Dijeta za strije

Zbog nagle promene telesne težine, na koži se javljaju ožiljci – strije.Koje namirnice treba uzimati kako bih se rešili ovih ružnih promena na koži?
strije dijeta
Strije su posledica naglog povećanja ili smanjenja telesne težine i predstavljaju veliki estetski problem.

Dijeta za strije
Za strije krenete sa laganom dijetom: ishrana mora da bude izbalansirana – u toku dana treba da unosite nemasno meso i sireve, posno pecivo, ribu, voće, povrće, jogurt i sveže sokove. Strije se mogu delimično ublažiti odgovarajućim kremama, ili pak kozmetičkim tretmanima. Budite strpljivi jer će one vremenom izbledeti i posta-će manje uočljive. Ukoliko opet naglo povećate težinu, jedno je sigurno – pojaviće se ponovo.

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože, a uglavnom se javljaju u toku trudnoće i pri naglim promenama težine. Najviše ih ima na stomaku, grudima i nogama, a da bi se sprečio njihov nastanak, važno je da se na vreme započne sa adekvatnom negom.
Evo jednog saveta: u dva žumanceta dodajte kašiku kantarionovog, čičkovog i nevenovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka. Sve sastojke dobro promešati, a zatim dobijenu smesu naneti na grudi, stomak ili noge i masirati kružnim pokretima. Posle 15 minuta isperite deo tela na koji ste naneli smesu i namažite se hranljivim mlekom.

loading...
loading...
Loading...