Limun i topla voda ujutru za mrsavljenje – recept – iskustva !

Iako mnogi koji muče muku sa viškom kilograma posežu za raznoraznim dijetama, koje često imaju kratkoročni efekat, postoji jedan prirodni napitak koji umnogome utiče na ubrzavanje metabolizma, a samim tim i na mršavljenje.

Ako bismo vam rekli da je mlaka voda sa limunom taj napitak, možda nam ne biste verovali. Međutim, dobro je poznata činjenica da su topla voda i limun dobitna kombinacija ne samo za mršavljenje, već i za čišćenje nagomilanih toksina u organizmu, a naročito se voda sa limunom preporučuje za čišćenje jetre, čime posredno utiče i na ubrzavanje metabolizma, odnosno na mršavljenje.

limun i topla voda mrsavljenje

topla voda i limun na prazan stomak

Slično>>> Limun za mršavljenje najbolje kombinacije

Topla voda, med i limun

Ukoliko započnete dan konzumiranjem ovog napitka, gotovo je sigurno da će vaš imuni sistem vrlo brzo ojačati. Međutim, topla voda, med i limun se takođe preporučuju i za mršavljenje, a neophodno je ovaj napitak piti duži vremenski period da biste videli efekte.

Naravno, treba imati na umu da topla voda, med i limun ne predstavljaju nikakav čudotvorni napitak koji će jednostavno eliminisati višak kilograma. Neophodno je, ipak da malo povedete računa o ishrani, a takođe možete i tokom dana konzumirati mlaku vodu sa par kapi limuna, umesto obične vode.

Ukoliko želite da pripremite ovaj napitak biće vam potreba 1 kafena kašičica meda i sok od pola limuna. Ovu smesu dodajte u 250 ml mlake, odnosno tople vode i pijte u gutljajevima svako jutro, čim se probudite. Pola sata nakon što popijete ovaj napitak, možete doručkovati.

Povezano>>> Najbolji napitak za mršavljenje

Slično>>> Kako deluju topla voda i limun

Saznajte više>>>  Zašto treba piti vodu sa limunom

Šta kaže nauka koja korisna svojstva ima topla voda sa limunom?

Argumenti koji idu u prilog tvrdnji da je voda sa limunom korisna:

  1. Limun pomaže kod mršavljenja, što može da bude od koristi kod ublažavanja simptoma refluksa kiseline.
  2. Citrusno voće snižava krvni pritisak i štiti organizam od oštećenja ćelija.

Konzumiranje limuna ima značajna korisna dejstva na zdravlje. Na primer, jedna studija je otkrila da su jedinjenja koja se nalaze u limunu, pomogla miševima da smanje broj masnih ćelija i da ih više ne nagomilavaju. I gojaznost i debljanje doprinose simptomima refluksa kiseline. Ako limun pomaže kod mršavljenja, to može da dovede i do ublažavanja simptoma refluksa kiseline.

Studija iz 2014. godine otkrila je da je limun povezan sa snižavanjem krvnog pritiska, posebno kod osoba koje su izložene visokom stepenu rizika od pojave povišenog krvnog pritiska i visokog nivoa holesterola. Limun je bogat vitaminom C, poznatim i kao askorbinska kiselina. To je veoma moćan antioksidant, koji štiti organizam od oštećenja ćelija.

Da li limun šteti želucu ?

Šta kažu istraživanja?

Postoje dokazi da namirnice bogate askorbinskom kiselinom, kao što je limun, zapravo štite želudac od nekih oblika kancera i drugih oštećenja. Ova otkrića su naročito primenljiva kod osoba sa peptičkim ulkusima (čir želuca ili dvanaestopalačnog creva).

Voda sa limunom može da se koristi za lečenje refluksa kiseline?

Mada je limunov sok veoma kiseo, manje količine pomešane sa vodom mogu da imaju alkalizujuće dejstvo kada se svare. Na taj način se neutralizuje kiselina u želucu.Dakle limun ne šteti želucu.

Videli ste zašto treba piti toplu vodu i limun.Veoma lako se priprema, nije vam potreban nikakav recept, pa bi trebalo da ostavite sve izgovore i već sutra počnete.Iskustva će vam sigurno biti pozitivna, zato odmah nabavite limun ako ga već niste spremili za ujutru.