Kako najbrže skinuti stomak

Mnogi od nas sanjaju o čvrstim pločicama na stomaku bez grama sala i pitaju se kako najbrže skinuti stomak…

Fantastičan struk je cilj koji mnogi pokušavaju da dostignu. Izgledaćete privlačnije i svi će Vam zavideti na čvrstom i zategnutom stomaku, a pripadnici suprotnog pola će verovatno biti opčinjeni.

Ako ste čvrsto rešili da se otarasite masnoća sa stomaka, poslušajte sledeće savete.

Dijeta pomoću koje ćete najbrže skinuti stomak

Prva stvar koju morate učiniti jeste da držite dijetu koja je usmerena upravo na topljenje masnoća sa stomaka. Isprva je ova dijeta osmišljena posebno za muškarce, ali je s vremenom prilagođena, tako da je sada mogu držati i muškarci i žene. Ovo je dijeta koja uništava masnoće sa stomaka i uz pomoć nje ćete garantovano najbrže skinuti stomak.Bićete zapanjeni rezultatima.

kako skinuti stomak najbrze

Tajna uz pomoć koje najbrže možete skinuti stomak je u tome da jedete 12 namirnica koje sagorevaju masnoće. Ove namirnice su bogate nutrijentima koji podstiču izgradnju mišićne mase, a sagorevaju masnoće. Dijeta za najbrže skidanje stomaka se bazira na namirnicama poput koštunjavog voća, mahunarki, povrća, spanaća, mlečnih proizvoda, ovsene kaše, hleba od nemlevenih žitarica, jaja, ćurećeg i pilećeg mesa, putera od kikirikija, nerafinisanog maslinovog ulja i bobičastog voća.

Koliko često jedete je od velike važnosti ako želite skinuti stomak na najbrži način. Morate jesti po 6 puta dnevno u strogo određenim vremenskim periodima. Takođe za najbrže skidanje stomaka je bitno da napravite raspored obroka i čvrsto ga se pridržavate. Takođe, obroci trebaju da budu manje porcije. Manji, ali česti obroci stimulišu metabolizam i tako brže sagorevate masnoće. Pošto se organizmu šalje poruka da imate dovoljno hrane i svih potrebnih nutrijenata, počeće da sagoreva masnoće umesto da ih skladišti. Druga dobra stvar kod čestih obroka je to da se nikada nećete prejesti.

Povezano>>>Dijeta za skidanje sala sa stomaka, kukova i butina

Tokom dijete za najbrže skidanje stomaka nema potrebe da brojite kalorije – to obično izludi ljude koji drže dijetu. Zaboravite na ta pravila i samo jedite dozvoljene namirnice u manjim porcijama i određenim intervalima. Veoma brzo ćete primetiti rezultate.

Nekoliko saveta oko dijete za najbrže skidanje stomaka kojih se morate pridržavati

– Maksimalno smanjite unos namirnica koje sadrže masnoće ili podižu nivo holesterola kada jedete

– Za kuvanje koristite nerafinisano maslinovo ulje

– Izbacite prženu hranu iz ishrane

– Zaboravite na brzu i nezdravu hranu

– Maksimalno smanjite unos putera i margarina

– Povećajte unos namirnica bogatih proteinima

– Jedite sveže voće, povrće i mnogo salate

– Polako jedite i dobro žvaćite svaki zalogaj

– Jedite naminice bogate vlaknima kako biste se brže zasitili i duže ostali siti – tako ćete reće osećati glad

– Nakon 18 h maksimalno smanjite unos ugljenih hidrata. Izbegavajte da jedete krompir, pirinač, testenine, hleb…

– Nemojte koristiti majonez ili slične prelive koji sadrže masnoće

– Rasporedite hranu u 6 obroka dnevno umesto da jedete 2-3 obilna obroka

– Nikada ne preskačite doručak

– Ne morate se pridržavati dijete za najbrže skidanje stomaka toliko strogo – ako hoćete, možete dozvoliti sebi da jedan dan nedeljno jedete ono što želite i što nije po planu ove dijete, ali u umerenim količinama

Povezano>>> 5 razloga zbog kojih ne možete skinuti stomak

Držanje dijete za najbrže skidanje stomaka svakako nije prijatna stvar, ali su rezultati vredni napora. Uvek imajte na umu cilj ka kome idete i svi napori i iskušenja tokom držanja dijete će biti lakši kad pomislite na to. Samo zamislite sebe sa savršenim trbušnjacima i to će Vam biti sasvim dovoljna motivacija da skinete stomak.

Povezano>>> ABS dijeta za ravan stomak

Primer menija za najbrže skidanje stomaka koji možete prilagoditi svojim potrebama:

Za doručak možete jesti:

– Dva parčeta tosta od hleba sa nemlevenim žitaricama i puterom od kikirikija i jogurt ili

– Mleko ili jogurt sa žitaricama (preporučljivo je uzeti ovas). Nemlevene žitarice ili musli ne bi trebalo da sadrže bilo kakvu vrstu šećera niti sušeno voće

Užina

– 25 grama badema, kikirikija ili bilo kog koštunjavog voća koje volite ili

– 5 biskvita od ovsa ili

– Jedno bareno jaje ili

– Bobičasto voće ili

– Sendvič od hleba sa nemlevenim žitaricama sa ćuretinom i zelenom salatom

Ručak za najbrže skidanje stomaka:
– Grilovanu ili barenu ćuretinu ili pičetinu sa graškom ili

– Pečeno meso sa salatom od spanaća začinjenu nerafinisanim maslinovim uljem ili

– Spanać sa pirinčem i bareno jaje

Sledeća užina može biti nešto od prethodno navedenog kao užina

Slično>>> Jednostavna dijeta za ravan stomak

Za večeru možete jesti:
– Salatu sa spanaćem i nerafinisanim maslinovim uljem ili

– Bareno jaje ili

– Hleb od nemlevenih žitarica sa kikiriki-puterom ili

– Biskvite od ovsa ili

– Ovsene pahuljice sa jogurtom ili mlekom i bobičastim voćem ili

– Voćnu salatu

Još jedna užina bi trebala da bude upola manja (po veličini porcije) od prethodnih užina koje ste jeli tokom dana.

Slično>>>Najbolja dijeta za stomak

Ukoliko niste gladni nemojte jesti, ili uzmite samo par zalogaja tako ćete najbrže skinuti stomak.

Figura Vam je „određena“ obimom struka. Zato je važno imati i dobre trbušnjake. Nažalost, samo držanje dijete neće pomoći kod toga, iako će otopiti dosta masnoća sa stomaka. Ako želite skinuti stomak najbrže morate i da vežbate.

Vežbe koje morate raditi kako biste najbrže skinuli salo sa stomaka

Pomenuta dijeta za skidanje stomaka će Vam pomoći da se rešite upornih naslaga masnoća sa stomaka, ali morate i da vežbate i ojačate trbušne mišiće kako bi izgledali savršeno. Takođe, vežbanje je neophodno za dodatno sagorevanje masnoće sa stomaka. Vežbanje pomaže Vašem organizmu da sagori više masnoća. Takođe, forsiranjem trbušnih mišića ćete, logično, imati i fantastičan stomak.

Slično>>> Dijeta 3 dana za brzo mršavljenje

Ako hoćete da skinete masnoće sa stomaka, morate da „otopite“ masnoće iz celog tela – ne možete sagoreti masnoće sa stomaka. Mit je da se može skinuti salo samo sa određenog dela tela. Kao i svaki mit, ovo jednostavno nije tačno. Morate da vežbate sve mišiće kako biste najviše istakli trbušnjake. Povećanje mišićne mase ubrzava sagorevanje masnoća. Što više mišićne mase imate, to ćete brže sagorevati masnoće.

Najbolji savet za vežbanje za koji ljudi ne znaju i ne koriste ga je: ako hoćete da istopite suvišne masnoće što brže, trebalo bi da radite prvo kondicione vežbe, a zatim aerobik. Kada prvo radite kondicione vežbe, prvo se sagoreva sav šećer iz organizma. Kada počnete sa aerobikom, koji je poznat po tome da „topi salo“, organizam će morati da počne da sagoreva masnoće, jer je već iscrpeo šećer kao izvor energije. Ovo je način da postignete maksimalne rezultate vežbanjem.Kada počnete sa bilo kojim vežbama, nemojte zaboraviti na istezanje. Na ovaj način ćete izbeći moguće povrede. Uvek se prvo zagrejte.

Slično>>> Brza citrus dijeta

5 vežbi za skidanje stomaka i mršavljenje koje možete raditi kod kuće

1.
Lezite na leđa na podlogu za jogu; savijte kolena pod uglom od 90° i podignite noge tako da Vam listovi budu u ravni sa podom. Ispružite ruke iza leđa tako da Vam laktovi budu „spolja“ i podignite ramena sa podloge.
Ispružite noge i premeštajte ih jednu preko druge dok istovremeno podižete ruke iznad glave. U ovom položaju najmanje 8 puta „isprekrštajte“ noge. Nakon toga se vratite u prvobitan položaj.

2.
Lezite na leđa i neka Vam stopala budu na podu. Neka Vam noge budu u ravni sa ramenima, a ruke opružene uz telo. Podignite jenu nogu potpuno ispruženu ka plafonu tako da osetite kako Vam trbušnjaci „rade“. Svu težinu premestite na nogu koja je još uvek na podu i podignite zadnjicu. Cilj je da se telo dovede u ravan od savijenog kolena do ramena.

Podignite ruke iznad ramena i napravite 8 manjih krugova ispruženom nogom u vazduhu u smeru kazaljke na satu, a zatim još 8 u suprotnom pravcu.
Uradite istu vežbu sa drugom nogom.

3.
Stanite sa blago raširenim nogama i rukama ispruženim iznad glave tako da dlanovi budu okrenuti jedan ka drugom. Iskoračite levom nogom tako da savijete koleno po uglom od 90°. Neka Vam druga noga bude ispružena i spustite se i istovremeno spustite ruke niz telo.

Povucite levu nogu tako da bude potpuno ravna i onda ispružite desnu nogu i opet podignite ruke iznad glave. Uradite ovu vežbu 15 puta, a zatim još 15 puta sa drugom nogom.

4.
Stanite tako da Vam stopala budu blago razmaknuta. Iskoračite levom nogom unazad tako da se nađe iza desnog stopala, a zatim istovremeno čučnite tako da Vam kolena budu pod uglom od 90° i istovremeno podižite ruke iznad glave tako da dlanovi budu okrenuti jedno ka drugom.
Ispravite levu nogu dok ispružate desnu sa strane i spuštate ruke do nivoa ramena. Ponovite ovu vežbu po 12 puta sa svakom nogom.

5.
Stanite sa blago razmaknutim nogama tako da Vam stopala budu okrenuta ka spolja pod uglom od 45°. Savijte kolena i neka Vam ruke budu u visini stomaka tako da dlanovi budu okrenuti jedan ka drugom i neka Vam laktovi budu blago savijeni. Podignite desnu nogu dok se oslanjate na levu. Stavite desno stopalo na levo koleno i istovremeno podižite ruke iznad glave. Uradite ovu vežbu 15 puta za svaku nogu.

Saznaj više>>> Kako izgubiti salo na stomaku