Limun i topla voda ujutru za mrsavljenje – recept – iskustva

Iako mnogi koji muče muku sa viškom kilograma posežu za raznoraznim dijetama, koje često imaju kratkoročni efekat, postoji jedan prirodni napitak koji umnogome utiče na ubrzavanje metabolizma, a samim tim i na mršavljenje.

Ako bismo vam rekli da je mlaka voda sa limunom taj napitak, možda nam ne biste verovali. Međutim, dobro je poznata činjenica da su topla voda i limun dobitna kombinacija ne samo za mršavljenje, već i za čišćenje nagomilanih toksina u organizmu, a naročito se voda sa limunom preporučuje za čišćenje jetre, čime posredno utiče i na ubrzavanje metabolizma, odnosno na mršavljenje.

limun i topla voda mrsavljenje

Limun i topla voda ujutru za mršavljenje

Topla voda i limun za mršavljenje se posebno preporučuju za konzumiranje ujutru, na prazan želudac. Mada, postoje dame koje limun sa toplom vodom konzumiraju i tokom dana, jer je dobro poznata činjenica da ovaj napitak ubrzava metabolizam.

Pored toga što se koriste limun i topla voda ujutru za mršavljenje, ne treba zaboraviti ni vrlo važan podatak, a to je da ovaj napitak najpre čisti jetru, ali i ceo organizam od nagomilanih toksina, te poboljšava rad sistema za varenje, kao i da uopšteno gledano, u velikoj meri ubrzava metabolizam.

Poznato je da limun sadrži visoke količine vitamina C, pa se preporučuje konzumirati ga naročito u periodu izloženosti virusnim i bakterijskim infekcijama, jer ima neverovatno pozitivan uticaj na poboljšanje imunog sistema.

topla voda i limun na prazan stomak

Topla voda sa limunom bi trebalo da se pije na slamčicu, ako je to moguće. Na taj način ćete sprečiti kiselinu iz soka da dođe u dodir sa zubima i da ošteti zubnu gleđ. Nikada nemojte da pijete čist limunov sok zbog njegove velike kiselosti. Da bi bio delotvoran, limunov sok mora da se razredi sa vodom.

Ukoliko smtrate da je topla limunada dobar kućni lek za mršavljenje, trebalo bi da pomešate 1 kašiku svežeg limunovog soka sa 225ml mlake vode. Potom popijte mešavinu na prazan stomak 20 minuta pre jela, kako biste sprečili simptome koje može da izazove hrana.Veoma je važno da pijete ovaj napitak natašte.

Pored toga što je dobar za skidanje kilograma, limun takođe dokazano pospešuje pročišćavanje krvi, te se smatra da pomaže i kod različitih oboljenja kardio vaskularnog sistema.

Zato je najbolje da već danas počnete sa korišćenjem tople vode sa limunom i učinite nešto dobro za svoje zdravlje, ali i da eliminišete nagomilane kilograme na najprirodniji mogući način.

Topla voda ujutru za mrsavljenje je sve popularnija ali nekima baš ovaj termin ne odgovara jer bi na prazan stomak radije popili kafu!

Da li limun i voda uveče imaju isto dejstvo kad je mršavljenje u pitanju ?

Mlaka voda i limun treba da se piju ujutru jer je posle spavanja stomak zaista prazan.Pozitivna dejstva će se najbolje osetiti baš kad ova topla limunada označi početak vašeg dana.

Slično>>> Limun za mršavljenje najbolje kombinacije

Topla voda, med i limun

Ukoliko započnete dan konzumiranjem ovog napitka, gotovo je sigurno da će vaš imuni sistem vrlo brzo ojačati. Međutim, topla voda, med i limun se takođe preporučuju i za mršavljenje, a neophodno je ovaj napitak piti duži vremenski period da biste videli efekte.

Naravno, treba imati na umu da topla voda, med i limun ne predstavljaju nikakav čudotvorni napitak koji će jednostavno eliminisati višak kilograma. Neophodno je, ipak da malo povedete računa o ishrani, a takođe možete i tokom dana konzumirati mlaku vodu sa par kapi limuna, umesto obične vode.

Ukoliko želite da pripremite ovaj napitak biće vam potreba 1 kafena kašičica meda i sok od pola limuna. Ovu smesu dodajte u 250 ml mlake, odnosno tople vode i pijte u gutljajevima svako jutro, čim se probudite. Pola sata nakon što popijete ovaj napitak, možete doručkovati.

Povezano>>> Najbolji napitak za mršavljenje

Limun i kisela voda za mršavljenje

U poslednje vreme se sve češće može čuti da se koriste limun i kisela voda za mršavljenje. Međutim, mora se priznati da to baš i nije dobitna kombinacija, kada se uzme u obzir da kisela voda nije prirodan napitak i da često stvara gasove.

Ukoliko, pak želite zaista da smršate, svakako je preporučljivije da koristite limun sa toplom vodom, te da po želji da dodate i malo meda.

Slično>>> Kako deluju topla voda i limun

Limun i topla voda za mršavljenje iskustva

Gotovo svako ko je probao da koristi limun i toplu vodu za mršavljenje ima pozitivna iskustva. A ta pozitivna iskustva se ne odnose isključivo na gubljenje nagomilanih kilograma, već i na poboljšanje opšteg stanja organizma.

Jedino ne zaboravite da limun i topla voda za mršavljenje ne spadaju ni u kakav čaroban napitak i, naravno da nije dovoljno samo to konzumirati svaki dan pa da kilogrami nestanu. Neophodno je svakako uvesti i neke pozitivne navike koje se najpre odnose na regulaciju ishrane, odnosno na povećanu fizičku aktivnosti. Inače, u suprotnom se lako može dogoditi da ne budete zadovoljni efektom koji topla voda sa limunom ima za mršavljenje.

Takođe, vrlo je važno da imate na umu da nagomilani kilogrami ne mogu nestati preko noći, kao što se nisu ni stvorili preko noći.

Saznajte više>>>  Zašto treba piti vodu sa limunom

Šta kaže nauka koja korisna svojstva ima topla voda sa limunom?

Argumenti koji idu u prilog tvrdnji da je voda sa limunom korisna:

  1. Limun pomaže kod mršavljenja, što može da bude od koristi kod ublažavanja simptoma refluksa kiseline.
  2. Citrusno voće snižava krvni pritisak i štiti organizam od oštećenja ćelija.

Konzumiranje limuna ima značajna korisna dejstva na zdravlje. Na primer, jedna studija je otkrila da su jedinjenja koja se nalaze u limunu, pomogla miševima da smanje broj masnih ćelija i da ih više ne nagomilavaju. I gojaznost i debljanje doprinose simptomima refluksa kiseline. Ako limun pomaže kod mršavljenja, to može da dovede i do ublažavanja simptoma refluksa kiseline.

Studija iz 2014. godine otkrila je da je limun povezan sa snižavanjem krvnog pritiska, posebno kod osoba koje su izložene visokom stepenu rizika od pojave povišenog krvnog pritiska i visokog nivoa holesterola. Limun je bogat vitaminom C, poznatim i kao askorbinska kiselina. To je veoma moćan antioksidant, koji štiti organizam od oštećenja ćelija.

Da li limun šteti želucu ?

Šta kažu istraživanja?

Postoje dokazi da namirnice bogate askorbinskom kiselinom, kao što je limun, zapravo štite želudac od nekih oblika kancera i drugih oštećenja. Ova otkrića su naročito primenljiva kod osoba sa peptičkim ulkusima (čir želuca ili dvanaestopalačnog creva).

Voda sa limunom može da se koristi za lečenje refluksa kiseline?

Mada je limunov sok veoma kiseo, manje količine pomešane sa vodom mogu da imaju alkalizujuće dejstvo kada se svare. Na taj način se neutralizuje kiselina u želucu.Dakle limun ne šteti želucu.

Videli ste zašto treba piti toplu vodu i limun.Veoma lako se priprema, nije vam potreban nikakav recept, pa bi trebalo da ostavite sve izgovore i već sutra počnete.Iskustva će vam sigurno biti pozitivna, zato odmah nabavite limun ako ga već niste spremili za ujutru.

loading...
Loading...
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *