Nova kupus dijeta

Jednostavna kupus dijeta kojom ćete za samo nedelju dana izgubiti 5 do 7 kilograma, a osnovni sastojak kao i u starijoj dobro poznatoj kupus dijeti je naravno kupus…

Za čorbasto varivo od kupusa koje je osnovna hrana tokom kupus dijete, potrebni su sledeći sastojci:

5 glavica crnog luka
2 paprike
1 ili 2 konzerve oljuštenog paradajza u konzervi
svežanj celera
velika glavice kupusa
sledećih žitarica i mahunarki: sočiva, pšenice, ječma i suvog graška (sve po jednu kašiku).Ako vam se neka od ovih mahunarki ne svidja može te ih izbaciti iz recepta za kupus dijetu.
kupus

Kupus čorba recept za pripremu:

Pomešajte sve sastojke zatim posolite, pobiberite, stavite peršun, po želji možete da stavite i malo ljute papričice. Nalijte vodom da ogrezne, i kuvajte dok povrće ne omekša. Za manje “radikalnu” varijantu kupus dijete, možete dodati i malo bareng mesa. Jedite je kad god osećate glad, i koliko god želite

Nova kupus dijeta jelovnik
Prvi dan
Sve vrste voća osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija. Dakle, jedu se samo varivo od kupusa i voće. Za piće može nezaslađen čaj ili crna kafa i/ili voda.

Drugi dan
Sve vrste povrća – količina je ograničena – važno je da niste gladni. Najbolje je da jedete zeleno lisnato povrće, a izbegavajte boraniju, grašak, kukuruz… Za večeru – veliki pečeni krompir na maslacu. Nikako ne smete jesti voće! Obavezno jedite varivo, minimum jednom dnevno.

Treći dan
Jedite varivo, voće i povrće koliko želite. Nemojte jesti pečeni krompir! Ukoliko ste se do sada pridržavali uputstava, za ova tri dana bi trebalo da ste lakši dva-tri kilograma.

Četvrti dan
Pojedite do tri banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, kao i mleko. Varivo je i dalje obavezno.

Peti dan
Govedina i paradajz. Možete da pojedete 300 do 600 grama govedine, i do šest paradajza. Popijte najmanje šest do osam čaša vode u toku dana, u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma. Obavezan je bar tanjir variva!

Šesti dan
Govedinu i povrće možete da jedete koliko želite. Naravno, jedite i varivo.

Sedmi dan
Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča i povrća. Obavezno jedite varivo.

Na kraju sedmog dana kupus dijete, ako ste se pridržavali uputstava, izgubićete od 4,5 do 7 kilograma. Ako ste izgubili više od sedam kilograma, pauzirajte sa kupus dijetom dva dana pre nego što je ponovo započnete.

Nova kupus dijeta može da se sprovodi onoliko dugo koliko želite. Zbog nje ćete se osećati lako, i imaćete dodatnu energiju.
Pogledajte i kupus dijeta

loading...
loading...
Loading...