavate zdravu telesnu težinu, a ne dobijete dodatne kilograme posle grickanja čipsa ili omiljene torte.Pored ispijanja 3 do 4 šolje čaja dnevno potrebno je da hidrate vaše telo sa najmanje 2,5 litara vode za uspešan gubitak težine.Najbolje dve čaše hladne vode pre obroka.

Najbolje je da zeleni čaj pijete bez šećera a ako baš nemožete da podnesete ukus dodajte pola kašičice meda.To će poboljšati ukus čaja i dodati malo slasti.Šolja zelenog čaja sa medom će takođe kontrolisati vaš apetit i pomoći vam da smanjite žudnju za nekom hranom.

Zašto je zeleni čaj efikasan za mršavljenje?
Razlog zašto je zeleni čaj efikasan za mršavljenje je jednostavan.Lišće ovog čaja sadrži posebne bioaktivne fermente za koje se zna da blokiraju apsorpciju skroba, tako da jednostavno prolaze kroz vaš sistem bez ikakvog efekta na vaše telo. Rezultati su isti kao da ste otišli ​​na dijetu sa niskim unosom ugljenih hidrata, samo što sada još uvek možete da jedete ugljene hidrate, a ne brinete da li će se salo nataložiti na vašim kukovima ili struku.

Slično>>> Dijeta sa mlekom i zelenim čajem

Zdrav izbor hrane na dijeti sa zelenim čajem je ključ

Ovo naravno ne znači da možete da zaboravite na svoje zdrave navike i počnete da jedete sve što možete da zamislite. Vi ćete imati najviše koristi od pijenja zelenog čaja za mršavljenje samo ako se hranite zdravo i ograničite na minimum potrošnju prerađene, upakovane, konzervisane ili smrznute hrane, kao što su suhomesnati proizvodi,kolači, pomfrit, pice itd.

U isto vreme ne bi trebalo da se umire od gladi. Mi svi želimo da vidimo brze rezultate i sjajno je videti promene našeg tela dok prolazi kroz dok gubljenje težine. Ali zapamtite, ne možete ostati na vrlo strogoj dijeti za dugo vremena. Jednog dana neminovno ćete izgubiti kontrolu i dobićete nazad sve svoje salo. Da biste izbegli da se to desi jedete dovoljno hrane svaki dan da se osećate sito. Ne preskačite obroke, jer vaše telo će želeti da nadoknadi to, ako ne danas onda negde u bliskoj budućnosti. Izgladnjivanje je ne samo teško, već i donosi negativne rezultate na duži rok.

Povezano>>> Oolong čaj za mršavljenje

Kao i kod svake uspešne i zdrave dijete koja treba da ubrza gubitak težine, i održava zdravo telo morate da jedete više svežeg povrća,samo posno meso, ribu,i pileće grudi, voće,zdrave masti,integralne žitarice i integralni hleb umesto belog!.Koristite 5 malih obroka sa razmakom od 2,5 do 3 sata izmedju njih.

Ukus i zdravstvene koristi od zelenog čaja u velikoj meri zavise od načina na koji će se variti.Ne stavljajte zeleni čaj u vrelu vodu kad voda provri sačekajte dvadesetak sekundi da joj temperatura padne za desetak stepeni pa onda prelijte čaj. Ispravna temperatura varira u zavisnosti od zelenog čaja koji koristite, ali trebalo bi da bude oko 75 do 90 stepeni.

Saznajte više>>> Dijeta sa zelenim čajem i mlekom