Namirnice koje su zdrave, ukusne i idealne za svaku dijetu

Namirnice koje su zdrave, ukusne i idealne za svaku dijetu
Kada bi opisivali savršenu hranu, to bi išlo otprilike ovako: zdrava, ukusna, velika i ona koja zasiti dovoljno da ne budemo gladni satima. Doktorka Barbara Rols navodi da će vlakna i proteini svakako pomoći u mršavljenju a veće namirnice sa malo kalorija omogućiti da se čovek najede a ne ugoji.
dijetu namirnice
Bez obzira na to da li ste već na dijeti ili samo želite da održite težinu, ove namirnice će vam pomoći da bez puno masnoća i kalorija budete siti.

Pečeni krompir
Krompiri su puni vitamina, vlakana i ostalih hranjivih materija, pa ćete uz pomoć njih imati više energije i osećaćete se sitim. Jedite ih pečene u kori jer tako imaju još više vlakana i samo 160 kalorija po obroku.

Supa od pasulja

Supe imaju visok udeo vode, pa će vas zasititi bez puno kalorija. Kuvani pasulj pun je vlakana koja u kombinaciji s vodom pri ulasku u želudac šalju signal telu da više nema gladi. Šolja pasulja sadrži nešto manje od 150 kalorija.

Jaja
Jedno američko istraživanje pokazalo je kako ljudi koji jedu jaja za doručak konzumiraju 330 kalorija manje od onih koji su pojeli nešto drugo. Ona imaju puno proteina i svih 9 esencijalnih aminokiselina koje telo ne može samo proizvesti. Nakon što pojedete jaje, aminokiseline puštaju hormone koji telu govore da je sito.

Grčki jogurt
Osobe koje redovno jedu jogurt s vremenom izgube višak kilograma bez truda. Jogurt zasiti, ima malo kalorija i reguliše nivo šećera u krvi.

Jabuke
Radi velike količine pektina, vlakna koja pomažu pri regulisanju probave, jabuka se smatra najboljom dijetalnom namirnicom. Dodajte ih u žitarice ili salatu.

Kokice
Ova “filmska” hrana ima samo 90 kalorija, pa je idealna zamena za čips i slične grickalice. Dodajte malo crvene paprike i zasitiće vas vrlo brzo.

Smokve
Sveže smokve odlične su za osobe koje vole slatkiše. Dodajte im i neke proteine, malo kozjeg sira i orah, i dobićete dijetni desert.

Zobena kaša
Zobena kaža puna je hranjivih vlakana, pa upija tečnost poput sunđera. Kad se skuva u vodi ili obranom mleku, zob se zgusne pa joj tada treba više vremena da prođe kroz organizam. Upravo ćete se radi toga osećati sitim posle obroka.

loading...
loading...
Loading...