Zelena dijeta

Zelena dijeta je niskokalorična dijeta koja se zasniva na konzumiranju domaćeg zelenog povrća ,voća i raznih sokova na bazi voća za mršavljenje i optimalno zdravlje.Takodje tokom dijete se koriste i druge neprerađene, prirodne namirnice.

Zeleni frape je osnova originalne zelene dijete on se pravi od kombinacije voća, kao što su jabuke i limun ili grejpfrut i zelenog povrća kao što su kelj, brokoli i spanać.Zajedno od njih treba napraviti frape u blenderu. Zeleni frape napravljene sa takvim namirnicama obezbediće dosta vitamina i minerala na ovoj niskokaloričnoj dijeti.Količina frapea koju treba popiti je oko 1 litar.Nije tačno odredjena količina voća i povrća od koje treba napraviti ovaj frape to se prepušta vama.zelena dijeta

Pored konzumiranja 1 litra zelenog frapea dnevnio, druga hrana koja se preporučuje je korenastog povrće kao što je šargarepa i razne voćne salate i salate od povrća kao što su krastavac,kupus ili paprika.Na zelenoj dijeti svo voće i povrće osim banana i groždja možete jesti u neograničenim količinama.

Frape je relativno jednostavan način da pijete gomilu zdrave hrane. On ima prednost u odnosu na domaće sokove,jer oni ne sadrže dijetetska vlakana. Ova dijeta je veoma bogata dijetalnim vlaknima, koja pružaju mnoge zdravstvene prednosti, uključujući i balansiranje nivoa šećera u krvi i nivo holesterola.Takodje doći će do poboljšanja probave i čišćenja organizma.Sama količina kalorija koje unosite tokom zelene dijete je takva da mora doći do mršavljenja.Dijeta je relativno jednostavna za praćenje i pripremanje obroka je brzo.

Vežbe i fizička aktivnost nisu bitne stvari tokom zelene dijete.Glavni problem za mnoge kad je u pitanju zelena dijeta je dobar blender koji od voća i povrća može da napravi frape.Kako većina nema ovakav blender kupovina bi iziskivala popriličan izdatak.Postoje i iskustva gde su slični efekti postignuti konzumiranjem zelenog voća i povrća bez obrade u blenderu.

Zelena dijeta zahteva značajna prilagođavanja i eliminaciju mnogih namirnica. Zbog promena u ishrani koje su toliko radikalne, neki pojedinci imaju pojavu privremenog zamora i / ili glavobolje. Konzumiranje neograničenih količina voća i povrća ne može biti pogodno za osobe sa dijabetesom ili hipoglikemijom. Ovaj plan se zalaže za sirovu vegetarijansku ishranu pa će se verovatno pojaviti manjak nekih hranljih materija, poput proteina, vitamina B12, vitamina D, gvožđa, cinka i selena.

Zelena dijeta jelovnik
Posle budjenja: Čaša zelenog frapea ili soka od cedjenog voća bez dodatka šećera.

Doručak:Čaša jogurta sa kašičicom lanenog semena (može se naći u svakoj prodavnici zdrave hrane)

Užina: Salata od svežeg povrća, parče integralnog hleba ili bistra supa od povrća i parče integralnog hleba.

Ručak: 300 grama krompira 250 grama pirinča sa parčetom integralnog hleba.Zeleni frape ili zeleno povrće,možete ga jesti i kao salatu.

Užina: Zeleni frape ili salata od zelenog povrća
Večera: Salata ili zeleni frape.
Kada tokom dana ogladnite uvek možete konzumirati voće i povrće kao što su jabuka,kivi ili šargarepa.Kupus možete jesti kao kuvan a ne samo u salati posebno ako nemate uslova da napravite zeleni frape.

Zelena dijeta je niskokalorična, pre svega detoks dijeta.Detoks dijete koje su oskudne u čvrstoj hrani mogu dovesti do nedostataka proteina i smanjenja količine mišićne mase. Gastroenterolozi se slažu da je telo u stanju da se oslobodi toksina na sopstven način bez pomoći dijeta.

Nema dovoljno iskustava o efektima zelene dijete.Zbog njenog izuzetno niskokaloričnog plana ishrane ona će sigurno dovesti do mršavljenja,ali bi je svakako trebalo sprovoditi najduže 5 do 7 dana jer bi sve duže od toga predstavljalo rizik po zdravlje.
Razne dijete