Vodena dijeta

Vodena dijeta ili dijeta sa hladnom vodom je jednostavan i besplatan način da se skinu kilogrami.Teorija koja stoji iza ove dijete je da vodu za piće koja je veoma hladna, vaše telo mora da zagreje do temperature tela a za to sagoreva kalorije.

To je razlog zašto je vodena dijeta takođe poznata i kao hladna voda dijeta.Ipak rezultati neće biti senzacionalni jer ova dijeta nije namenjena da zameni druge dijete, već, da se koristi u kombinaciji sa drugim dijetama ili uz smanjeno uzimanje hrane kako bi još više ubrzala mršavljenje.vodena dijeta
Vodena dijeta zahteva da pijete dve litre vode dnevno. To je osam do 10 čaša veoma hladne vode dnevno.Sva hladna voda netreba naravno da se popije odjednom. Može se odvijati u najmanje 4 doze ili u osam čaša tokom dana.
Najbolji efekti će se postići ako pijete dve čaše hladne vode pre svakog obroka,tako ćete značajno smanjiti apetit i unositi mnogo manje hrane tokom obroka.Da bi rezultati mršavljenje bili dobri ubrzajte metabolizam uzimajući 5 malih obroka dnevno umesto tri velika.

Da bi ova dijeta imala pravi efekat , morate biti sigurni da je vaša voda dovoljno hladna .Na taj način vaše telo će morati da sagori više kalorija za zagrevanje vode.Vodu držite u frižideru ali zbegavajte korišćenje ledene vode ili leda,jer bi mogli da upropastite svoje grlo.

Kakva su iskustva ,rezultati i šta da očekujete
Vaše telo ne može da utroši toliko vode koliko bi obično trebalo da bi se skinuo samo jedan kilogram sala,količina kalorija koja se utroši za zagrevanje vode u telu je ipak premala da bi se postigao bilo kaav ozbiljan gubitak težine. ali može doći do nekih zanimljivih stvari ako ste pokrenuli ovu dijetu. Vi ćete češće mokriti,i možete skinuti nekoliko kilograma nakupljene telesne tečnosti.Ako ohladnoj vodi dodate i 30 do 45 minuta brze šetnje dnevno i 5 malih obroka već dugoročno možete imati neke efekte.Veoma je važno svakog dana imati 5 malih obroka.Doručkujete i užinajte svakog jutra! za pokretanje metabolizma najbolje je da uzmete neku hranu već posle ustajanja.Ovo vas neće ugojiti već će sprečiti stvaranje sala !.Večerajte najmanje 3 sata pre odlaska na spavanje ako kasno večerate sve će se “zalepiti” na vas.Najbolje je da vam razmak izmedju obroka bude 2,5 do 3 sata.Nemojte jesti beli hleb,peciva i testenine,umesto belog pirinča koristite integralni a umesto proizvoda od belog brašna koristite proizvode od integralnog uključujući i hleb slatkiše i grickalice kao i gazirane sokove svakako morate izbaciti iz ishrane ako želite da smršateNiko nije uspeo da smrša bez nekog odricanja toga morate biti svesni i morate imati volju ako želite rezultate.
Smanjenje količina hrane i povećanje broja obroka može dovesti do osećaja gladi.Voda je jedno dobro rešenje za glad što može izbaciti iz koloseka mnoge osobe dijeti i odvratiti ih od namere da smršaju.Korišćenje vode za suzbijanje gladi nije samo narodni lek – to je naučno testirana taktika za pomoć u kontroli težine.
Hronična dehidratacija risutna je kod mnogih ljudi koji se slabo kreću i jedu preradjenu hranu,istraživanje Univerziteta Tenesija,pokazalo je da 37 posto stanovništva ima tako oslabljen osećaj žeđi da stalno dolazi u stanje dehidracije rutinski bivajući zabludi da imaju osećaj za glad.Ovakve stvari dovode do gojaznosti jer oragnizam koji stalno traži vodu umesto nje dobija hranu.Vodena dijeta sprečava ovaj problem pa je možete testirati, naravno prateći i ove kratke smernice o ishrani i savkodnevnoj šetnji.